Kruidensla
met gekookte eieren
Ingrediënten: 4
middelgrote scharreleieren - 150 g gemengde sla - 1 bos gemengde kruiden (dille,
peterselie, kervel, bieslook) - 2 eetlepels witte wijnazijn - 0.5 theelepel
mosterd - zout en peper - 4 eetlepels
olijfolie extra vergine gentile - stukje oude kaas.
Bereidingswijze: Breng in een pan water met de eieren aan de kook. Kook
de eieren 4-5 minuten, laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze. Was
de sla en scheur de blaadjes in stukken. Hak de kruiden. Klop een dressing van
azijn, mosterd, zout, peper en olie. Meng de sla met de kruiden en dressing.
Schep de kruidensla op de borden en leg op elk bord een gehalveerd eitje.
Bestrooi met geschaafde oude kaas. Lekker met brood.
Gegratineerde
pastaschotel met tonijn
Ingrediënten: 300 gram
pipe rigate - 4 eetlepels olijfolie mild - 350 gram luxe roerbakmix - 1 pak
tomato frito - 2 blikjes a 200gram tonijnstukjes op olie -
oregano - 4 tomaten pomodori - 150
gram geraspte pastakaas
Bereidingswijze: Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de groenten in
3-4 minuten beetgaar. Roer de Tomato Frito erdoor en laat het geheel nog 2-3
minuten zachtjes sudderen. Verwarm de ovengrill voor. Giet de tonijn af. Ris de
oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Snijd 2 tomaten stukjes en 2
tomaten in plakken. Giet de pasta af en schep de pasta met de tonijn,
tomaatstukjes en de helft van de oregano door de groenten. Warm de pasta al
omscheppend goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de pasta over in
een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Leg de plakken tomaat erop en
strooi de rest van de oregano en peper naar smaak erover. Sprenkel er nog wat
olijfolie over. Schuif de schaal 10 cm onder de hete grill en laat de kaas
smelten en de tomaatjes licht kleuren.
Kniepertjes
met bessenhangop
Ingrediënten: 5 dl
volle yoghurt - 250 gram bessen (rode bessen, blauwe bessen, zwarte bessen) -
100 g suiker - scheutje bessenlikeur -
12 kniepertjes (Drentse wafelkoekjes)
Bereidingswijze: Schenk
de yoghurt in een koffiefilter of schone doek en laat het uitlekken tot je een
dikke yoghurt overhoudt (= hangop). Breng in een pan de bessen met de suiker en
bessenlikeur aan de kook. Laat een paar minuten koken en vervolgens helemaal
afkoelen. Giet eventueel overtollig sap af. Schep de bessen door de hangop en
schep het in coupes. Steek de kniepertjes erin en serveer.
|