De Winkelbel

12 juni 2002

Op bezoek bij:

Paul Kooyman van Optimaal Computers

Ongedwongenheid, informeel en liefde voor het vak, dat zijn de eerste dingen die je opvallen als je bij Optimaal Computers aan de Oude Wal 48 binnen bent. Paul Kooyman 'stoeit' reeds een groot deel van zijn leven met computers. Reeds in 1984 was hij beroepshalve al in de weer met deze rekenwondertjes, toen nog als netwerkbeheerder en het onderhoud aan kantoormachines. Met de jaren deed hij steeds meer ervaringen op, niet alleen in de technieken maar ook in de leveringen en de bijbehorende problemen hieromtrent van computerapparatuur. Mede door dit laatste vond Paul dat het tijd werd om voor zichzelf te gaan beginnen. Eerst nog als nevenactiviteit naast zijn normale baan, maar al snel werd hem duidelijk dat er meer in zat en dat hij fulltime in deze materie moest duiken. Een goede vriend met kijk op administratie maakte een goed ondernemersplan en Paul nam een belangrijke beslissing, die uiteindelijk resulteerde in het openen van zijn eigen zaak in september 2000 op het gezellige winkelcentrum Oude Wal.

Geen dozen doorschuiven naar klant.
Optimaal Computers is geen bedrijf dat handelt in dozen met apparatuur waarbij de klant het verder maar moet uitzoeken. Paul: 'Ik wil tevreden klanten en wil dat ze goed weten wat ze kopen en ook dat ze iets aanschaffen wat ze nodig hebben, niet meer en niet minder. We geven uitleg en ook als er nazorg nodig is dan is dat er. Ik hou er niet van om mensen een doos in handen te duwen die ik heb ingekocht en met winst doorgeef aan hen, er komt meer kijken dan alleen doorschuiven van dozen. Ik behandel een klant zoals ik zelf graag zou willen worden behandeld, daar hebben ze gewoon recht op.'

Eigen technische dienst
Naast de levering van computers is ook de nazorg een groot goed bij Optimaal. Een technische dienst die van alle markten thuis is en ook kan worden ingeschakeld bij netwerkproblemen etc is beschikbaar voor mensen en bedrijven die er niet zelf meer uit komen. Als het nodig is dan installeren deze vakbekwame mensen de pc thuis of op kantoor. Paul: 'Alle 50+ klanten welke voor de eerste keer een computer aanschaffen krijgen bij ons uitleg en begeleiding zodat zij direct met de nieuwe PC aan de slag kunnen.' Bij Optimaal Computers heeft men nog tijd voor de klant, uitleg of zomaar wat vragen beantwoorden is geen enkel probleem, ze doen het met plezier. Paul: 'Elk probleem is in principe oplosbaar, het moet al gek lopen willen we er niet uitkomen, trouwens zelfs dan komen we er nog uit.'

Kleur en geluid zoals de klant dat wil
Optimaal Computers is gespecialiseerd in het samenstellen, met topcomponenten, van computers op maat. Uniek daarbij is dat ze gebruik kunnen maken van gekleurde systeemkasten. Dus mocht een blauwe kast beter bij uw interieur passen dan is dat geen probleem. Optimaal is een koploper op het gebied van TFT monitoren, de kwarts schermen die zo lekker plat zijn. Er zijn vele mogelijkheden en de kwaliteit is zeer hoog te noemen. Ook op het gebied van ander randmateriaal blinkt Optimaal uit, van draadloze muizen tot geavanceerde geluidskaarten van ondermeer Samsung of Logitech. Maar ook talloze andere topmerken zijn te vinden in de bomvolle zaak.

Voor de kleinere hulpmiddelen of leuke 'trukendoosjes' kan men heel goed slagen bij deze zaak. En voor de mensen die veel uitprinten en die de hoge prijzen van de inktcassettes een beetje zat worden heeft Optimaal een oplossing. Van het merk Wecare hebben ze een uitgebreide collectie cassettes die zeer scherp van prijs zijn en door hun hoge kwaliteit zijn ze een geliefd product voor de bezitters van printers van vele merken.

Fijn plekkie op de Oude Wal
Optimaal Computers heeft zijn domicilie op de Oude Wal en daar is Paul best tevreden over. Op de plaats waar ooit de oude stadsbussen van en naar Rotterdam stonden te wachten op passagiers is het goed toeven. Een plein waar je makkelijk kunt parkeren en de sfeer op het centrum is vriendelijk en gezellig. Paul: 'Ja hoor, lekker hier, fijne mede middenstanders en het gaat steeds meer voorwaarts hier, het wordt steeds leuker.' Optimaal die in het verleden al heeft aangetoond niet alleen zakelijk te zijn maar ook sociaal heel bewogen bezig is, denk maar terug aan de hulp bij instellingen zoals de afasievereniging die ze een pc schonken, werkt vanuit het pand op nummer 48 dat voor Paul een echt thuis is. Natuurlijk heeft Optimaal ook een website: www.optimaalcomputers.nl en wilt u meer weten dan kan dat natuurlijk ook per telefoon, het nummer is: 010 295 92 20. Zelf ga ik binnenkort weer eens bij hem langs want mijn webcam moet toch maar eens gaan werken. Tot ziens!