Cosquisine

Recept deze week 47  [ Eerdere recepten ]

 
Gestoofde ribbetjes in zachte knoflookroomsaus

Ingrediënten
Voor het vlees 
1,2 kg magere ribbetjes (te verkrijgen bij Keurslager) - bakboter - peper en zout - 1/4 dl vleesbouillon - 1 glas rode port

Voor de knoflookroomsaus 
1 fijngesnipperde ui - 2 teentjes knoflook (geplet) - 1/4 dl room - fijn gehakte peterselie


Bereidingswijze
Voor het vlees 
Laat de boter smelten in een koekenpan. Kruid de ribbetjes met peper en zout, leg ze in de pan en laat ze langs alle zijden dichtschroeien. Blus de ribbetjes daarna met de vleesbouillon en het glas port, laat ze ongeveer 45 minuten stoven tot ze gaar zijn en haal ze uit de pan. Met het vocht maakt u de saus. Daarna legt u de ribbetjes opnieuw in de pan en overgiet u ze met de saus. Laat nog enkele minuten op een klein vuurtje pruttelen.

Voor de knoflookroomsaus 
Laat wat boter smelten in een pan en fruit de fijngesnipperde ui met de geplette lookteentjes. Blus met het vocht van de ribbetjes en breng de saus opnieuw aan de kook. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Meng de fijngehakte peterselie doorheen de saus. 
Serveer er een frisse salade en gebakken aardappelen bij.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL