Andijviestamppot
met worst in pepersaus
Ingrediënten: 600 gram panklare andijvie - 500 gram rookworst in stukjes
- 1 doosje of zakje pepersaus - 1 doosje of zakje puree voor stamppot -
nootmuskaat - eventueel wat zout. Bereidingswijze: Verdeel de worst over
een bakblik en schuif dit 15 cm onder een hete grill. Rooster de blokjes worst
3-5 minuten: schep ze af en toe om. Bereid de pepersaus volgens de aanwijzingen
en schep de worst erdoor. Bereid de puree voor stamppot volgens de aanwijzingen.
Voeg nootmuskaat naar smaak toe. Schep de andijvie erdoor en warm de stamppot al
omscheppend goed door. Verdeel de stamppot over de borden, maak in het midden
een kuiltje en schep de pepersaus met worst erin.
Appels uit
de oven
Ingrediënten: 4 stevige
appels – bakboter - 4 eetlepels gewelde rozijnen - 2 theelepels kaneel - 4
theelepels witte basterdsuiker - 4 klontjes dieetboter - 4 dl ijskoude magere
vanillevla.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor tot 200°C. Schil de appels en boor
het klokhuis er goed uit. Leg de appels ieder in een klein ingevet
ovenschaaltje. Vul de holtes met de rozijnen, strooi er kaneel en suiker over en
leg er een klontje dieetboter op.
Bak de appels circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer
de appels uit de oven met ijskoude magere vanillevla.
Gebakken
ananas met pistache-ijs
Ingrediënten: 1 ananas
- 1 vanillestokje - 1 takje rozemarijn – roomboter – citroenschil - 0.5 dl
balsamico bianco - 3 eetlepels vloeibare honing - 1 bak Pistache pracht.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon. En snijd hem in de lengte in 4
parten. Snijd de harde kern eruit. Halveer het vanillestokje. Verhit de boter in
een koekenpan en bak de ananasparten samen met een takje rozemarijn goudbruin
met het vanillestokje en citroenschil. Blus af met de azijn en honing. Haal de
warme ananas uit de pan. Maak de saus af met klontjes boter en vanillemerg uit
stokjes. Serveer de ananas warm met de saus en een royale bol pistache-ijs.
|