Recept deze week 46 [ Eerdere recepten ] |
Kokossoepje
met ananas en rode peper Ingrediënten: 0.5 rode
peper - 0.5 dl azijn - 1 rijpe ananas - 1 pakje Romige Kokosmelk (2 dl) - 1 dl
ananassap – suiker. Babi
Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi Bereidingswijze: Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Meng de babi pangang marinademix (uit het pak) met 2 el olie. Meng in een kom met de plakjes vlees. Laat ca. 5 minuten marineren. Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar. Afgieten en mengen met de sambal. Maak de tomaatjes schoon en halveer ze. Dressingmix (uit het pak) mengen met 3 el olie en de azijn. In een schaaltje mengen met de tomaatjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in lekker grove stukken. Verhit een wok en bak de plakjes vlees goudbruin (ca. 8 minuten). Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 3 minuten. Voeg de sesamzaadjes toe en warm 1 minuut mee. Meng 3,5 dl koud water en de sausmix (uit het pak) in een pannetje. Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken. Verdeel het gebakken vlees over de borden, schep de saus erover en serveer de tomaatjessalade, de rijst en de paksoi er apart bij. |
Eet smakelijk! |