De Winkelbel

22 mei 2002

Op bezoek bij:

Op bezoek bij: Sebastiaan, Dimitri en Marja van Brasserie 'Me Moeder'

Bij de binnenkomst voel je meteen al de fijne sfeer aan en zie je de leuke indeling van het establishment meteen als iets vertrouwds. In Brasserie 'Me Moeder' vindt je een stukje Hoogvlietse gezelligheid terug in de nostalgische foto's van weleer en de knusse en toch efficiënt ingerichte lokaliteit nodigt van harte uit er eens heerlijk ontspannen te gaan genieten van een van de vele culinaire mogelijkheden. Sinds ongeveer vier maanden runnen de eigenaren, Sebastiaan en Dimitri Verbeek en Marja Sinon de brasserie aan de Cloese 203 (onder Megapool). De zaak, die smaakvol is aangepast aan de wensen van de cliëntèle zit niet alleen op een mooi punt, van waaruit men een mooi zicht heeft op de omgeving, maar biedt ook de bezoekers een keur aan lekkernijen. Of het nu gaar om een kop koffie met een koekje of om een uitgebreid diner met alles er op en er aan, maakt niet veel uit voor de drie eigenaren, want alles dienen ze met plezier op.

Grillgerechten.
Hoewel al het aangebodene voldoet aan de hoogste smaak en kwaliteitseisen, is Me Moeder toch wel een uitschieter in Grillgerechten en de daarbij behorende vermaarde sausen. Een mix van smaken samenbrengen in een saus is voor de kok een ware uitdaging en voor de klant een optimaal genieten. Bij de grillgerechten behoren natuurlijk patatjes of aardappeltjes, geen zorg die zijn in ruime mate aanwezig. De verzorging van dergelijke gerechten is in goede handen en de liefde waarmee het is bereid proef je meteen.

Altijd versgerechten
De keuken van Me Moeder is de plaats waar de kok met verve omgaat met een verscheidenheid aan producten. Deze producten hebben alle gemeen dat ze kersvers zijn zodat de kok steeds kan rekenen op optimale smaak vanwege deze versheid. Sebastiaan: 'Wat is er mooier om te weten dat de schotels die je de gasten voorzet bereid zijn uit mooie grondstoffen, vers vlees, verse groenten, en frisse sausen die we zelf maken. De kwaliteit van onze producten moeten ons succes zijn en dat zijn ze want we oogsten veel waardering voor ons hele scala.' De moderne keuken zorgt niet alleen voor een prima product dat snel en smaakvol een kleine of grote tafel kan bedienen, maar ook dat de hygiëne op een hoog niveau staat.

Grote groepen zijn welkom
Mede dankzij deze moderne keuken en de kennis van zaken kan Brasserie Me Moeder ook grotere gezelschappen prima ontvangen en ze een culinair avontuur bezorgen. Natuurlijk is het in dergelijke gevallen wel belangrijk van te voren te reserveren, want zoals gezegd alles moet altijd vers zijn en dus heeft de brasserie geen grote voorraden in huis die dagen moeten wachten op bereiding.
Ook heel populair zijn de specialiteiten dagen en de brunch elke derde zondag in de maand, maar ook op bijzondere dagen zoals onlangs nog de moederdag.

Wijnkaart
Me Moeder heeft een uitgelezen collectie wijnen in huis zodat de gasten een juiste keus gemakkelijk kunnen maken uit de omvangrijke wijnkaart. De brasserie is uitermate geschikt voor de zakenlunch of diner, maar ook voor bijvoorbeeld de middenstand die op vrijdag de 'koopavondschotel' voor slechts acht euro tot zich kan nemen.

Geliefd bij iedereen
Brasserie Me Moeder ontvangt de gehele dag, maar ook in de avond gasten vanuit verschillende hoeken. Zo komt winkelend publiek graag even bij ze langs voor een lekker etentje, de bedrijven uit de omgeving voor een lunch of diner, maar ook de vertegenwoordiger die een kopje koffie met een bal gehakt wenst is van harte welkom. Laat op de avond nog wat gezellig natafelen met een wijntje is eveneens een niet ongewoon beeld in de brasserie.

Vaker open dan gedacht.
De brasserie is veel vaker open dan vaak word gedacht, want het is zeker geen dagzaak die aan het eind van de middag de deuren sluit. Zo kan men van maandag tot en met woensdag van 10.30 tot 22.00 uur terecht en op donderdag zelfs al vanaf 7.30 uur. In het weekend is de zaak eveneens geopend. Dan kan men op vrijdag vanaf 10.30 tot maar liefst 23.00 uur genieten van Me Moeder. Op zaterdag kan men al terecht om 9.30 en tot 23.00 uur kan men zich dan laten verwennen door Sebastiaan, Dimitri en Marja. Ook op zondag is de brasserie geopend. Vanaf 14.00 tot 22.00 is men van harte welkom en als er een brunch is op zondag dan zelfs al vanaf 11.00 uur.
Soms kan het handig zijn van te voren even te reserveren, want er zijn soms drukke momenten waarop dat wenselijk is. Dat reserveren kan via telefoonnummer 295 92 92.
Brasserie Me Moeder houd niet van slecht gevulde magen en daarom probeert men onder het motto: 'Veel voor weinig' altijd een perfecte maaltijd te creëren die niet al te duur is. De brasserie blijkt een rustpunt te zijn in het woelige en soms drukke centrum, een plaats waar het goed toeven is. Ik kom zeker een keer lekker genieten. Tot ziens!