De Winkelbel

10 april 2002

Op bezoek bij:

André Ophorst en zijn 'A.J.B.' Vloer & Interieur

Hij is trots op zijn zaak, hij wil het beter doen dan de rest en verder bleek uit niets dat dit een onterechte gedachtegang is. André Ophorst die AJB- vloer & en Interieur aan de Oude Wal 42 runt, spreekt niet alleen uit idealisme maar ook uit een enorme ervaring, hij weet waar hij het over heeft. Jarenlange ervaring in de stofferingbranche waren zijn deel en hij heeft hierdoor niet alleen veel kennis vergaart over hoe het moet maar ook vooral over hoe het niet moet. Door het faillissement van het bedrijf waarvoor hij destijds werkte besloot hij voor zichzelf te gaan beginnen. Een aantal jaren geleden, toen hij zelfstandig ging opereren, kreeg hij vaak te maken met verschillende materialen die door de opdrachtgevers werden aangeleverd maar vaak niet compatibel waren met elkaar. Omdat André nu eenmaal houdt van degelijkheid en goede producten besloot hij om zelf materialen in te kopen en op elkaar af te stemmen. En zo kon hij dus onlangs zijn zaak aan de Oude Wal openen onder de vlag van A. Buitendijk om op deze wijze een perfect totaal product aan te bieden.
Van alle markten thuis
AJB Vloer & Interieur beperkt zich niet tot het leggen van vloeren alleen, men levert en monteert zonnewering voor zowel binnen als buiten, gordijnen, schoonloopzone's maar ook schilder en onderhoudswerk. AJB Vloer & Interieur heeft in de zaak een keur aan stalen van diverse topmerken op het gebied van vloerbedekking. Namen als o.a. Heuga, Linoleum, van het bekende Marmoleum, Pergo en Forbo zijn voor hen vanzelfsprekende productlijnen. Voor zowel de particulier als voor de grote bedrijven staat AJB Vloer & Interieur garant voor topkwaliteit.
René over de trend op zonweringgebied: 'Vooral de vraag naar markiezen neemt weer toe, vaak willen mensen toch graag iets duurzaams dat ook leuk staat, de markies is dan een hele mooie keus. Natuurlijk leveren we naast de markies ook vele andere zonwerende middelen, van knikarmen tot lamellen, het maakt niet uit.'
Passe-partout
René zelf is helemaal idolaat van het werken met een Passe-partout bij het leggen van vloeren, het kleedt zo lekker af vindt hij. Het werken met verschillende materialen en combineren van kleuren is voor hem een echte uitdaging. Dit laatste is al meteen duidelijk als men de zaak aan de Oude Wal binnenstapt, een leuke applicatie op de vloer geeft meteen aan waar men heen kan lopen. René is wat afwerking betreft een nauwkeurig werkend man en verwacht dat ook van zijn in vaste dienst zijnde stoffeerders.
Grote een kleine projecten
Hoewel AJB Vloer & Interieur zeer zeker het juiste adres is voor de particulier hebben ze ook een keur aan grote projecten op hun naam staan. De stadsgevangenis, Van der Valk, maar ook een zwembad stofferen zijn zomaar een paar grepen uit de werkzaamheden die ze hebben verricht. Ook een groot schilder en onderhoudsproject in de wijk Nieuw Engeland zit in hun portefeuille en zo zijn er tal van pijlen op de boog beschikbaar voor dit jonge en dynamische bedrijf.
René: 'Een van de dingen die ik graag doe is het aanbrengen van bijzondere applicaties. Zo doe ik graag wapens of logo's verwerken in vloerbedekking, ooit zag ik dat eens in een brandweer kazerne, prachtig gewoon. Het lijkt me best leuk om dit ook eens te doen in een politiebureau of misschien wel het Hoogvliets Vernieuwt logo in de hal van de deelgemeente secretarie, wie weet?'
In tegenstelling tot vele anderen kan men bij AJB Vloer & Interieur rekenen op een keur aan kennis, want René heeft jaren in de branche zelf zeer actief op de knietjes gezeten en weet waar hij het over heeft. Hij kan niet alleen positieve adviezen geven maar ook dingen afraden omdat hij uit ervaring weet dat niet altijd alles zo maar gaat.
Ongedwongen en sfeervol
Over de plaats waar AJB Vloer & Interieur zit kan René zeker positief zijn: 'Best lekker hier, een gezellig winkelcentrum dat steeds leuker wordt. Ik kan hier in de zaak goed vooruit en de omgang met de andere winkeliers is hier meer dan goed, gewoon een toffe plek om te zijn dus.'
De leuk ingerichte zaak ademt een ongedwongen en gezellige sfeer uit, men kan gerust binnenlopen voor een advies of om meteen een afspraak te maken voor een offerte, want flexibiliteit en tevreden gezichten zijn voor René een must. In ieder geval kom ik zeker nog eens terug bij AJB Vloer & Interieur want de door mij zelf bekleedde trap kan ik misschien ook beter even door hen over laten doen.
AJB Vloer & Interieur vindt u aan de Oude Wal 42 en hun telefoonnummer is 010 472 39 05.

Jan.