De Winkelbel

22 november 2002

Op bezoek bij:

Marwout Natuursteen 

 

Wie echt riant wil wonen op een echt stukje natuur en van excellente  kwaliteit met een jarenlange degelijkheid kan nu ook in Hoogvliet terecht. Marwout Natuursteen, het bedrijf van Mila Bhajan en Wouter Weeda, die zowel zakelijk als in het normale leven elkaars partners zijn, levert niet alleen prachtige natuurstenen vloeren en toebehoren, ze begeleiden ook hun produkten met nazorg en vooral veel advies.
Jaren geleden liep Mila al rond met de gedachte iets voor zichzelf te beginnen. Haar partner Wouter, ooit balletdanser van wereld niveau, had na zijn danscarrière een baan genomen als natuursteen legger. De broer van Wouter had een bedrijf in natuursteen en omdat hij graag alles wat hij doet in perfectie wil doen maakte hij zich alles met betrekking tot dit produkt eigen.

Twintig jaar ervaring

Zo heeft Wouter een ervaring op dit gebied van ruim twintig jaar en lag het voor de hand dat hij en zijn partner Mila iets in die richting zouden gaan doen. Door hulp vanuit de deelgemeente, die met Wijkaanpak alle medewerking verleend aan nieuwe ( zakelijke) initiatieven, kreeg men de beschikking over een pand aan de Lavasweg. Wouter: ‘Ik heb altijd als legger moeten werken met materialen die anderen hadden verkocht en waar ik lang niet altijd achter stond. Kwaliteit is voor mij het allerbelangrijkste en had ik soms veel moeite met wat de klant voorgeschoteld kreeg. Nu we zelf de materialen leveren en leggen gaat dat een stuk beter, de klant krijgt exact wat hij wil en ik kan op elke klus met veel genoegen en tevredenheid terug kijken.’
Wouter weet enorm veel af van het natuursteen in het algemeen en in dat wat ze in de winkel hebben in het bijzonder. En als we zeggen enorm veel dan is dat ook zo.  Want vanaf het winnen van het produkt, in de bergen, tot aan dat het op de vloer bij u ligt is voor hem een gelopen race, hij kent alle facetten.

165 soorten
Mila doet de zakelijke kant van het bedrijf en is ook de aangename schakel tussen klant en levering vanuit welk land dan ook. Zij weet waar het over gaat en ook haar kennis van de produkten zijn niet mis. Mila: ‘We hebben op dit moment zo’n 165 soorten in huis. Van elke tegel die hier in onze showroom staat is een partij aanwezig, zodat de klant ook echt de tegel krijgt die was uitgezocht. Natuursteen is weer erg in trek tegenwoordig, de duurzaamheid maar ook vooral de prominente uitstraling er van doet veel mensen besluiten over te gaan op dit materiaal. We leveren niet alleen aan particulieren maar ook aan kantoren en dergelijke die een extra fraaie uitstraling wensen.’
De natuurstenen tegels komen uit vele landen vandaan. Italië, Griekenland, Spanje, Noorwegen, Polen, Brazilië, en Israël zijn een aantal landen van waaruit de tegels naar Hoogvliet komen.
In de showroom bevinden zich prachtige voorbeelden, niet alleen in stellingen maar ook op de vloer, want deze is meer dan een streling voor het oog. Reeds bij het binnenkomen in de zaak waant men zich in een andere wereld. Een mooi vorm gegeven natuurstenen pad voert de bezoeker langs een keur aan voorbeelden. Van diep donker tot verhelderend licht, het is er allemaal en steeds voorzien van een unieke tekening of reliëf. Of u nu houdt van Scabas, Yellow Travertine of van fraai marmer uit India, het maakt niet uit het is er.
Duurzame materialen
Wouter: ‘Vaak wordt gedacht dat natuursteen heel erg duur is, maar eigenlijk is dat niet zo. Ja de aanschaf zal meestal wel hoger zijn dan bij een goedkope plavuis of een wollen vloerkleed, maar dit koop je dan ook voor het leven. Het goed leggen- en behandelen is een garantie voor jarenlang plezier. In de regel leg ik de tegels in specie, want lijmen kan niet, een uitzondering daar gelaten. Ik eis van mezelf dat ik een kunstwerk achterlaat bij de klant, niet een stukje broddelwerk.’
Zowel Mila als Wouter denken ook flink mee met de klanten. Ze adviseren met betrekking tot kleuren, modellen, structuur en alles wat maar te maken heeft met de aanleg van een dergelijke vloer, die overigens ook buitenshuis kan worden toegepast.
Mila en Wouter hebben niet alleen een zaak in mooie spullen maar hebben een waanzinnige liefde voor hun vak. Het enthousiasme waarmee ze vertellen over hun tegels, die ze veelal  zelf importeren, is enorm. Een gezellige zithoek neemt een prominente plaats in en daar kan de klant eens rustig gaan zitten om zich te laten voorlichten of gewoon om eens te genieten van al het moois in de zaak. Zelf ga ik ook snel weer eens een kijkje nemen bij Marwout Natuursteen aan de Lavasweg 91, telefoonnummer 216 13 34.

Tot ziens!
Jan.