De Winkelbel

19 juni 2002

Op bezoek bij:

Marco en Yvonne Dankers van de Intuïtie- Art & Jewels

Wie van een beetje mystiek en net even anders houd kan behoorlijk aan z’n trekken komen in de heerlijk naar wierook geurende zaak van Marco en Yvonne Dankers die met hun winkel ‘De Intuïtie’ het Winkelcentrum Hoogvliet een extra kleurtje en geurtje geven. Yvonne was al heel lang bezig met allerlei dingen op het gebied van New Ace, mystieke en Oosterse zaken en had als Reike Master grote interesse zich meer te oriënteren op de niet allerdaagse dingen van de dag. Hierdoor kwam het moment dat ze haar kennis en vooral interesse verder wilde uitbouwen met als resultaat de opening van de Intuïtie in februari 1998 aan de Binnenban 263a. Natuurlijk was het voor de Hoogvlieters even wennen, al die fraaie beelden, kralen, wierookgeuren en geheimzinnige voorwerpen, maar al vrij snel wisten velen de zaak te vinden en menigeen heeft er wel eens een boekwerk of Boeddha beeld gekocht.
Heel open.

De weg naar meer kennis van bijvoorbeeld hand leeskunde of andere paranormale verschijnselen loopt ook naar de Intuïtie. Vaak zijn daarover, maar ook over dingen als het gebruik van de kracht van edelstenen, de lekkerste geur wierook, veel vragen bij klanten. Yvonne en Marco, die als levenspartners inmiddels samen in de zaak werkzaam zijn, zijn heel open naar de mensen en vertellen graag meer over hun producten.
Nu ook piercings
Doordat de interesse voor piercings bij veel mensen, maar ook bij Yvonne steeds groter werd, is ze zich daar in gaan verdiepen en bekwamen. Een opleiding bij een ervaren piercer heeft er toe geleid dat ze op bekwame wijze nu zelf piercings kan aanbrengen. Yvonne: ‘Er is veel interesse voor piercings, ik vond het goed om daar op in te haken, temeer omdat we een prachtige hoeveelheid sieraden op dit gebied in onze collectie hebben. We doen piercings in oren, lippen, wenkbrauwen neus en navels, onder de gordel dus niet.’

Mysterieus
Marco en Yvonne staan met beide benen stevig op de grond en weten goed wat ze willen, al zullen sommige van hun aangeboden artikelen voor veel mensen juist iets ‘gezellig’ mysterieus teweegbrengen. Want naast de enorme hoeveelheid mooie sierraden zijn er ook talloze voorwerpen te vinden die iets mystieks hebben, van Boeddha beelden tot Chinese zilveren karakters en van etherische oliën tot boeken over schakras.

Maar ook gewoon gezellig.
Voor veel mensen is het horen van de term New Age meteen iets waar men niet mee weg kan. Het is daarom dat men de Intuïtie daar niet op moet vastpinnen, want het is eigenlijk gewoon een winkel in Art & Jewels, maar dan met een vleugje ‘net even anders’ toegevoegd. Toen Yvonne net was geopend bestond de inventaris slechts uit een aantal boeken, nu is dat wel even anders. Ook nu zijn er boeken over vele onderwerpen te vinden, maar de veelheid aan andere artikelen en het enthousiasme waarmee de mensen van deze zaak hun klanten benaderen nodigt toch al snel uit om eens binnen te stappen, zelfs als je eigenlijk niet het plan had wat te kopen. De sfeer in de zaak is niet alleen mystiek maar ook gewoon gezellig, dus niks engs aan.

De Intuïtie is dus niet een zaak voor slechts, zoals men het in de volksmond vaak noemt, de ‘alternatievelingen’, maar juist door een keur aan artikelen is voor iedereen wel een reden te bedenken om eens te gaan kijken. Anderzijds maakt men door de laagdrempeligheid het bijzonder gemakkelijk om meer te weten te komen over spirituele zaken zonder meteen een eng gevoel te krijgen.
Trendy op een mooi plekkie
Zeker op het gebied van fraaie sieraden is de Intuïtie een trendy winkel want men verkoopt de meest uiteenlopende sieraden, al of niet met edelstenen. De zaak blijkt voor mensen van alle leeftijden een eldorado te zijn om eens lekker te snuffelen want zowel jong als oud behoren inmiddels tot de cliëntèle.
Toen jaren geleden Yvonne langs het toen leegstaand pand fietste, wist ze meteen dat dát de ideale locatie voor haar winkel moest worden. Inmiddels weet winkelend Hoogvliet dat ze het goed had gezien, want het straatje tussen de bekende boekwinkel en de hakkenman is mede door haar een trekpleister geworden.
Mocht u nu meteen al willen gaan kijken dan wijzen we u  graag op de openingstijden. Maandag van 12.00 tot 17.00 uur, de rest van de week van 09.00 tot 17.00 uur waarbij u dan natuurlijk op vrijdag zelfs welkom bent tot 21.00 uur. Mocht u meer willen weten dan kunt u ook bellen, het telefoonnummer is 010 216 20 58. Ik ga in ieder geval snel weer eens langs want ik zag van die leuke windorgels voor in de tuin. 

Tot ziens!
Jan.