De Winkelbel

14 augustus 2002

Op bezoek bij:

Siepman Schilderijen - etsen - Aquarellen en inlijsten

Wie blijft er niet even staan voor de etalage aan de Binnenban 23 alwaar zich de meest fantastische kunstzinnige artikelen bevinden die je maar kunt bedenken.
Siepman, al een begrip sinds 1934 is nog steeds het adres voor de liefhebber van een goed schilderij, een ets of misschien wel van Country Art dat volop aanwezig is in de smaakvolle zaak. Meneer Siepman is niet alleen trots op zijn aangeboden waar, hij is ook een deskundige op het gebied van deze produkten, die uitblinken door hun werkelijke unieke uitstralingen en een hoog kunstzinnig gehalte.
Siepman: 'Ik zit nu zo'n elf jaar op de Binnenban (Winkelcentrum Hoogvliet) en verkoop vaak exclusief materiaal, ik ben steeds op zoek naar bijzondere zaken, dat is het leuke van deze branche. Ik hou ook van dit vak. Ooit, maar dat is heel lang geleden, was ik timmerman, daar heb ik natuurlijk wel het werken met de handen en vooral hout mee geleerd. Dat komt me nog vaak van pas want we maken hier ook lijsten voor schilderijen en reprodukties.'

Geschiedenis
Met enige trots vertelde meneer Siepman over de oorsprong. Zoals vermeld begon die al in 1934 op de Katendrechtselagendijk in Rotterdam. De oude molen in Charlois was ooit het domicilie van Siepman en ook op de Putsebocht was eens een winkel. Zo'n dertig jaar geleden werd er een zaak geopend in Dordrecht. Uiteindelijk nam de huidige heer Siepman de zaken over en daar kunnen Hoogvliet en de regio nog steeds van genieten.

Lijstenmaker
Een groot deel van de activiteiten van Siepman bestaat uit het vervaardigen van lijsten en het inlijsten van schilderijen, borduurwerken en reprodukties. Vooral het inlijsten van borduurwerk is voor Siepman een echte uitdaging. Siepman: 'Ja, dat moet je kunnen, het is een kwestie van gevoel. Het inlijsten van een borduurwerk is een wat andere discipline dan het inlijsten van een schilderwerk of reproduktie, gelukkig heb ik dat goed in de vingers.'
Hoewel de lijstenmakerij een belangrijk onderdeel van Siepman vormt, blijft het daar zeker niet bij.

Kunst in alle vormen
Wie de winkel binnenstapt ziet al meteen dat hier naast de luxe cadeau artikelen talrijke kunstvoorwerpen de gezellige zaak vullen. Van prachtige glasblaas- kunst tot fraaie reprodukties en van statige beelden tot aan de overweldigende Country Art waarbij vooral de collectie fraaie vogels een blikvanger zijn.
Grotere beelden markeren de keurig uitgestalde kunstvoorwerpen en de zaak lijkt op deze wijze wel een galerie waar permanent een expositie is.
In een fraaie vitrine staan talrijke glasblaas creaties die uitnodigend glimmen zodat menigeen graag een dergelijk kleinnood in huis wil nemen. Alles is van uitzonderlijke kwaliteit en vorm, dit ten gevolg van het kritische inkoopbeleid van meneer Siepman.

Regio functie
Vanuit de hele regio komen de klanten. De exclusiviteit van de cadeau artikelen en kunstvoorwerpen zijn wijd en zijd bekend zodat men overal vandaan komt om deze leuke zaak te bezoeken. Siepman: 'We zitten hier op een best mooi punt, een winkelcentrum dat een verscheidenheid aan winkels bevat en dat gemakkelijk bereikbaar is. Ik krijg klanten uit Rotterdam Zuid, de eilanden en noem maar op, ze komen echt overal vandaan.'

De klant krijgt kwaliteit
Kwaliteit blijkt heel hoog in het vaandel van Siepman te staan, hij houd niet van broddelwerk en is heel kritisch met betrekking tot wat hij verkoopt en maakt.
Vooral het inlijsten is zijn stokpaartje, dat moet altijd perfect. 'De klant betaald voor kwaliteit en dus moeten ze dat ook krijgen. Soms zie ik dingen bij anderen waarbij ik dan maar even glimlach, want het blijkt dat lang niet iedereen weet waar men mee bezig is' aldus Siepman.
Mocht u zin krijgen eens in deze fraaie zaak een blik te werpen dan kan dat van dinsdag tot en met donderdag tussen 09.30 en 17.30 uur en op vrijdag van 09.30 tot 21.00 uur. Zaterdag is de zaak open van 09.30 tot 17.00 uur en op maandag is de zaak gesloten. Het telefoonnummer van Siepman aan de Binnenban 23 is 010 416 01 74. Zelf ga ik binnenkort maar eens met mijn opgerolde schilderij bij hem langs, want ingelijst zal het veel fraaier zijn.

Tot ziens!
Jan.


Tot ziens!
Jan.