De Winkelbel

29 mei 2002

Op bezoek bij:

Marcel Broesterhuizen van 'Kippie'

Je komt er echt niet omheen, de heerlijke geuren die opstijgen vanuit pand 73 a aan de Binnenban. Sinds 8 januari 2002 zit op die plaats Marcel Broesterhuizen met zijn 'Kippie'. Kippie maakt deel uit van een grote keten van dit soort bedrijven, waarvan Marcel met trots de Hoogvlietse vestiging runt ( franchise ). Marcel Broesterhuizen was oorspronkelijk filiaalhouder bij een bekende stoffeerder maar ging uiteindelijk het slagersvak in. Nadat hij dat zestien jaar had gedaan begon hij begin dit jaar aan de Binnenban met kipspecialiteiten. Door een toeval kwam Marcel in contact met de eigenaar van de 'Kippie' zaken en zo ontstond het idee bij hem om ook een dergelijk bedrijf in Hoogvliet te startten. De moderne en geheel andere wijze van werken trok hem enorm aan en het moet gezegd worden, de zaak straalt kwaliteit en smaak uit.

Hele maaltijd of snelle hap
De producten bij Kippie zijn van de hoogste kwaliteit en zijn allen met maximale zorg samengesteld en gecontroleerd. De meeste producten zijn direct geschikt voor de magnetron zodat men thuis snel en gemakkelijk kan genieten van de altijd kersverse producten van Kippie. En of het nu gaat om een eenvoudige malse kippenbout of om een complete maaltijd maakt niet uit want men kan het allemaal aantreffen bij deze zaak.

Ook bedrijven kunnen gebruik maken van de kwaliteit van Kippie want als men tijdig besteld dan kan voor grotere groepen een perfecte maaltijd of eenvoudige snack worden bereid, zelf op komen halen is daarbij echter wel noodzakelijk want bezorgen doet men niet.
Met een 'man' of zes runt Marcel met veel verve maar vooral plezier deze smakelijke zaak aan de Binnenban.

Schotels zelf samenstellen
Je kan het zo gek niet verzinnen of je kunt het wel bij Kippie halen. De complete schotels kan men als klant helemaal zelf samenstellen. En wie dacht dat je alleen kip gerechten kunt krijgen heeft het mis. Men kan uit vele ingrediënten een keus maken. Of het nu gaat over rijst met kip en kerrie of om balletjes gehakt in zuur of gewoon met een sausje of om een schotel met bami dan wel rijst als basis maakt Marcel niet uit, het komt voor elkaar!

Deze complete maaltijden zijn werkelijk een fantastische oplossing voor iedereen. Want of je nu behoefte hebt om snel en makkelijk even te eten of je wilt lekker uitgebreid feestelijk tafelen maakt niet uit, de mogelijkheden zijn zeer omvangrijk.

Ook voor de harde werkers
Dat Marcel met zijn Kippie reeds een grote bekendheid is geworden in Hoogvliet en omgeving mag wel duidelijk zijn. Veel omliggende bedrijven hebben de weg gevonden naar deze zaak en menig personeelslid van dergelijke organisaties heeft kennis gemaakt met een van de heerlijkheden, door tussen de middag even iets lekkers te halen bij Kippie. Ook de harde werkers die aan de nieuwe Beneluxtunnel hebben gewerkt wisten deze zaak te vinden en hebben heel wat smakvolle hapjes als ondersteuning bij hun arbeid gebruikt.

Het is ook niet zo verwonderlijk dat Kippie populair is want als je het hebt over een kippenbout dan heb je het ook over een kippenbout. Marcel houd van een goed stuk vlees en dus moet er om een kippenpoot ook voldoende van deze lekkernij te vinden zijn. Als men bij hem een kippenpoot haalt dan is smullen gegarandeerd want van magere kippen heeft men niet gehoord bij Kippie.

De al of niet gemarineerde producten zijn immer vers en reeds de geur maakt duidelijk dat de smaak voortreffelijk is. Overigens geldt deze smaak en kwaliteit voor al de producten, of het een kippenpootje of een maaltijd is maakt hierbij niet uit, het moet goed zijn, en dat is het.

Mooi plekkie
Marcel: 'We zitten hier op een prachtig plekkie, lekker in de loop van het winkelcentrum en makkelijk bereikbaar met de auto want we zitten vlakbij de grote parkeerplaats aan de Middenbaan Noord. En in dit deel van het winkelcentrum is het steeds een levendige boel, veel winkelende mensen komen hier voorbij en stoppen bij ons om iets lekkers mee te nemen'.

En lekker is het zeker, want ik heb watertandend dit voor u opgeschreven. Kippie tot ziens!