De Winkelbel

3 april 2002

Op bezoek bij:

Petra Cullens en haar 'Krea Star'

Soms kan het raar lopen, soms komen initiatieven tot stand op een wijze die je niet verwacht. Zo ook bij Petra Cullens. Door therapeutische werkzaamheden in het ziekenhuis, waar ze vooral bezig was met het maken beren, werd ze steeds enthousiaster over deze bezigheid en alras breidde ze het uit tot een passie. Ze maakte poppen, beren en alles wat maar te maken viel binnen de mogelijkheden die er toen waren. Hoewel Petra zich destijds ook bezig hield met het repareren van poppen en beren heeft ze dat onderdeel afgeschaft vanwege tijd gebrek.
De verzameling zelfgemaakte creatieve uitingen namen een steeds grotere plaats in in haar woning en er moest worden uitgekeken naar een oplossing voor haar passie.
Van de nood een deugd
Als je echter zoveel interesse hebt in het zelf maken van spullen en altijd bezig bent met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om nog meer te creëren, dan is de stap naar een winkeltje op dit gebied een serieuze optie aan het worden. Zodoende kwam het dat Petra zo'n elf maandengeleden een klein, kioskachtig gebouwtje betrok in het winkelcentrum de Fuik. Op deze wijze maakte Petra Cullens van de nood een deugd, want eindelijk kon ze haar creatieve uitspattingen de vrije loop laten.
Toch werd haar toko alweer snel te klein voor alle plannen die ze had en keek ze reikhalzend uit naar een betere mogelijkheid om nog meer op creatief gebied te gaan doen. Want inmiddels was ze met haar winkeltje een eldorado geworden voor een keur aan creatieve mensen die de meest uiteenlopende materialen konden gebruiken bij hun knutselwerk. Het immens populaire Papicolor papier, dat in enorm veel varianten verkrijgbaar is, bleek een topper te zijn in haar winkel en menigeen haalde bij Petra dit materiaal om het om te toveren tot een fantastische kaart of een prachtig masker. Petra: 'Met dit hobby karton kun je de meest waanzinnige dingen maken, echt heel mooi materiaal. Niet alleen het maken van een prachtige, vaak heel persoonlijke wens- of felicitatie dan wel een 'zomaar' kaart is met dit papier een uitdaging. Ook vele andere leuke decoraties of zelfs gebruiksvoorwerpen zijn met een beetje creatief inzicht hiermee te vervaardigen.' Het nieuwe onderkomen.
Door het vrijkomen van een veel groter pand in het winkelcentrum zag Petra al snel nog meer van haar wensen werkelijkheid worden en verhuisde ze onlangs naar haar droomwens op nummer 275 aan de Slaghaam.
In deze ruimte kan zij, en vooral haar klanten het hart ophalen, want er is nu werkelijk alles op het gebied van creativiteit te koop. In deze fraai ontworpen winkel, die door zijn vorm al meteen uitnodigt eens binnen te stappen, zijn de diverse materialen op logische wijze getailleerd en ziet de klant meteen wat hij zoekt. De klanten zijn bijzonder blij met dit nieuwe onderkomen en hebben dat ook laten blijken aan Petra. Want haar KreaStar werd overstelpt met bloemen en andere precentjes van klanten die haar feliciteerden.
Alles voor de creatieveling
Een bijzonder uitgebreide collectie kralen, want dat is weer helemaal in, en alles wat je maar kan verzinnen is in dit mooie onderkomen te vinden. Talrijke stoffen, van een dun simpel lapje tot een pluzen deken om beren te vervaardigen maken deel uit van de goed uitgekiende collectie. Wilt u liever iets met gips maken of toch maar boetseren met boetseerklei of nog liever echte klei voor de oven? Het kan allemaal, KreaStar heeft het gewoon. Van borduren tot pergemano, van linoleumsnijden tot kunststoffen lijmen of smelten, en van beren maken tot poppenkasten bouwen, het maakt niet uit, het is er. Petra: 'Ja soms krijgen we wel eens bijzondere wensen, en dan ga ik op zoek voor de betreffende klant, want ik weet goed de weg in 'crealand'. Je ziet hier ook vaak mensen die nog niet een specifieke hobby hebben maar er eentje zoeken, leuk is het dan om te zien hoe iemand dolgelukkig met een nieuwe vrijetijdsbesteding huiswaarts gaat. Waar ik zelf ook erg blij mee ben is dat ik in al die jaren dat ik in deze wereld zit veel ervaring heb opgedaan met vrijwel alle materialen die ik hier nu verkoop. Het feit dat ik deze kennis van de producten heb biedt me de mogelijkheid de klanten goed op weg te helpen, dat geeft een fijn gevoel.'
De locatie
De locatie waarop KreaStar zit is lekker centraal gelegen aan het winkelcentrum de Fuik en bijna elke winkelende Hoogvlieter komt voorbij deze zeer opvallende en vrolijk ingerichte zaak. Petra is dan ook bijzonder gelukkig met deze locatie en niet zonder reden erg trots op haar gezellige en knusse winkelruimte. KreaStar is geopend op Maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. U vindt KreaStar aan de Slaghaam 275 en het telefoonnummer is 010 416 63 53. Graag kom ik nog eens terug om een setje kleurpotloden te kopen, want ook die maken deel uit van het assortiment.
Jan.