Cosquisine

Recept deze week 43  [ Eerdere recepten ]

 

Kruidensla met gekookte eieren

Ingrediënten: 4 middelgrote scharreleieren - 150 g gemengde sla - 1 bos gemengde kruiden (dille, peterselie, kervel, bieslook) - 2 eetlepels witte wijnazijn - 0.5 theelepel mosterd - zout en peper - 4 eetlepels olijfolie extra vergine gentile - stukje oude kaas. 
Bereidingswijze: Breng in een pan water met de eieren aan de kook. Kook de eieren 4-5 minuten, laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken. Hak de kruiden. Klop een dressing van azijn, mosterd, zout, peper en olie. Meng de sla met de kruiden en dressing. Schep de kruidensla op de borden en leg op elk bord een gehalveerd eitje. Bestrooi met geschaafde oude kaas. Lekker met brood.

 

Gegratineerde pastaschotel met tonijn

Ingrediënten: 300 gram pipe rigate - 4 eetlepels olijfolie mild - 350 gram luxe roerbakmix - 1 pak tomato frito - 2 blikjes a 200gram tonijnstukjes op olie - oregano - 4 tomaten pomodori - 150 gram geraspte pastakaas 
Bereidingswijze: Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de groenten in 3-4 minuten beetgaar. Roer de Tomato Frito erdoor en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes sudderen. Verwarm de ovengrill voor. Giet de tonijn af. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Snijd 2 tomaten stukjes en 2 tomaten in plakken. Giet de pasta af en schep de pasta met de tonijn, tomaatstukjes en de helft van de oregano door de groenten. Warm de pasta al omscheppend goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de pasta over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Leg de plakken tomaat erop en strooi de rest van de oregano en peper naar smaak erover. Sprenkel er nog wat olijfolie over. Schuif de schaal 10 cm onder de hete grill en laat de kaas smelten en de tomaatjes licht kleuren.

 

Kniepertjes met bessenhangop

Ingrediënten: 5 dl volle yoghurt - 250 gram bessen (rode bessen, blauwe bessen, zwarte bessen) - 100 g suiker - scheutje bessenlikeur - 12 kniepertjes (Drentse wafelkoekjes) 
Bereidingswijze: Schenk de yoghurt in een koffiefilter of schone doek en laat het uitlekken tot je een dikke yoghurt overhoudt (= hangop). Breng in een pan de bessen met de suiker en bessenlikeur aan de kook. Laat een paar minuten koken en vervolgens helemaal afkoelen. Giet eventueel overtollig sap af. Schep de bessen door de hangop en schep het in coupes. Steek de kniepertjes erin en serveer.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL