De Winkelbel

13 maart 2002

Op bezoek bij:

Op bezoek bij: Henny Heezen Brasserij - Party & Verhuurservice

Wie heeft er niet eens genoten van een van de goed verzorgde party's of culinaire wondertjes van Henny Heezen?
Henny Heezen heeft al enige jaren naast zijn Party en verhuurservice een smaakvolle Brasserij.

Henny had al een catering bedrijf elders in de regio en was dan ook in juli 2000 best nieuwsgierig naar de oproep van Jenka Vastgoed waarin deze een bedrijfscateraar zocht voor industriegebied de Gadering.
Dit leidde er toe dat Henny meteen polshoogte is gaan nemen op de locatie in de Hoefsmidstraat 41 (Compotex gebouw). Heezen: 'Ik ben dat toen wezen bezichtigen en toen kwam ik een ruimte tegen waar ik meteen allerlei ideeën bij had en wat een hele mooie uitbreiding voor onze catering kon worden.
Vooral de keuken was erg mooi en zou onze kleine keuken op onze andere locatie mooi kunnen vervangen.'
Inmiddels is de Brasserij aan de Hoefsmidstraat een trefpunt geworden dat niet meer is weg te denken. Vanuit het bedrijvencomplex komen dagelijks vele mensen even bij Henny lunchen of wat uitgebreider van de culinaire hoogstandjes genieten. Zowel kleine als grote bedrijven maken gebruik van zijn smaakvolle ambiance om hun personeel te fêteren op een lekkere hap bij Henny Heezen. Bijvoorbeeld Evergreen International, die komen dagelijks met vijftig mensen bij hem eten omdat hij er de ruimte en mensen voor heeft hen te ontvangen.
Van broodje kroket naar biefstuk champignons
Was het eerst mogelijk om de kleine lunch te gebruiken bij Heezen, zoals een broodje met beleg en een drankje, thans is er een veel grotere kaart en kan men werkelijk van alles krijgen. Henny: 'De mooiste sport voor ons is om alle gerechten zo snel mogelijk bij de klant op tafel te hebben. Daarbij streven we er naar dat ook iedereen aan tafel op het zelfde moment kan gaan eten, dus serveren we een kleine bestelling gelijktijdig met de wat uitgebreidere. Henny maakt in zijn zeer goed geoutilleerde keuken de meest ingewikkelde wensen werkelijkheid, 'het is soms net goochelen' zoals hij dat noemt.
Een verdubbeling van de ruimte
Onlangs heeft Brasserij Henny Heezen het vloeroppervlak aanzienlijk uitgebreid, het aantal stoelen is van 30 naar maar liefst 100 gebracht en dat geeft veel perspectief. Het tegemoet komen aan wensen van grotere bedrijven en organisaties is nu een stuk eenvoudiger en de kwaliteit van Henny's brasserij vaart er wel bij. De brasserij heeft een heel belangrijke 'lunchfunctie' tussen de middag, maar ook in de avond, als bijvoorbeeld cursisten van bedrijven of onderwijsinstituten willen dineren, dan zullen ze voldaan met een stevige maaltijd bij Heezen uit de voeten kunnen. Eigenlijk is de brasserij een soort rustpunt, een plaats waar je even lekker kunt bijkomen met een smaakvol broodje of een uitgebreid diner op tafel. Henny: 'Mijn klanten weten dat we op tijd leveren, dat geldt voor zowel de brasserij als de party catering.' Met twee koks overdag kan dat ook niet missen.
Henny Heezen Racing Cartering Internationaal.
Henny Heezen vertelde ons dat hij in april of mei start met de Henny Heezen Racing Cartering Internationaal. Naast de Party catering, waar hij specialist in is, gaat hij dus ook de racerij in. Henny is lid geworden van TC Almere Intertruck Nederland. Met het team ART gaat hij nu bijna letterlijk door de bocht en zal straks op diverse grote racerijen de man van de hapjes en drankjes zijn. Dit zal op termijn gaan betekenen dat Henny binnenkort in Assen, Zandvoord, waarschijnlijk Monza en Neubergring en mogelijk ook nog in Frankrijk en Spa de cateraar zal zijn. Met zijn Henny Heezen Racing Cartering Internationaal zal hij naar alle waarschijnlijkheid goed gaan scoren.
Feesten en partijen of presentaties.
Voor wie het nog niet wist; Henny Heezen Party Catering heeft de faciliteiten om een mooi feest of bedrijfspresentatie tot een groot succes te maken. Zijn goed geoliede bedrijf is in staat de meest ingewikkelde wensen om te zetten in realiteit. Henny is een cateraar in hard en nieren. Zijn liefde voor het vak en de drang om het onmogelijke voor de klant mogelijk te maken voor een redelijke prijs, staat hoog bij hem in het vaandel. Deze man die in vroeger tijden al te maken had met het eet gebeuren kun je niet meer weg denken uit dit prachtige beroep dat hij voor geen geld zou willen ruilen voor een drie sterren kok in een restaurant van allure. Henny: 'Nee niks voor mij, ik wil ergens heen, ik hou er niet van altijd onder het zelfde dak te zitten, laat mij de boer maar op gaan. Ik doe nu lekker catering op locatie, de acquisitie, regel de afspraken en stuur anderen aan, dat is pas leven. Natuurlijk ben ik ook veel in de Brasserij, maar daarnaast grijp ik vaak de kans om lekker bij anderen ons kunnen te komen presenteren.
De locatie
Op de vraag wat Henny van zijn locatie vindt antwoordde hij eigenlijk dubbel: 'Enerzijds zitten we hier voor de brasserij op normale tijden fantastisch, de mensen komen gemakkelijk langs, zeker de medewerkers in dit gebouw hebben het zo lekker makkelijk. In de weekenden ( bij feesten e.d.) gebruiken we echter de achteringang, en dat blijkt soms wat vreemd over te komen voor de mensen. Maar zijn ze eenmaal binnen dan blijken ze meteen verrast door onze gezellige ruimte.'
Ook voor de man langs de weg is de Brasserij een welkome onderbreking, voor een uitsmijter of een tournedos, dat maakt Henny niet uit.
Na het leegdrinken van het kopje koffie was het tijd om huiswaarts te gaan, maar binnenkort staat Henny of een van zijn koks een heerlijk lamscoteletje te bakken voor ons, want we komen graag terug bij Henny Heezen Brasserij- Party & Verhuurservice aan de Hoefsmidstraat 41 , zijn telefoonnummer is 010 231 07 16. De koffie is al vroeg in de ochtend bruin. Tot ziens!