De Winkelbel

13 februari 2002

Op bezoek bij:

Primafoon van Dick en Linda van Vliet

Een van de meest gevraagde communicatiemiddelen is wel de telefoon, in al zijn vormen en mogelijkheden. Daarnaast de steeds uitgebreidere mogelijkheden tussen de telefoon en andere systemen, zoals internet en de pc in het algemeen, zijn voor de Primafoon winkel aan de Binnenban 34 de normaalste zaak van de wereld. Dick en Linda van Vliet openden in 1999 tot grote vreugde van de Hoogvlieters in het winkelcentrum Hoogvliet de eerste Primafoon winkel, waardoor er voor de inwoners van onze deelgemeente een verbetering kwam in het afhandelen van alle telefoniekwesties met betrekking tot de KPN aansluitingen. De aloude telefoonwinkels, zoals deze vroeger werden genoemd, hadden toen Dick begon al lang een groot aantal verlengarmen gekregen en zijn onder de naam Primafoon uitgegroeid tot volwaardige multimedia leveranciers met ongekende mogelijkheden.
Verhuizingen en aanvragen
Natuurlijk heeft Primafoon nog steeds de belangrijke taak verhuizingen en aanvragen voor een thuisaansluiting af te handelen, dat is nog steeds een belangrijke taak die ze met veel kennis, ervaring en vooral mogelijkheden dan ook snel en accuraat kunnen uitvoeren. Nummerwijzigingen, blokkeringen, abonnementsvormen wijzigen en noem maar op, de Primafoon regelt het. Ook voor de overstap van de 'gewone' telefoonaansluiting naar ISDN kan men niet om de Primafoon heen. Vooral de laatste jaren is ISDN populair geworden omdat men via dit systeem meerdere lijnen bezit en dus kan internetten en bellen of faxen tegelijk.
Mobiel bellen
Met zo'n bijna 7 miljoen mobile telefoons en nog steeds een groei hierin, is Nederland een land waar veel vraag is naar deze toestellen en de benodigde randapparatuur. Dick van Vliet: 'Vooral de vraag om handsets waarmee je handsfree kunt bellen is groot. Per i maart mag men alleen nog maar handsfree bellen in de auto, dat heeft ertoe geleid dat de vraag om carsets, headsets en handsfreekits enorm is toegenomen. We hebben op dit gebied gelukkig een groot aantal mogelijkheden zodat iedereen er straks klaar voor kan zijn. Binnenkort introduceren we ook het nieuwe GPRS systeem voor het mobile netwerk, ook daar zullen we weer goed mee in de pas lopen, uiteindelijk zijn we ook op dit gebied deskundig genoeg. Beeld op de mobile telefoon zal overigens straks ook een van de onderdelen zijn die we in de Primafoon winkel zullen aantreffen.'
Multimedia
Bij de Primafoon aan de Binnenban kan men voor een enorme verscheidenheid aan telefoons en randapparatuur ook terecht voor internet materiaal. Een complete computer met toebehoren is via Primafoon aan te schaffen. Een aantal proefopstellingen worden graag gedemonstreerd door de mensen in de winkel en men kan een pc uitkiezen die past bij de wensen. Het voordeel van de aanschaf van een pc via Primafoon is dat men meteen de internetaansluiting kan verzorgen of aanpassen. Ook toebehoren als snoeren pluggen en dergelijke zijn leverbaar, dus alles onder één dak.
Zin in
Dick en zijn vrouw Linda hebben in de dikke tweeëneenhalf jaar dat ze nu op de Binnenban gevestigd zijn het enorm naar de zin gehad. Ze hebben een grote vaste klantenkring opgebouwd en hebben daarnaast een belangrijke functie als schakel tussen consument en leverancier gevormd. Dick: 'Het is hier gewoon fijn zaken doen, we zitten hier op een mooi winkelcentrum en we hebben over klandizie niet te mopperen. Als winkeliers vormen we hier eigenlijk een soort warm kloppend hart.'
De Primafoon winkel van Dick en Linda van Vliet nodigt uit om eens binnen te stappen, de inrichting is enerzijds zakelijk en strak, maar anderzijds ook ongedwongen en geeft de klant de mogelijkheid het product van zijn of haar keuze eerst goed te bekijken alvorens met tot aanschaf over gaat. Voor wie eens een kijkje wil nemen geen probleem, de deuren staan wijd open aan de Binnenban 34.