Cosquisine

Recept deze week 45  [ Eerdere recepten ]

 

Gestoofde hazenbout met koeksaus

IngrediŽnten: 2 uien - 4 teentjes knoflook - 100 gram knolselderij - 100 gram wortel - 50 gram donkere chocolade - 30 gram peperkoek/ontbijtkoek - 4 hazenbouten a 200 gram (ook te vervangen door runderlappen) - zout Ė peper - vloeibare margarine - 3 jeneverbessen - 1 laurierblad - 4 dl rode wijn. 
Bereidingswijze: Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove blokjes. Breek de chocolade in stukken. Snijd de koek in stukken. Bestrooi de hazenbout met zout en peper. Verhit 3 kneepjes margarine in een braadpan en braad de hazenbout rondom aan. Voeg de groenten toe en bak kort mee. Voeg de jeneverbessen en laurier toe en blus af met de wijn en 4 dl water. Laat het circa 5 minuten koken en voeg chocolade en koek toe. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en stoof de hazenbout in ongeveer 4 uur gaar. Overgiet hem regelmatig met de saus. 
Lekker met rode kool en appelmoes en gekookte aardappels.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL