De Winkelbel

18 september 2002

Op bezoek bij:

Aad Berghout - van Con Air

Hij had nooit gedacht ooit eens voor zichzelf te beginnen, Aad Berghout van de inmiddels goed lopende onderneming Con Air, een bedrijf dat is gespecialiseerd in airconditioning.
Aad heeft lange tijd gewerkt als monteur bij ondermeer een groot bedrijf in koffie-automaten, Automatic Holland. Hij zorgde daar dat de klant altijd een goed werkende machine had. Op een gegeven moment kreeg Aad belangstelling voor de afdeling koeling en hiermee begon zijn leven eigenlijk al in de richting te gaan van waar hij thans mee bezig is. Na het volgen van diverse cursussen begon hij zich meer en meer te bekwamen in het koelgebeuren. Een overstap naar een bedrijf dat zich daar mee bezighield was dan ook logisch. Bij Marcon heeft hij op de kop af twaalf jaar zijn sporen verdiend in de koeltechniek en mede dankzij zijn opgedane ervaringen kon hij in 1998 voorzichtig beginnen met het opzetten van een eigen zaak.
Halverwege dat jaar begon Aad in de avonduren en weekenden te bouwen aan zijn bedrijf, de klantenkring werd steeds groter en uiteindelijk kon hij begin 1999 geheel onafhankelijk van een werkgever zijn bedrijf runnen.

Mooie loods
Aanvankelijk dacht Aad de bij zijn huis aanwezige garage te gebruiken als opslag ruimte voor te leveren apparatuur. Maar dat werd al snel te klein, er moest uiteindelijk ook nog wat werkruimte over blijven voor kleine aanpassingen en wijzigingen aan de te leveren apparatuur.
Gelukkig kreeg hij de beschikking over een loods in bedrijven park de Gadering. Aad: 'Ja best wel lekker die ruimte, ik kan voldoende opslaan en hou ook nog voldoende ruimte over om een werkbank en gereedschap te plaatsen, want soms moet je wel eens een modificatie aan de apparatuur doen.'
Het kantoor van Con Air bevindt zich in het woonhuis van Aad en zijn gezin. Dat is erg handig want op die manier werk hij het liefst en kan altijd snel anticiperen als eens iets onmiddellijk moet gebeuren.

Alles zelf doen
Aad doet het allemaal zelf, en daarmee bedoelen we ook allemaal. Het leveren, plaatsen, aanpassen en netjes bij de klant in werking zetten is voor hem de normaalste zaak van de wereld. Maar ook het maken van offertes, het bestellen van materiaal, de afspraken maken met klanten of leveranciers doet hij zelf. Aad: 'Ik ben altijd bereikbaar, automatisch wordt de vaste telefoon door geschakeld naar de mobiele set die ik altijd bij me heb. Mijn agenda en notitieboekje zijn onmisbare vrienden, waar ik ook ben.'
Aad kan overigens voor grotere klussen of in die gevallen waarbij extra handen nodig zijn rekenen op een aantal goed opgeleide vakkrachten die hij kan in lenen.
De klanten van Con Air zitten overal in de regio Zuid Holland en soms zelfs daarbuiten, ook de Europoort is voor hem een intensief werkgebied. Bekende klanten als de Baja Beach Club en vele prominente bedrijven in de regio weten inmiddels dat Con Air waar maakt wat er beloofd werd.

Koelen en verwarmen.
Aad: 'De meeste airconditioning installaties kunnen tegenwoordig worden aangepast voor zowel koelen als verwarmen. Natuurlijk is het heerlijk om in de warme zomermaanden altijd een behaaglijke temperatuur in huis of bedrijf te hebben, maar ook in de koudere maanden kan zo'n apparaat zorgen voor een goed klimaat. Mede dankzij de subsidieregelingen die er zijn is het stoken en koelen met een airco vrijwel net zo goedkoop als met een conventionele verwarming, waarbij je dan overigens in de zomer toch weer een koeling nodig hebt.'
Steeds vaker worden airco 's toegepast in woningen, de prijzen zijn tegenwoordig best betaalbaar en Con Air beschikt over tal van mogelijkheden. Leveringen van split units, waarbij het mechanische deel buiten de ruimte waarin wordt geleefd is geplaatst, is de meest voorkomende, maar er zijn ook andere mogelijkheden, Con Air bekijkt graag samen met u welke.
Con Air heeft een aantal belangrijke dingen bijzonder hoog in het vaandel. Zo leveren zij uitsluitend A merken, zijn altijd heel correct en behulpzaam ten opzichte van de klant en als de klus geklaard is moet alles keurig netjes en schoon achterblijven, de clientèle hoeft zelf niets meer op te ruimen of schoon te maken.

Makkelijk te bereiken
Wie meer wil weten over koelen of verwarmen kan eenvoudig bellen met Klimaatspecialist Aad Berghout van Con Air, want een advies is nooit weg.
Vanuit zijn fraaie onderkomen in de wijk Tussenwater opereert Aad efficiënt, vakbekwaam en vooral vriendelijk en voor een prijs die best betaalbaar is.
U kunt Con Air bellen op twee telefoonnummers, 010 - 216 25 18 of 06 543 42 37 6.
Met het oog op de volgende zomer heb ik al besloten nog maar eens bij Con Air langs te gaan, want een lekkere temperatuur lijkt me wel wat.
Tot ziens!
Jan.