Cosquisine

Recept deze week 46  [ Eerdere recepten ]

 

Kokossoepje met ananas en rode peper

IngrediŽnten: 0.5 rode peper - 0.5 dl azijn - 1 rijpe ananas - 1 pakje Romige Kokosmelk (2 dl) - 1 dl ananassap Ė suiker. 
Bereidingswijze: Verwijder de hete pitjes van de rode peper onder de kraan en snijd de peper in zo smal mogelijke ringetjes. Leg de ringetjes minstens 15 minuten in een schaaltje met de azijn. Hoe langer, hoe minder pittig. Schil de ananas, verwijder het harde hart van de ananas en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pureer met een staafmixer de helft van de ananas met de kokosmelk en het ananassap. Voeg eventueel wat suiker naar smaak toe. Laat deze soep in de koelkast goed koud worden. Zeef de peperringetjes en spoel ze met koud water goed af. Meng met de achtergehouden ananasblokjes. Schenk de koude soep in diepe borden. Verdeel het ananas-pepermengsel erover en serveer direct. Ook lekker met mango in plaats van ananas!

 

Babi Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi 

IngrediŽnten: 400 g hamlappen - 1 pak Babi Pangang (maaltijdpakket) - Wok Olie - 2 theelepels Sambal Badjak - 1 bakje kerstomaten - 1 paksoi - 3 eetlepels azijn - 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes.
Bereidingswijze: Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Meng de babi pangang marinademix (uit het pak) met 2 el olie. Meng in een kom met de plakjes vlees. Laat ca. 5 minuten marineren. Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar. Afgieten en mengen met de sambal. Maak de tomaatjes schoon en halveer ze. Dressingmix (uit het pak) mengen met 3 el olie en de azijn. In een schaaltje mengen met de tomaatjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in lekker grove stukken. Verhit een wok en bak de plakjes vlees goudbruin (ca. 8 minuten). Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 3 minuten. Voeg de sesamzaadjes toe en warm 1 minuut mee. Meng 3,5 dl koud water en de sausmix (uit het pak) in een pannetje. Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken. Verdeel het gebakken vlees over de borden, schep de saus erover en serveer de tomaatjessalade, de rijst en de paksoi er apart bij.
Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL