De Winkelbel

30 januari 2002

Op bezoek bij:

Multi-Vlaai Hoogvliet

Ze zijn altijd kersvers en met de hand gemaakt.
Een kreet die je vaker hoort maar zelden is het zo'n waarheid als bij Multi-Vlaai. Elke nacht wordt er in Sevenum, een dorpje in Limburg, hard gewerkt om maar liefst 40 soorten vlaaien te bereiden. En wie kent ze niet, de heerlijke Limburgse traditie die gewoon hier in Hoogvliet vers aan de toonbank kan worden gekocht.
Aan de Middenbaan Noord 190 zit reeds zes jaar een Multi-Vlaai vestiging die door Chris Backers met verve wordt geleid. Backers heeft overigens ook nog Multi-Vlaai zaken in Spijkenisse en Hellevoetsluis. De zaak aan de Middenbaan Noord is helder, modern, netjes en toch gezellig met zijn kleine zithoekjes en fraaie zicht op het langslopend winkelend publiek.
Reeds vroeg op de dag, om acht uur als de deuren openzwaaien van deze smaakvolle zaak vol lekkernijen, komt personeel van diverse bedrijven een aantal vlaaipunten halen om later die dag te nuttigen bij de koffie of thee. Backers: 'De versgebakken vlaaien worden heel vroeg in de ochtend gebracht en menig liefhebber is er dan ook als de kippen bij om al vroeg te genieten van een van de vele soorten die we bieden. De een haalt een aantal vlaaipunten of een hele vlaai hier aan de toonbank, en de ander strijkt hier in de zaak even lekker neer om een kopje koffie of thee met een lekkere punt te nuttigen.' Er bestaat overigens ook een mogelijkheid vlaaien te laten bezorgen bij u thuis of op het werk.
Organisator
Chris Backers is overigens een van de meest actieve mensen van de Multi-Vlaai vestigingen in Nederland. Vrijwel elk jaar organiseert hij een groots spektakel nabij een van zijn vestigingen. Promotioneel is hij zeker niet onkundig, hetgeen mag blijken uit het succes dat ook Multi-Vlaai Hoogvliet is geworden. Vorig jaar mochten de Hoogvlieters gratis genieten van een prachtig optreden van Jody Bernal aan de Middenbaan Noord. Thans is hij alweer plannen aan het smeden voor een volgend groots gebeuren. Chris: 'Ook de artisten zelf vinden het heerlijk voor ons op te treden, Jody komt graag en is een echte liefhebber van de appelkruimel vlaai. Dan gaat hij heerlijk even achter zitten genieten van deze lekkernij. Ook Marianna Weber is voor ons geen onbekende en ook met haar hebben we weer plannen.' Backers is van mening dat als je iets leuk doet voor de mensen je daar ook weer de vruchten van zal plukken. Zijn blik op p.r. en wensen van de consument is heel goed te noemen, hij weet waar hij mee bezig is. 'Je moet constant in beweging blijven, steeds met iets nieuws komen en nooit versloffen' aldus Cris Backers.
Vlaai is feest
Over smaak valt niet te twisten en daarom heeft Multi- Vlaai een grote verscheidenheid aan smaken gecreëerd in de loop der jaren. Multi- Vlaai: 'In een wereld die steeds onpersoonlijker en zakelijker wordt is vlaai een product waar je samen van kunt genieten en waar je blij van wordt. De vlaai is een klein feestje die je ochtend, middag of avond vrolijk maakt! Multi-Vlaai wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van eerlijke, met de hand gemaakte, verse, feestelijke producten.'
De vlaaien zijn met natuurlijke ingrediënten samengesteld en ook aan de mensen die suikervrij moeten of willen eten is gedacht. Backers: 'Onze vlaaien zijn altijd lekker fris en vers en zijn een oer Limburgse traditie. Natuurlijk worden ook elders wel vlaaien verkocht, zelfs de supermarkt heeft ze, maar er kan er maar een de echte zijn natuurlijk!'
Na het nuttigen van een heerlijke punt 'Zwitserse room' namen we met een goed gevoel afscheid van deze onderneming, maar niet voor lang, want lekker was het zeker. Multi-Vlaai is van maandag tot en met zaterdag vanaf acht uur geopend en u kunt bellen voor bestellingen of info naar telefoonnummer: 010 438 62 66.