Cosquisine

Recept deze week 44  [ Eerdere recepten ]

 

Andijviestamppot met worst in pepersaus


Ingrediënten: 600 gram panklare andijvie - 500 gram rookworst in stukjes - 1 doosje of zakje pepersaus - 1 doosje of zakje puree voor stamppot - nootmuskaat - eventueel wat zout. Bereidingswijze: Verdeel de worst over een bakblik en schuif dit 15 cm onder een hete grill. Rooster de blokjes worst 3-5 minuten: schep ze af en toe om. Bereid de pepersaus volgens de aanwijzingen en schep de worst erdoor. Bereid de puree voor stamppot volgens de aanwijzingen. Voeg nootmuskaat naar smaak toe. Schep de andijvie erdoor en warm de stamppot al omscheppend goed door. Verdeel de stamppot over de borden, maak in het midden een kuiltje en schep de pepersaus met worst erin.

 

Appels uit de oven

Ingrediënten: 4 stevige appels – bakboter - 4 eetlepels gewelde rozijnen - 2 theelepels kaneel - 4 theelepels witte basterdsuiker - 4 klontjes dieetboter - 4 dl ijskoude magere vanillevla. 
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor tot 200°C. Schil de appels en boor het klokhuis er goed uit. Leg de appels ieder in een klein ingevet ovenschaaltje. Vul de holtes met de rozijnen, strooi er kaneel en suiker over en leg er een klontje dieetboter  op. Bak de appels circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de appels uit de oven met ijskoude magere vanillevla.

 

Gebakken ananas met pistache-ijs

Ingrediënten: 1 ananas - 1 vanillestokje - 1 takje rozemarijn – roomboter – citroenschil - 0.5 dl balsamico bianco - 3 eetlepels vloeibare honing - 1 bak Pistache pracht. 
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon. En snijd hem in de lengte in 4 parten. Snijd de harde kern eruit. Halveer het vanillestokje. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ananasparten samen met een takje rozemarijn goudbruin met het vanillestokje en citroenschil. Blus af met de azijn en honing. Haal de warme ananas uit de pan. Maak de saus af met klontjes boter en vanillemerg uit stokjes. Serveer de ananas warm met de saus en een royale bol pistache-ijs.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL