De Winkelbel

7 augustus 2002

Op bezoek bij:

Living Woonaccessoires

Na in de meubelbranche haar sporen te hebben verdiend begon jaren geleden de huidige eigenares van 'Living' haar zaak aan de Middenbaan Noord. 'Nee mijn naam hoeft niet zo nodig vermeld te worden, het gaat om wat we doen en niet zozeer om mijn naam' aldus de eigenares.
Ze vertelde: 'Ik heb lang in de meubels gezeten en had altijd veel interesse voor de dingen die er naast meubels nodig zijn voor een smaakvolle inrichting van een woning of kamer. Want natuurlijk heb je meer nodig dan wat stoelen en kasten, een leuke klok of mooie spiegel fleurt het geheel toch altijd gezellig op. Daarom ben ik in 1990 begonnen met de zaak en heb steeds met de vinger aan de pols gekeken naar mooie en praktische dingen die je kunt toepassen in elk woning inrichtingstype.'

Repro en echt
De zaak staat inderdaad vol met heel aantrekkelijke woonaccessoires, van een piepklein beeldje tot een leuke ladenkast of van sleutelhanger met opschrift tot een pendule.
Vooral het assortiment klokken is fascinerend. De prachtige repro's van de tijdmachines van weleer, doen het ook in deze tijd nog uitstekend. De klokken lijken net echt uit de tijd van de olielamp verlichting te komen, maar deze hoef je niet meer op te winden. Van mooie houten pendules in elke denkbare kleur, tot de moderne klokken zijn te vinden in het gezellige onderkomen van Living.
Ook een trend zijn de beeldjes die zo'n 20 jaar geleden op bijna elke schoorsteenmantel stonden. 'Ze komen weer helemaal terug en het lijkt een ware rage te worden' aldus de eigenares.

De 'gekste' dingen
En leuke mok met opschrift om lekker thee uit te lurken maakt ook deel uit van de collectie van Living. Maar als u een leuke lamp of kaarsen standaard zoekt dan zult u die ook vinden. En wat denkt u van een leuk stofje om zelf iets te fabriceren, een kussentje of zo? Alles is te vinden. Zelfs als u een bijzonder naamplaatje op de deur wilt dan kan dat worden geregeld. Eigenlijk is het ondoenlijk om op te noemen wat u zoal kunt vinden in deze zaak. Theelepeltjes, sleutelhangers, cadeau artikelen, vazen, kannen, potten, lampen, kastjes, krukjes, stoeltjes, wandecoraties noem maar op, u zult niet snel nee horen zeggen bij Living.

Vreemde deurtjes
Mocht u behoefte hebben aan iets bijzonders dan kan dat voor u geregeld worden, want in een werkplaats die zich elders bevind, kunnen de meest vreemde wensen tot realiteit worden gemaakt. De eigenares: 'We krijgen verzoeken om kastjes te vervaardigen met soms heel vreemde deurtjes of laden er in, dat is zeker geen probleem en eerder een leuke uitdaging. We hebben hiervoor een eigen werkplaats waar bijna alles gemaakt kan worden. Natuurlijk kost dat even wat tijd maar dan krijgt de klant ook precies wat ze wilden hebben.

Van horen zeggen
Vele mensen hebben reeds de weg naar Living gevonden, vaak vanwege mond op mond reclame. Vanuit de verste uithoeken in de regio komen mensen snuffelen bij Living omdat ze gehoord hebben dat die zaak het vast wel zal hebben. De eigenares: 'Ja soms verbaast het me wel dat iedereen ons zo goed weet te vinden, wel leuk natuurlijk. We doen ook steeds ons best om snel in te springen op de wensen van het publiek. We zitten hier natuurlijk ook best goed, een leuk plekkie zo tegenover het politiebureau en de secretarie van de deelgemeente aan de Middenbaan Noord.'
Wie nog meer wil weten over deze leuke zaak raadt ik van harte aan om zelf eens een kijkje te nemen. U kunt er terecht op maandag van 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Ga gerust eens een kijkje nemen want alles beschrijven wat u daar kunt vinden is onmogelijk, het is zelfs voor mij teveel.

Tot ziens!
Jan.