Gegrilde
karbonades met gyrossaus
Ingrediënten: 4 grote
vleestomaten - 1 ui - 4 karbonades (ca. 125 gram elk) -21/2 eetlepel
gyroskruiden - 3 eetlepels olijfolie - 1/2 dl witte wijn - 1 pakje MonChou
(verse roomkaas) (100 g) - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereidingswijze: Was en snijd de tomaten in grove stukjes. Pel en snijd
de ui in dunne partjes. Wrijf de karbonades in met de helft van de gyroskruiden.
Verhit een grillpan of een grillplaat op het hoogste vuur en grilleer de
karbonades rondom bruin en gaar (10-15 minuten). Verhit ondertussen de olie in
een kleine pan en bak hierin op een matig hoog vuur de uienpartjes in ca. 3
minuten bruin. Voeg de tomaten en de rest van de gyroskruiden toe en laat deze 2
minuten meebakken. Voeg de wijn toe en laat de saus 5 minuten op een laag vuur
koken. Roer de MonChou door de saus en laat de saus 3 minuten pruttelen. Leg de
gegrilleerde karbonades op de warme
borden en schep de saus ernaast. Bestrooi met de peterselie.
Serveer met pitabroodjes of gebakken aardappels en gestoofde courgette.
|