De Winkelbel

26 juni 2002

Op bezoek bij:

Peter en Paola van Riet's Babyhoek

Het is zeker niet een van de minst opvallende zaken in Hoogvliet, want wie kent niet het mooie pand van Riet's Babyhoek op de Middenbaan Noord nummer 12, recht tegenover de Hoogvlietse brandweer?
Deze zaak wordt met verve gerund door Paola en haar man Peter die de techniek voor zijn rekening neemt. Maar waar komt de naam Riet nu vandaan? Paola verteld: 'Zo heet mijn moeder die in 1964 op de Wilhelm Tellplaats samen met mijn vader begon met 'manufacturenhandel Riet'. Ze zagen wel wat in het steeds maar groeiende Hoogvliet. Ze hadden al een zaak in Rotterdam dus ze kenden de klappen van de zweep. In de zaak op de WilhelmTell hadden ze een babygedeelte en dat liep aanvankelijk best leuk. Maar toen kwam de 'pil' en hiermee ook de klad in de baby spullen, want er werden duidelijk minder kinderen geboren. Mijn ouders maakten toen van de babyzaak een damesmode winkel. Na het overlijden van mijn vader ben ik zo'n zestien jaar geleden in de zaak gegaan en vond toch babykleding en dergelijke het leukst. Dat kwam wel mooi uit want er kwamen toch wat meer kindjes in Hoogvliet, zodat er weer toekomst zat in de baby artikelen. Ik begon wat kioskjes op de Willem Tellplaats te vullen met babykamers, kinderwagens en dergelijke. En toen we vijftien jaar geleden tegen het pand aanliepen waar we nu in zitten, was het snel beslist, daar konden we vooruit!'
En daar zijn ze vooruit gegaan, na eerst nog een periode boven de zaak gewoond te hebben werd ook deze verdieping bij de winkel betrokken zodat Riet's Babyhoek nu drie verdiepingen ( 800 vierkante meter )vol met prachtige babyspullen heeft.
Lange, gedegen ervaring en vakmanschap
Alras werd na het betrekken van het huidige pand de man van Paola verder in de zaak betrokken. Met zijn kennis van techniek en handigheid konden zij een breed scala aan artikelen en vooral service verlenen aan de vele klanten die inmiddels de weg wisten te vinden. Door het zeer brede assortiment werd het onontbeerlijk om zonder een goed servicesysteem te werken, dus kwam het vakmanschap van Peter goed van pas. De babyslaapkamers worden altijd gratis thuisbezorgt en gemonteerd. Als er eens iets aan een kinderwagen, autozitje of een ander artikel is, dan treed de extra service in werking en wordt het euvel zo snel mogelijk vakkundig verholpen.
En zo is men bij Riet's Babyhoek van alle markten thuis. Misschien extra leuk om te vermelden is dat de moeder van Paola, Riet dus, die inmiddels in de zeventig is, nog steeds zorgt voor de fraaie etalages van de winkel, want ze is als etaleuse een waar genie.
Direct leveren.
In Riet's Babyhoek is alles maar dan ook alles te vinden voor de baby en peuter. Van een badsetje tot hele babykamer en van een paar leuke sokjes tot een luxe kinderwagen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Het mooie van Riet's Babyhoek is dat het meeste direct leverbaar is, want van veel artikelen is een voorraad in huis zodat de klant niet hoeft te wachten maar meteen geholpen kan worden.
Liefde voor het vak.
Peter en Paola en ook het personeel zijn niet alleen deskundigen op hun gebied, ze hebben een grote portie liefde voor hun vak. Paola: 'Ja we verkopen graag maar willen ook dat klanten tevreden zijn. Daarbij maakt het ons niet uit of het een grote of kleine klant is, een klant is een klant. En we krijgen klanten uit alle culturen hier, dat is extra leuk en ook krijg je hierdoor te maken met een verscheidenheid aan vragen omdat iedereen weer anders omgaat met de aankoop van spullen voor de kleine. We zijn destijds op maandag dicht gegaan, want een dagje vrij hebben we ook nodig en je moet ook beursen aflopen om op zoek te gaan naar nieuwigheden, maar ik had daar eerst wel moeite mee omdat de klanten dan niet terecht konden, dat vond ik vervelend voor ze.'
Ook topmerken
Naast de reguliere merken, die stuk voor stuk perfect zijn, heeft Riet's Babyhoek ook de bekende topmerken in huis, dus een echte Adidas schoen voor de peuter kan ook worden geleverd. Baby en peuterkleding, tot maat 152 zijn voor zowel jongens als meisjes ruim voldoende in de zaak aanwezig. Paola: 'Wij hebben evenveel jongens als meisjeskleding, dat is bij anderen vaak niet zo, meisjeskleding zie je vaak meer. Maar wij hebben ook heel leuke jongens kleding waarbij voor de stoere boy een leuk tenue zeker is te vinden in onze collectie.' Naast het brede assortiment babykamer inrichtingen en gebruiks- en speelvoorwerpen heeft Riet's Babyhoek voor de auto talrijke stoeltjes die voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot veiligheid. Hierbij is goed advies nodig en dat is er dan ook. Paola: 'Peter kijkt indien mogelijk altijd of het stoeltje ook daadwerkelijk past in het model auto van de klant, want dat is niet altijd het geval en de klant moet wel een veilig gevoel hebben bij de aankoop.'
De locatie
Riet's Babyhoek zit op een perfecte plaats en daar zijn Peter en Paola het roerend mee eens. Gemakkelijk voor de automobilist te bereiken, genoeg parkeerplaats en op deze zonnige hoek is het een en al gezellig- en vrolijkheid. En zo dicht bij het winkelcentrum Binnenban zijn er ook talrijke andere manieren om er (met het openbaar vervoer) te komen. De zaak is elke dag, behalve dus op maandag, geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Zelf ben ik de leeftijd van baby's wat ontgroeid, maar zodra ik weer opa word kom ik weer eens langs bij Riet's Babyhoek.

Tot ziens!
Jan.