nummer 257
Lieve Sint


U heeft met maat 45 voet aan wal gezet en inventariseert nu welke mensen en mensjes lekkers krijgen en wie een flink pak op zijn sodemieter. 'Onderuit de zak krijgen' heet dat in Sint-jargon. Nou beste Klaas ik heb een plus en een min lijstje gemaakt om u een beetje te helpen om tot een weloverwogen oordeel te komen want wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe! Eerst moet u uzelf maar eens flink kastijen. De kinderen uit Spijkenisse snappen het echt niet meer als u eerst per helikopter het winkelcentrum Waterland bezoekt om vervolgens een week later per boot in de haven aan te komen en pepernoten uit gaat delen in het Winkelhart van Spijkenisse-centrum.
En de stichting 'Vrienden van Hoogvliet' krijgen een flinke tik voor hun billen omdat ze uw aankomst zonder de vaste presentator hebben laten verlopen. Meneer Joop zou vorig jaar 'iets' ondeugends hebben gezegd en mocht daarom voor straf niet bij uw aankomst zijn.
Weet u daar iets van Sint? Nou meneer Joop ook niet want meneer Fred Wolfs in schaapskleren van de 'Vrienden' heeft wel 'foei' geroepen maar nooit iets tegen meneer Joop daarover gezegd. Hij wordt na 15 jaar u te hebben ingehaald feestelijk niet-bedankt. Van je 'Vrienden' moet je het hebben denk ik dan maar. En strafregels in plaats van chocoladeletters voor dat tuincentrum met de zeven bergen in Rhoon en al die andere winkels waar nu al kerstballen en pieken worden verkocht zodat -alweer de kleintjes- het allemaal niet meer zo goed begrijpen. Verder zou ik het prettig vinden als u uw staf diep in de reet steekt van al die runderen die nu al met vuurwerk stunten waardoor honden en katten zich een hartverzakking schrikken en zich in blinde paniek van hun baasjes losrukken en weglopen. En ook die verwaande voetballende miljonairs moet u dit jaar ook maar eens overslaan.
Geen suikerbeesten voor die zes doelpuntjes tegen een stelletje met whisky volgegoten Schotten. Niet dat ze niet mooi waren en niet dat ik er niet van heb genoten, maar ze hebben ons al die andere wedstrijden toch behoorlijk in de rats laten zitten. Maar goed 'we gaan naar Portugal' en kopen ons dus weer helemaal te barsten aan al die oranje petjes, vlaggen, shirtjes en andere rotzooi die we een paar weken geleden uit pure frustratie boos hebben verbrand. En dan nu de pluslijst.
Wie krijgt wel lekkers? Nou al die lieve lezers van deze krant die de ernstig zieke Manon een kaartje hebben gestuurd. Ze heeft er al meer dan 450 gekregen. En Frans Bauer verdiend een groot stuk marsepein voor de gesigneerde foto en CD die hij aan Manon heeft gestuurd. Geef ook maar een flinke winterpeen aan Joke Hokke uit Zuidland die van die aardige ingezonden briefjes aan de redactie schrijft zodat die mij niet aan de dijk zetten zoals de Hoogvlietse 'Vrienden' bij meneer Joop deden. En ikke? Neem mij maar mee naar Spanje want erg lief ben ik niet geweest afgelopen jaar voor (lokale)politici, meneer Balkenellende, Fortuynisten, Staphorsters, Belastingdienst en criminelen.
Lijkt me heel echt erg om in de koude maand januari voor straf in uw paleis in het zonovergoten Madrid op één kamer te worden opgesloten met wel zes Zwarte Piettinnen!

Joop van der Hor