De Winkelbel

4 december 2002

Op bezoek bij:

Jacques en Nick van Eclipse Computers 

 

Een uit de hand gelopen hobby, zo ziet Jacques zo’n beetje hun pas geopende winkel aan de Lengweg 62. Jarenlang was hij enorm actief met computers, eerst natuurlijk met de aloude en onvolprezen commodore 64 maar hij groeide met de ontwikkelingen mee en ontpopte zich als een echte kenner van de digitale wereld. Een paar jaar geleden resulteerde dat in een ‘internetwinkel’ waar hij complete configuraties maar ook accessoires voor een redelijke prijs aanbied. 
Maar het bleef niet bij alleen een internetwinkel want de idealen gingen verder.
Toen hij, samen met zijn mede firmant Nick de kans kreeg een winkel te betrekken aan de Lengweg, op het gezellige winkelpleintje aldaar, aarzelden ze geen moment.
Na een grondige verbouwing, waarbij de zaak een verbluffend mooie uitstraling kreeg, gingen onlangs de deuren open van Eclipse Computers.
Jacques: ‘Ja heerlijk he, een eigen winkel met ruimte om de klanten goed te ontvangen. In de vitrines kunnen we nu goed tonen wat er op computergebied zoal te koop is en voor het samenstellen en eventueel modificeren van de pc’s hebben we ook voldoende ruimte.’
Samenstellen op maat
Dat samenstellen van een computer is voor Eclipse een belangrijke zaak, want men wil elke klant aan een pc helpen die bij hem past. Zo zal de ene klant genoeg hebben aan een eenvoudige geluidskaart maar de ander zal behoefte hebben aan een geavanceerd systeem dat de ‘zwaarste’ programma’s aan kan.
Samen met de klant bekijkt Eclipse wat de mogelijkheden zijn en zo wordt er een systeem samengesteld uit eerste kwaliteitsonderdelen. Jacques: ‘We gebruiken slechts materialen die bewezen hebben goed te zijn, aan slecht spul hebben wij, maar zeker de klant geen behoefte. Als het niet te druk is in de zaak dan kan de klant er op wachten als we de gewenste configuratie samenstellen, anders zal het de volgende dag klaar zijn.’
Niet alleen complete computers maar ook heel veel randapparatuur is te vinden in de zaak. Zo heeft Eclipse een uitgebreid assortiment inktcartridges voor vele typen printers voor een mooie prijs. Maar ook als u verlegen zit om een simpel kabeltje, plugje of een uitbreidingskaart  kunt u terecht bij Eclipse.
Adviezen geven de beide firmanten graag want ze vinden het heel belangrijk dat de klant niet met vraagtekens blijft rondlopen. Of het nu gaat om de aansluiting of levering van een webcam of om het vervangen van een monitor, men weet waar het over gaat bij Eclipse.
Niet merk gebonden
Omdat bij Eclipse de computers op maat worden afgeleverd zal de keuze voor een bepaald merk minder belangrijk zijn. Als basissysteem levert Eclipse altijd een kwalitatief goed fabrikaat en hierin kunnen dan talrijke onderdelen en kaarten (printen) worden gebouwd die eveneens van perfecte kwaliteit zijn. Eclipse kan u trouwens ook helpen, aan een digitale fotocamera, een modern LCD scherm, een modern gestileerde systeemkast of gewoon aan een zwaar digitaal werkpaard dat nergens voor terugdeinst.
Jacques over Eclipse: ‘Het is erg gemakkelijk om computers te importeren en die simpel zonder de dozen te openen aan de klant te verkopen, maar dat druist in tegen mijn gevoel voor kwaliteit. We willen ten eerste alles goed hebben getest en ten tweede betrekken we de klant bij ons produkt, ze behoren voor de koop te weten wat ze aanschaffen.’
Uit alles bleek wel dat Jacques er niet alleen maar staat voor de verkoop. Hij vertelde heel enthousiast over ‘zijn’ computers en hoe ze werken, want kennis van zaken heeft hij zeer zeker.
De locatie
Over zijn stekkie aan de Lengweg is Jacques heel tevreden. Hij ziet met vreugde hoe zich dit winkelpleintje ontpopt tot een plaats waar een grote verscheidenheid aan winkels zit. De knusheid en de ligging maakten het voor hem heel aantrekkelijk zijn zaak hier te beginnen. Samen met Nick is hij van plan het assortiment steeds verder uit te breiden en ze zullen hiermee zeker goed gaan scoren. De zaak is elke dag geopend en voor meer informatie kunt u ook even bellen met Eclipse, het telefoonnummer is 010 2959500. Natuurlijk vindt u Eclipse ook op het internet, log hiervoor in op www.eclipsecomputers.nl . Zelf ga ik binnenkort nog eens even langs bij Eclipse want ik heb nog een vraag over een onwillige oude hard disk.

Tot ziens!
Jan.