De Winkelbel

1 mei 2002

Op bezoek bij:

Marijke van Zonnecentrum- Slendersalon Koolmees

Alweer zo'n tien jaar is bruin worden op de Bovensim 148 in Hoogvliet net zo eenvoudig als aan het strand van Benidorm, en nog een stuk veiliger ook.
Wie kent niet het grote uithangbord van de Koolmees dat je tegenkomt als men van de Aveling naar winkelcentrum de Fuik gaat? Even voor dit winkelcentrum aan uw linkerhand vindt u het eldorado voor de zon en slender liefhebber waar men tevens terecht kan voor een infrarood sauna, body wrapping of een gelaatsbehandeling.
Het prachtige onderkomen herbergt talrijke mogelijkheden om eens op een gezonde manier aan uw trekken te komen. Bedrijfsleidster Marijke is enthousiast over haar activiteiten en trots op de vele mogelijkheden die de Koolmees te bieden heeft.
Hoe kwam Koolmees in Hoogvliet
Zo'n tien jaar geleden hadden vader en zoon Koolmees hun domicilie in den Haag, maar er werd gezocht naar een geschikte locatie in onze regio omdat uitbreiding er daar niet meer in zat. Uiteindelijk kwam daar toen de huidige locatie aan de Bovensim uit. Marijke: 'Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan de achternaam van de eigenaars, vader en zoon Koolmees. In eerste instantie vestigde hij hier aan de Bovensim een zonnebankcentrum. Als parttimer werkte ik toen daar met plezier aan mee. Ik ben eigenlijk in het bedrijf blijven plakken en zo'n drie en een half jaar geleden had meneer Koolmees sr. wat informatie ingewonnen over het slender gebeuren. Er werd mij toen gevraagd om te bekijken of dat hier in Hoogvliet opgestart kon worden, mede gezien mijn achtergrond leek ik voor hem de geschikte persoon hiervoor. Ik gaf in die tijd ook al aerobics lessen etc en was niet geheel onbekend met de bewegingsstructuur van het lichaam. Wat me in die tijd ook opviel was dat mensen er een beetje genoeg van kregen zich uit de naad te zweten met zware inspannende oefeningen. Dus ik zag zeker potentieel in het slenderen. En zo werden dus de banken hier geplaatst en ik kon starten met deze belangrijke aanwinst voor de Koolmees.'
Wat is slenderen?
Slenderbanken zijn geautomatiseerde bewegingsbanken, waardoor u ontspannen kunt bewegen zonder zelf extra moeite te hoeven doen. Het is niet belastend voor uw gewrichten maar toch spierversterkend, vochtafdrijvend en niet te vergeten afslankend. Een prima methode om te gebruiken als ondersteuning van een fysiotherapeutische behandeling. Het slenderen doet u op een aantal banken. U begint op de eerste en na een vastgestelde tijd stapt u over op de volgende, op die manier heeft u na het gebruiken van een aantal banken het parcours afgelegd en eindigt u op een relaxbank waar uw spieren nog eens extra worden verwent. Op deze luxe banken worden uw lichaamsscharnieren geactiveerd, op de een zullen uw kuiten en beenspieren worden geactiveerd, op weer een ander uw rug en nekspieren en ga zo maar door, het hele lichaam komt aan bod zonder er moe van te worden, maar wel met een fantastisch resultaat.
Natuurlijk maakt ook het lekker bruin worden een groot deel uit van de activiteiten van de Koolmees. Lekker ontspannen in de modernste apparatuur met maximale veiligheid lekker een warm zomers tintje krijgen, het kan allemaal in dit goed en uitgebreide zonnecentrum. Er zijn vele programma's beschikbaar.
Men kan eveneens voor body wrapping of een lekkere gelaatsbehandeling terecht. Bij body wrapping wacht u een omvangvermindering en huidverbeterende behandeling, waarbij gebruik gemaakt wordt van kruidenkaneel crème en folies, een probaat middel vooral ook bij cellulite. Een gelaatsbehandeling mag er ook wezen, hierbij worden gezichtspieren geactiveerd waardoor een betere doorbloeding ontstaat, hetgeen weer de rimpels verminderd en de oorspronkelijke gaafheid binnen het bereik brengt.
Talloze mogelijkheden
Natuurlijk zijn er nog talloze mogelijkheden bij de Koolmees om uw lichaam te verbeteren of uw conditie positief te beïnvloeden. Een team van vakbekwame mensen staat gereed om u van dienst te zijn en voor vragen staan zij eveneens tot uw beschikking.
De accommodatie is overigens heel uitnodigend, sfeervol, ongedwongen, heel knus en toch ook weer ruimtelijk zodat men zich er meteen thuis voelt. De vriendelijkheid van de mensen bij de Koolmees heeft iets amicaals waardoor je zin krijgt om meteen te beginnen aan een van de behandelingen. Ook voor mensen met reumatische klachten is het slenderen iets fantastisch, maar wilt u liever een bruin gezicht of body dan kan dat eveneens. Het is daarom dat ik als strakke stijve computeraar snel eens langs ga om lekker te gaan slenderen bij de Koolmees, want een uurtje slenderen staat gelijk aan zeven uur grondoefeningen, en voor dat laatste heb ik echt geen tijd. Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen met het zonnecentrum op nummer 010 416 94 86 of voor de slendersalon nummer 010 416 14 47. Of stap gewoon eens binnen aan de Bovensim 148. Ook kunt u kijken op de website van de Koolmees: www.koolmees.nl. U krijgt er zeker geen spijt van!
Jan.