De Winkelbel

28 augustus 2002

Op bezoek bij:

J. Hotting - Herenkapsalon

Het prijkt trots op zijn gevel: J.Hotting - kapper. Cor Hotting, de ondertussen vermaarde kapper in Hoogvliet liet de eer aan zijn vader en gebruikt zijn voorletter met trots in de naam van zijn zaak. Reeds 48 jaar is de naam Hotting een begrip op de Oude Wal, en sinds juli vorig jaar aan de Klaasje Zevensterstraat, onder de Humanitas flats.
Cor vertelt met enige weemoed over de Oude Wal waar hij ooit de zaak van zijn vader overnam. 'Het was het bruisende Hoogvliet daar, altijd gezellig en de drukte van de bussen die daar hun eindpunt hadden maakte het nog gezelliger. Ik heb nog steeds een zwak voor die buurt, het had gewoon iets. Maar ja, je moet met je tijd meegaan en een nieuwe zaak een beetje dichter naar het centrum toe leek me wel wat.' Zo vertelde Cor Hotting over 'zijn' Oude Wal.

Een modern vervolg
Ondertussen is de Oude Wal allang geen eindpunt meer voor de bussen en is er veel veranderd. In zijn nieuwe pand, dat enerzijds zakelijk is ingericht, is het anderzijds heel gemoedelijk en sfeervol. Twee moderne van alle gemakken voorziene 'behandel stoelen' hebben een mooi plekje, vlak voor de spiegels, die uiteraard een belangrijk onderdeel in de kapsalon zijn. De klanten die even moeten wachten kunnen dat doen in een klein zithoekje bij het raam dat een fraai zicht geeft op de Aveling en de bruisende bedrijvigheid aldaar.
Maar de klanten hoeven zelden te wachten want Cor werkt volgens afspraak, zodat zijn clientèle vrijwel direct geholpen wordt na binnenkomst.
Cor hierover: 'Ja, ik had met die afspraken veel eerder moeten beginnen, je werkt veel meer ontspannen en de klanten vinden het ook prettig. Het was in het verleden best wel eens lastig als je stond te werken en er zaten vele klanten op de klok te kijken. Nu heb ik, en de klant, dat probleem niet meer en dat werkt heel ontspannend. Het is zeg maar een modern vervolg op mijn eerdere werkwijze, echt een stuk beter.'

Steeds up to date
Cor weet waar hij mee bezig is, de jarenlange ervaring in het vak maakt hem tot een kapper met veel inzicht over wat het beste bij iemand past. Hij houdt rekening met alle wensen van zijn klanten, van jong tot oud en voert deze met verve uit. Cor: 'Soms komt een klant wel eens met een idee voor zijn haar op de proppen dat niet bij zijn profiel past, ik adviseer dan om het anders te doen maar als de klant het echt wil dan kap ik het natuurlijk met plezier volgens zijn wens.'
Cor bezoekt, met collega's uit het vak, regelmatig seminaries om steeds up to date te blijven in het vak. Van een gedegen klassiek tot een turbo modern kapsel zijn mede daarom voor hem totaal geen probleem.
En het blijft niet altijd bij alleen maar knippen of een beetje 'bijpunten'. Een ander kleurtje is bij Hotting ook helemaal geen probleem. Cor weet goed om te gaan met de verschillende middelen en materialen zodat iedereen de zaak tevreden kan verlaten na een behandeling.
Kinderen komen ook graag bij de goedlachse Cor Hotting want hij praat graag met zijn klanten, groot of klein en zo hoort het ook bij een kapper.
Cor Hotting heeft niet alleen klandizie uit Hoogvliet maar ook van heinde en verre.
Cor: 'Ja zelfs uit Oltgensplaat heb ik nog klanten en uit Ouddorp, dat is best wel leuk. We bestaan natuurlijk ook al lang en daardoor gaan de mensen je kennen, dat geeft een wederzijds vertrouwen.'
Kapsalon J.Hotting is natuurlijk ook met de tijd mee gegaan wat betreft de pin- en chipknip betalingen, die kunnen gewoon plaats vinden in zijn zaak.

Heel fijne plaats.
De Kapsalon van Hotting zit op een mooie plaats onder de 'nieuwe' flats aan de Klaasje Zevensterstraat. Vanaf de Aveling gezien schuin tegenover het postkantoor.
Achter deze flats is een parkeerplaats waar men de auto kan parkeren. Cor is heel tevreden over zijn nieuwe stek en ook de klanten weten hem ondertussen goed te vinden.
Voor wie een vakkundig geknipt kapsel wil hebben en niet van lange wachttijden houd is kapsalon J. Hotting een heel goed idee.
Kapper Hotting, waar Cor het scepter zwaait is te vinden aan de Klaasje Zeventerstraat 126 en het telefoonnummer is 010 416 06 63. Zelf ga ik binnenkort eens kijken of hij ook mijn grijze slapen wat kan bijkleuren.

Tot ziens!
Jan.