Gestoofde
hazenbout met koeksaus
Ingrediënten: 2 uien -
4 teentjes knoflook - 100 gram knolselderij - 100 gram wortel - 50 gram donkere
chocolade - 30 gram peperkoek/ontbijtkoek - 4 hazenbouten a 200 gram (ook te
vervangen door runderlappen) - zout – peper - vloeibare margarine - 3
jeneverbessen - 1 laurierblad - 4 dl rode wijn.
Bereidingswijze: Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de
groenten schoon en snijd ze in grove blokjes. Breek de chocolade in stukken.
Snijd de koek in stukken. Bestrooi de hazenbout met zout en peper. Verhit 3
kneepjes margarine in een braadpan en braad de hazenbout rondom aan. Voeg de
groenten toe en bak kort mee. Voeg de jeneverbessen en laurier toe en blus af
met de wijn en 4 dl water. Laat het circa 5 minuten koken en voeg chocolade en
koek toe. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en stoof de hazenbout
in ongeveer 4 uur gaar. Overgiet hem regelmatig met de saus.
Lekker met rode kool en appelmoes en gekookte aardappels.
|