De Winkelbel

10 juli 2002

Op bezoek bij:

G.van de Kamp Verlichting

Wie het licht zoekt moet zeker bij van der Kamp verlichting aan de Binnenban zijn. In het oergezellige stuk Winkelcentrum Hoogvliet tussen AH en de Konmar, komt men op nummer 95 deze prachtige zaak tegen. Het was 18 november 1993 toen de heer G van de Kamp de stoute schoenen aantrok en zijn winkeldeur, met daarachter een keur aan verlichtingsartikelen, wijd open zette om Hoogvliet te verbazen met zijn uitgebreide aanbod. Hij had er zin in, een eigen zaak en met een eigen collectie die hij zelf steeds weer aanvulde met een grote diversiteit aan verlichtingsarmaturen, of zoals in de volksmond vaak oneerbiedig wordt gezegd, 'lampen'.
Heer van de Kamp bruiste van energie, net als ook nu nog steeds, en ging er voor honderd procent tegenaan. Hij wist met zijn goede smaak en gevoel voor trends en smaak, steeds weer op de juiste wijze zijn winkel te vullen met die artikelen waar de Hoogvlieter behoefte aan had. Wijd en zijd is van de Kamp verlichting een begrip geworden, waaruit mag blijken dat deze zaak zeker een belangrijke functie, ook voor de regio heeft.

Ambitie gezocht
De zaak is in de loop der jaren steeds drukker en vooral steeds uitgebreider geworden. Die drukte is zakelijk gezien natuurlijk prachtig, maar er zit ook een andere zijde aan, je moet personeel hebben. Van de Kamp: 'We hebben hier vier perfecte dames die als parttime verkoopster ons enorm helpen, maar we zouden toch ook wel graag een vaste kracht willen. Het is een fantastisch mooi vak hier in de winkel, maar enige fysieke kracht is er soms wel bij nodig zodat ik het liefst een man met interesse voor onze produkten als verkoper zou willen hebben. Er zit meer aan vast dan verkopen, je moet ook wel enige interesse hebben in verlichtingsartikelen, een beetje zin in techniek en vooral ambitie om in een goed lopende zaak te werken.'

Service
De service gaat bij van de Kamp heel ver, men hoeft niet bang te zijn met een kluitje het riet ingestuurd te worden. Net als advies en kennis van zaken kan de klant dus rekenen op een aankoop waar over is nagedacht en waarvan de kwaliteit immer goed is. Bij de verlichting die verkocht wordt is er altijd een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Van de Kamp: 'We zijn een zaak waar we er prat op gaan nooit te veel te vragen voor een produkt. Alles heeft een prijs, maar bij ons is de prijs altijd in overeenstemming met de kwaliteit en uitvoering. We hebben een keur aan verlichting met een schappelijke prijs en natuurlijk ook duurdere modellen, maar daar heb je dan ook een prachtig produkt voor, hetgeen niet wegneemt dat je bij ons ook voor weinig geld een fraaie lamp kunt kopen. Het bezorgen doen we gratis, want waarom moet je een mooie prijs verhogen? Het plaatsen, zeg maar monteren van verlichting kunnen we ook voor de klant verzorgen, daarvoor moet echter wel worden betaald.'

Goed assortiment
Door het inzicht in de vraag is er bij van de Kamp verlichting een juiste balans ontstaan tussen de verschillende wensen met betrekking tot stijl. Zo heeft de winkel gemiddeld 40% klassieke verlichting in huis en zo'n 60% modern, dit is afgestemd op de wensen van de klant in de regio. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er. Of men nu op zoek is naar een strakke tl buis boven het bureau of naar een 'kristallen' kroonluchter voor de woonkamer maakt niet uit, van de Kamp heeft het. Ook een bescheiden collectie zogenaamde Tiffany lampen zijn er te vinden in de zaak, net als moderne halogeen spotjes in chroom, koper of noem maar op. Wandlampen vindt je door heel de zaak, een keur aan variaties en mogelijkheden, dit geldt trouwens eveneens voor de staande lampen en plafonnières.

Folders en aanbiedingen
Van de Kamp verlichting is een typische speciaalzaak op het gebied van verlichting, produkten die niets hiermee van doen hebben zal men niet snel aantreffen in deze gezellig ingerichte zaak. Regelmatig heeft van de Kamp extra scherpe aanbiedingen, veelal staan die vermeld in de folders die een aantal malen per jaar worden uitgegeven, maar ook tussendoor kan er plotseling een prachtige stunt zijn met een zeer zacht prijsje.
Over de locatie is van de Kamp heel tevreden. Van de Kamp: 'Ja we zitten hier prima, we hebben de ruimte en dit stukje winkelcentrum bevalt me prima.' Ook mevrouw van de Kamp gaf te kennen het met deze zaak getroffen te hebben en ziet de winkel als een uitdaging waar ze met haar man gewoon graag veel energie in steekt. En we zouden het haast vergeten, mocht u behoefte hebben aan een lichtslang voor aan uw gevel, dan kunt u ook gewoon binnenstappen.
Trouwens als u slechts een 'peertje' nodig heeft staat de deur ook voor u open.
Tot ziens!
Jan.