De Winkelbel

4 september

Op bezoek bij:

Patrick en Linda van Snackcorner Nieuwveld

Op de mooist denkbare plek in Hoogvliet zit Snackcorner Nieuwveld met zijn fraaie onderkomen. Wie kent niet deze zaak naast metrostation Hoogvliet? Patrick en Linda Nieuwveld runnen deze smakelijke zaak alweer vanaf augustus 2001 en hebben laten zien dat interesse en vakmanschap goed te verenigen zijn. Toen Pa Nieuwveld in 1985 op de Schere in Rotterdam Zuid begon met zijn zaak kon hij nog niet voorzien dat zijn naam ooit een begrip zou worden in Hoogvliet. Het Hoogvliet avontuur begon natuurlijk op de voor iedereen bekende plaats op de Steurweg. In 1990 opende Nieuwveld daar een goed lopende snackbar. Patrick en Linda openden daarna een Hamburger restaurant aan de Slinge in Rotterdam maar later bleek dat ze toch liever weer in onze woonplaats hun domicilie wilden. En dus werd de zaak op Langs de Baan 108 overgenomen, alwaar thans iedereen terecht kan voor de lekkerste hapjes die maar te bedenken zijn.

Even wat anders
Patrick heeft voordat hij zijn zaak bij de metro opende nog een poosje geprobeerd zich als vertegenwoordiger in frituur materialen te manifesteren. Patrick: 'Was best een leuke periode waarin ik natuurlijk ook heel veel kennis heb opgedaan van alles wat er speelt op dat gebied. Maar ja, je krijgt toch weer de kriebels als je dan de kans krijgt om zelf weer een zaak te beginnen. Dus vandaar deze zaak die voor ons echt het ideaal is.'
En ideaal is het zeker in de smaakvolle Snackcorner Nieuwveld. Een leuk ingerichte ruimte met wat zithoekjes waar je lekker de ruimte hebt een maaltijd te gebruiken zonder dat je 'op elkaars lip' zit. De vitrine, die prominent aanwezig is, toont de klant een keur aan snacks en andere heerlijkheden, je krijgt meteen trek.

Uitgebreide mogelijkheden
Direct na de overname werd door Patrick en Linda het assortiment enorm uitgebreid zodat je het zo gek niet kunt verzinnen of het is er wel. Niet alleen het 'patatje met' maar ook een heerlijk menu van de dag kan er genuttigd worden. Een heerlijke loempiaschotel met veel extra's op het bord maakt het bijzonder aantrekkelijk om bij Nieuwveld eens even lekker tussendoor een hapje buiten de deur te nuttigen. Maar daar blijft het niet bij want vele andere opties zijn aanwezig. Een lekker Fried Chicken menu, een hamburger dan wel cheeseburger, of liever met vis, het maakt niet uit, het is er. Een uitgebreide hoeveelheid belegde broodjes zijn voorradig in de Snackcorner, van een broodje ei tot warm vlees of tartaar. Door het goed op elkaar inspelen van de mensen achter de toonbank is alles lekker snel bereid en hoeft de klant niet lang te wachten op de begeerde lekkernijen.

Smakelijk en snel
Patrick: 'Naast kwaliteit is snelheid zeker belangrijk. We krijgen hier ook veel mensen die op doorreis zijn met de metro of bus en die hebben natuurlijk maar weinig tijd. En ook de chauffeurs van bussen of taxi's willen graag snel worden geholpen.'
Een steeds verder groeiende vaste klantenkring komt regelmatig bij Snackcorner Nieuwveld langs, soms voor een lekker softijsje en dan weer voor een shaslick of schnitzel. Ook kantoren en bedrijven weten de weg te vinden en kunnen bestellingen opgeven die dan voor hen klaar staan op het moment dat ze wensen, wel even zelf ophalen want bezorgen doet men niet.
Als eerste snackbar in Hoogvliet heeft Nieuwveld de mogelijkheid op per 'chipknip' te betalen, dat is erg handig.
De zaak straalt naast gezelligheid ook vooral schoonheid uit op het gebeid van de hygiëne. Alles is brandschoon, en ook makkelijk zo te houden door de betegelingen en netjes afgewerkte inventaris. Patrick: 'Dat moet niet alleen volgens de voorschriften, wij willen dat ook zelf want hygiëne staat bij ons primair, je werkt wel met voedingswaren en dus moet het allemaal perfect zijn.'
We zouden het haast vergeten maar ook voor gewoon een kopje koffie is Snackcorner Nieuwveld een fijne onderbreking, trek in een lekker balletje erbij komt dan vanzelf, al hoeft dat niet natuurlijk.

Locatie
Over de locatie kan de eigenaar kort zijn: 'Perfect toch hier? We zitten hier lekker centraal en zowel de passant als de vaste klant kan hier gemakkelijk even 'aanwaaien'.
U heeft vast trek gekregen en daarom is het handig te weten wanneer u even langs kunt gaan voor een lekker menu of zomaar een hamburger of saté. Op maandag is de zaak geopend van 09.30 tot 20.30 uur, van dinsdag tot en met donderdag van 10.30 tot 20.30 uur, op vrijdag van 10.30 tot 21.00 en op zondag van 14.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag is men gesloten. Het telefoonnummer van de zaak is 010 416 83 83. Ook heeft Snackcorner Nieuwveld een internetsite op www.snackcorner-nieuwveld.nl . Voor mezelf heb ik mijn plan al getrokken; ik ga de komende week snel eens die lekkere loempia proeven die daar zo heerlijk op me stond te wachten.

Tot ziens!
Jan.