nummer 226
Levenslang18 jaar heeft Volkert van der Graaf gekregen voor het vermoorden van Pim Fortuijn. In de praktijk betekend dit dat hij in 2014 als vrij man op straat rond loopt want bij het netjes 'dankjewel' zeggen voor het avondeten en twee keer per week de recreatiezaal aan te vegen kom je al gauw uit op een derde strafvermindering. Om in Nederland voor levenslang in aanmerking te komen moet je toch beduidend meer in je mars hebben dan simpelweg een aankomend politicus dood te schieten.
Folkert heeft dus gefaald! Hij heeft geen levenslang gekregen en daar baalt hij stevig van. Tja, dan had hij er twee moeten omleggen want de gevangenen die thans levenslang uitzitten hebben allen een meervoudige moord op hun geweten.
Wie Volkert dan erbij had moeten nemen?
Ja dat durf ik niet hier te schrijven want voor je het weet krijg je advocaat Spong op je dak omdat je tot haat aanzet en daarmee loop je kans op tien jaar cel en dan ben ik maar net even voor Volkert weer vrij. Je hoeft in Nederland overigens geen dubbele moord meer te plegen want als de plannen van de regering door gaan krijgen we allemaal levenslang!
Ik las namelijk afgelopen week op teletekst ze van plan zijn de AOW-gerechtigde leeftijd te verhogen naar 67 jaar.
Mijn lang geleden overleden vader, die overigens zelf zijn AOW niet heeft gehaald, sprak bijna tien jaar geleden al de wijze woorden; 'wie niet steelt of erft, zal werken tot hij sterft.' Ik ben bang dat hij gelijk krijgt want over tien jaar moet de grens wellicht weer opgerekt worden omdat de Pensioenfondsen ons geld hebben verkwanseld door verkeerde beleggingen of het geven van gouden handdrukken aan directieleden die vroegtijdig afscheid moeten nemen na het zoveelste financiële debacle.
Ik moet vanaf vandaag tenminste nog 18 jaar blijven leven én blijven werken om mijn pensioengerechtigde leeftijd te halen, net zo lang als Volkert op kosten van de belastingbetaler gratis kost en inwoning geniet in een van Staatswege ter beschikking gesteld onderkomen. Ik vraag me af wat hij daarna van plan is te gaan doen.
Een boek schrijven over de moord op Pim en daarmee een fortuin verdienen? Een eigen politieke partij oprichten om alsnog het Nederlands Staatsbestel, maar dan op democratische wijze, omver te werpen? Of zullen LPF partijman Ferry Hoogendijk en Rotterdams LPF politicus Sorensen hun bedreigingen ten uitvoer brengen zodat in ieder geval Volkert géén beroep kan doen op een AOW-uitkering die hij premieloos in de gevangenis opgebouwd?
Het was wellicht voor iedereen, inclusief Volkert zelf, beter geweest als de rechter hem echt levenslang had gegeven.
Waarom Volkert niet en de broers van Pim wel? Die zullen de rest van hun leven eraan herinnert worden en ik helaas ook want overal verschijnen van die oerlelijke bronzen beelden met de beeltenis van de man wiens meeste denkbeelden en uitlatingen ik verafschuw.
En deze zie ik nog niet zo snel omver vallen als die van Saddam Hoessein in Bagdad en Bashra. Stomme stomme Volkert. Als je niet zo oerstom had gedaan door Fortuijn een paar kogels door zijn barst te schieten hadden we hooguit een paar maanden tot een paar jaar geconfronteerd geworden met Fortuijn.
Nu zal ik levenslang met zijn gedachtegoed en beeltenis geconfronteerd worden. Heb je nu je zin achterlijke gladiool?

Joop van der Hor