Cosquisine

Recept deze week 42  [ Eerdere recepten ]

 

Indiase ma´skoekjes met dip

IngrediŰnten: 1 blikje (ca. 300 gram) ma´skorrels - 2 eetlepels kruidenpasta voor Tikka Massala - wok olie - 75 gram bloem - 1 ei - 1 dl melk - Sweet Chili saus. 
Bereidingswijze: Laat de ma´skorrels uitlekken en meng ze met de kruidenpasta. Maak een glad beslag van de bloem, het ei en de melk. Roer de gekruide ma´skorrels erdoor. Verhit een laagje olie in de wok of koekenpan en bak hierin vier afgeplatte lepels van het ma´sbeslag bruin. Geregeld keren. Laten uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van de koekjes. Serveer de ma´skoekjes met Sweet Chili saus.


Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

Ingredienten: 400 gram pandan rijst - 400 gram kipfilet - kerrie djawa - wok olie - 50 gram gezouten cashewnoten - 400 gram doperwtjes - 4 eetlepels Ketjap Manis - 3 eetlepels grofgehakte munt. 
Bereidingswijze: Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen. Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, een beetje grover dan gehakt. Meng ze met 1 eetlepel olie en 1 theelepel kerriepoeder. Hak de cashewnoten grof. Verhit in de wok een scheutje olie en wok de kip 4 minuten. Voeg de doperwtjes toe en wok ze 2 minuten mee. Voeg nog 2 eetlepels olie, 1 theelepel kerriepoeder en de rijst toe en wok nog 5 minuten. Schenk de ketjap erbij, voeg de munt toe en wok nog 1 minuut. Schep de kerrierijst in diepe borden en strooi de cashewnoten erover.

Limoenkwark

IngrediŰnten: 1.5 limoen - 0.5 l naturel kwark  - 2 eetlepels suiker. 
Bereidingswijze: Boen de limoen onder de koude kraan schoon en rasp de schil. Snijd de limoen doormidden en pers de halve limoenen uit. Meng de kwark met 2/3 van de limoenrasp, het limoensap en de suiker. Verdeel de limoenkwark over 4 glazen of kommetjes en strooi de rest van de rasp erover.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL