De Winkelbel

3 juli 2002

Op bezoek bij:

Eric, Pieter en Stephenie van Synchro makelaardij

Het waren twee beroepsgenoten die al een ruime ervaring hadden in de makelaardij. Eric J.K. Hogendoorn en Pieter S Nienhuis wisten al heel goed hoe het werkte in de woning- en bedrijfsgebouwen wereld.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze twee mensen het idee kregen om samen iets op te zetten waarmee ze nog meer mogelijkheden kregen en ook om beter hun eigen werkwijze ten uitvoer te brengen. Natuurlijk komt een makelaar snel iets tegen waar hij zich wil vestigen, maar het pand aan de Middenbaan Zuid, tegenover de deelgemeente secretarie was zelfs voor hen een buitenkansje. Maar er moest eerst heel wat gebeuren voordat dit pand geschikt was voor het doel. Eric en Pieter verkochten hun auto om zo aan geld te komen voor de verbouwing, want die was wel nodig. Vanuit een goed 'tweede hansie' werden de eerste zakelijke contacten gelegd en hiermee waren ze misschien wel de eerste mobiele makelaars van Nederland. Het pand aan de Middenbaan Noord werd compleet kaal gemaakt en langzaam maar zeker ontstond er een architectonisch meesterwerk dat van de eens zo sobere ruimte een fris, heel modern maar ook enorm ongedwongen open kantoor maakte. Precies zoals Eric en Pieter het hadden bedoeld straalt het pand iets uit van rust en vooral laagdrempeligheid.

Het de klanten makkelijk maken
Want hoe zakelijk de makelaardij ook lijkt te zijn, bij Synchro vindt je slechts mensen die weten hoe het werkt en die tot doel hebben de klanten tevreden te stellen, ook als ze slechts om informatie komen. Niet in de laatste plaats maakt Stephénie een belangrijk onderdeel uit van die ongedwongenheid. Als 'allesdoener' die verstand van zaken heeft weet ze de bellende klant de juiste antwoorden te geven, of door te verbinden met Erik of Pieter. Daarnaast is haar zeer belangrijke nevenfunctie het schenken van een lekker kopje koffie voor de bezoekers die langs komen. Ook de informatie zuil voor de deur maakt het al meteen makkelijk om alvast wat rond te kijken. De mooiste aanbiedingen zijn daarin te vinden, en voor wie meer info wil is er binnen nog altijd de uitgebreide woninggids.

Aangesloten bij NVM

Synchro makelaardij is aangesloten bij NVM, zodat ze voldoen aan een aantal strenge eisen en de daarbij gepaard gaande voordelen voor klanten.
Voor de klant betekend Synchro als NVM Makelaar dus veel ontlasting van ongemakken. Eric: 'We zijn best trots dat we een NVM makelaar zijn want dit predikaat wordt niet zomaar aan iedereen gegeven, daar gaat een grondige selectie aan vooraf. De klant heeft hierdoor een garantie voor hoge kwaliteit en veel meer service. Zo kan de klant rekenen op begeleiding bij aan of verkoop, tot bij de overdracht bij de notaris. Een aantal dingen staan centraal bij ons als NVM makelaars: Persoonlijke dienstverlening, glasheldere aanpak en service die er op gericht is het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Twee sterke peilers

Nog een groot pluspunt van Synchro Makelaardij is dat men op de woningmarkt even sterk en deskundig is dan op de zakelijke markt. Erik heeft zich volledig op de woningmarkt gestort terwijl Pieter de bedrijfsonderkomens ter hand neemt. Pieter: 'Het zijn twee totaal andere werelden, je kunt daarom maar beter beide disciplines van elkaar scheiden. Doordat Erik en ik samen in dit bedrijf werken kunnen we dus heel de markt goed aan. Pieter is enorm goed thuis op het gebied van bedrijfsgebouwen en ik voel we heerlijk in de woningmarkt. Je kunt nooit deze beide disciplines alleen doen, dan doe je het vaak niet echt goed, vandaar dat we zo twee sterke peilers hebben binnen Synchro.'
Voor Synchro Woningmakelaardij gaat het overigens niet alleen over Hoogvliet, ook Pernis, Rhoon, Poortugaal, Spijkenisse, Rotterdam en de Zuidhollendse Eilanden en Zeeland behoren bij hun werkgebied. Voor de bedrijfsmakelaardij is dit in principe heel Nederland met de nadruk op het Rijnmondgebied, maar ook Zeeland en Brabant zijn speerpunten.

Even bellen
Wat bij Synchro makelaardij heel hoog in het vaandel staat is het helpen van de klant op het moment dat hij dat wenst. Eric: 'Stel je komt in het weekend, of 's avonds, ineens het huisje van je dromen tegen, heel lastig als je dan tot maandag of de volgende dag moet wachten voordat je er op kunt reageren. Bij ons is dat niet nodig, we zijn altijd bereikbaar door ons doorschakelsysteem. Wat ook fijn is bij Synchro makelaardij is dat men een formulier kan invullen waarop men het gewenste woningtype kan aangeven, Synchro houd dan voor u alles in de gaten en neemt contact met u op zodra er iets van dien aard is.
Synchro is zes dagen per week geopend, dus slechts op zondag is de deur even dicht, maar bellen kan dan nog wel. Voor informatie binnenstappen kunt tussen 09.00 en 17.30 uur, spreek Eric, Pieter of Stephénie eens aan, wellicht hebben ze uw droomhuis wel voor een schappelijke prijs in de aanbieding. En mocht u het nog gemakkelijker willen: voor taxaties, beleggingen en financiële dienstverleningen en planningen kunt u ook bij hen terecht.

Locatie
Iedereen bij Synchro makelaardij is uitermate tevreden met de plaats waar ze hun kantoor hebben. Lekker vlakbij de parkeerhavens en gezellig tussen de winkels.
En nogmaals, de sfeer en de informatie zuil voor de deur nodigen echt uit om eens een kijkje te gaan nemen.
Tot ziens!
Jan.