Gestoofde ribbetjes in zachte knoflookroomsaus
Ingrediënten:
Voor het vlees
1,2 kg magere ribbetjes (te verkrijgen bij Keurslager) - bakboter - peper en
zout - 1/4 dl vleesbouillon - 1 glas rode port
Voor de knoflookroomsaus
1 fijngesnipperde ui - 2 teentjes knoflook (geplet) - 1/4 dl room - fijn gehakte
peterselie
Bereidingswijze:
Voor het vlees
Laat de boter smelten in een koekenpan. Kruid de ribbetjes met peper en zout,
leg ze in de pan en laat ze langs alle zijden dichtschroeien. Blus de ribbetjes
daarna met de vleesbouillon en het glas port, laat ze ongeveer 45 minuten stoven
tot ze gaar zijn en haal ze uit de pan. Met het vocht maakt u de saus. Daarna
legt u de ribbetjes opnieuw in de pan en overgiet u ze met de saus. Laat nog
enkele minuten op een klein vuurtje pruttelen.
Voor de knoflookroomsaus
Laat wat boter smelten in een pan en fruit de fijngesnipperde ui met de geplette
lookteentjes. Blus met het vocht van de ribbetjes en breng de saus opnieuw aan
de kook. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Meng de fijngehakte peterselie doorheen de saus.
Serveer er
een frisse salade en gebakken aardappelen bij.
|