De Winkelbel

6 februari 2002

Op bezoek bij:

DA Drogist -parfumerie Niggebrugge

Geuren trekken mensen aan en mensen houden van geuren. Pa Niggebrugge wist dat lang geleden al en heeft daarom al sinds jaar en dag een DA Drogisterij in Briele.
De liefde voor het vak bracht hij al snel over op zoon Erik die prompt ook een eigen winkel wilde hebben. En dat gebeurde alweer een aantal jaren geleden, want straks in juni mag Hoogvliet zich al zes jaar verheugen op de smaakvolle zaak van Erik Niggebrugge, die menig cosmetisch product met vakmanschap en kennis aan de man weet te brengen. Erik en zijn tien medewerkers staan garant voor een goed advies bij de producten die er verkocht worden, van een paracetamolletje tot een heerlijke geur van Calvin Klein.
Want hij en al zijn personeel is goed opgeleid en zijn vakbekwame mensen die weten hoe het werkt in de drogisterij en parfumerie. Niggebrugge:' We hebben in oktober nog een kleine facelift ondergaan, dat voelde aan als een feest, we zijn blij met onze winkel en kennelijk stralen we dat ook over naar de klanten want we horen vele tevreden geluiden.'
Drogist Niggebrugge en DA
DA bestaat al zestig jaar en is een soort samenwerkingsverband van drogisten. Hierdoor kan men via een eigen groothandel goed en toch voordeling inkopen. Ook kan men door deze vorm van samenwerken beter de promotie verzorgen. Hoewel het vaak gedacht zal worden is de DA drogist geen franchise onderneming maar een zelfstandige zaak met Erik Niggebrugge als eigenaar van de zaak aan de Binnenban.
Dit heeft als voordeel dat Niggebrugge gebruik maakt van de standaard producten van DA, maar ook zijn assortiment uitstekend kan aanpassen aan de wensen die er in Hoogvliet zijn. Erik: 'Vaak wil men in Hoogvliet graag luxe artikelen, parfums en huidverzorging producten van goede kwaliteit, dat is toch wel een grote wens van velen.
We hebben het hier in Hoogvliet enorm naar de zin, en dat zie je ook weer terug in onze winkel, we doen steeds ons best er iets moois van te maken.
Een vaste klant, die soms wel twee maal in de week hier komt, ziet toch steeds weer wat anders, want vrijwel dagelijks komt er iets nieuws bij.'
Stempelkaart en voordeel
De klanten van de DA zaak van Erik worden overigens nog eens extra beloond door een aantal aardigheden die de cliëntèle toch flink wat kunnen besparen.
Bij iedere 2 euro die de klant besteed, krijg deze een stempel op een kaart, bij een volle kaart ontvangt de klant hiervoor vier euro die kan worden besteed aan het gehele assortiment in de zaak. Daarnaast geeft Niggebrugge nog eens standaard tien procent korting op de luxe artikelen. Natuurlijk gelden de acties van DA, die men per folder en in tv- spots kenbaar maakt, ook voor de winkel in winkelcentrum Hoogvliet.
Sterke punten
Over de locatie in het Winkelcentrum Hoogvliet is Erik Niggebrugge uitermate te spreken: 'Een van de sterke punten is dat we in een winkelcentrum zitten met een heel goede bereikbaarheid. Men kan hier gemakkelijk heen rijden en parkeren, dat dan ook nog eens gratis is. Dit winkelcentrum heeft een heel grote sortering aan winkels, waardoor het ook steeds aantrekkelijker wordt voor mensen uit de regio om hier naar toe te komen. Naast de bereikbaarheid per auto zitten we hier ook nog eens op loopafstand van vele inwoners, lekker centraal. En met openbaar vervoer zijn we goed bereikbaar, ook voor klanten die van ietsje verder komen.'
Niet alleen parfum
DA Niggebrugge heeft naast zijn drogisterij, parfums en huidverzorgingsproducten, ook een groot assortiment geneesmiddelen en voedingssupplementen. Solgar Vitamine en preparaten maken onder andere deel uit van zijn assortiment dat meer dan uitgebreid genoemd mag worden.

Niggebrugge wil graag en drogist- parfumerie zijn en niet of nauwelijks meedoen aan de verkoop van branche vreemde producten zoals cd's e.d. dat past niet in hun formule. Overigens heeft Niggebrugge niet alleen maar luxe artikelen, talrijke producten die men voor het dagelijks leven nodig heeft zijn te vinden in de vele schappen en vitrines. Daarnaast zijn er 'snuffelhoekjes' te vinden waar men vaak tegen leuke producten aanloopt.
Niggebrugge is trots op zijn zaak en zijn personeel, maar ook op de producten en zelfs op de wijze waarop deze keurig verpakt met de klant mee gaan.
Erik: 'Ons accent ligt ook op het inpakken van cadeaus, dat vinden wij uitermate belangrijk want iets dergelijks moet een fraaie uitstraling te hebben. De mensen weten dat en waarderen dit enorm.' Kortom een winkel om lekker eens zomaar binnen te lopen om een lekker geurtje, nieuw haarkleurtje, of gewoon een paar scheermesjes te kopen. De zaak is geopend van maandag tot donderdag van 09.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag kunt u terecht van 09.00 tot 17.00 uur. U vindt DA Niggebrugge aan de Binnenban 52-54 in het Winkelcentrum Hoogvliet. Het telefoonnummer is 010 41622 04.