De Winkelbel

17 april 2002

Op bezoek bij:

Raymond Timmers - Makelaardij Hypotheken

Klein beginnen in een garagebox lijkt voor een makelaar een beetje vreemd, maar toch heeft een dergelijke avontuurlijke start voor Raymond Timmers een fantastisch resultaat opgeleverd. Toen hij een dikke zes jaar geleden begon in een garagebox aan de Tureluur had hij nog niet kunnen voorzien dat hij op dit moment zou behoren tot een van de meest actieve makelaars in Hoogvliet. Al na een half jaar bleek deze garage te krap en verkaste hij zijn activiteiten naar Rotterdam waar hij meteen al personeel extra moest aantrekken. Er kwam zelfs nog een zaak in Spijkenisse bij en Timmers werd meer een meer een begrip in de makelaardij en verzorging van hypotheken. Doordat er op verschillende plaatsen werd gewerkt kon Raymond Timmers er niet altijd meer de grip op houden die hij wenselijk achtte en besloot om alles meer bij elkaar onder te brengen. Uiteindelijk koos Timmers voor een drietal locaties in Hoogvliet, waarvan twee heel stevige poten zijn overgebleven van waaruit het bedrijf praktisch en voor de klant prettig kan werken.
In de regio
Timmers: 'Door op verschillende plekken te zitten pak je niet echt een groter gebied, je kunt net zo goed vanaf een centraal punt werken. We hebben nu twee vestigingen, op de Binnenban en in de Fuik, maar we zijn ook bezig met etalageruimte in Rhoon en Rozenburg, we gaan proberen op die manier wat meer uitstraling te verkrijgen naar de klanten zodat ze ons op wat meer plekken zien.' Timmers Makelaardij en Hypotheken is niet alleen voor Hoogvliet een bekend gezicht, ook door hun diverse advertenties en de etalages her en der in de omgeving zal het de huizen koper of aanbieder niet ontgaan zijn dat deze makelaar zeer actief is in de regio.
Kennis van het gebied
Timmers: 'We hebben niet alleen in Hoogvliet onze nodige kennis en roots liggen, ook Schiedam en Vlaardingen maken deel uit van onze markt. Natuurlijk ligt onze speerpunt in Hoogvliet, omdat we daar allemaal vandaan komen, iedereen die hier werkt is hier opgegroeid. We kennen de gebieden heel goed en dat is mooi meegenomen natuurlijk. We kennen de huizen, we weten hoe de markt in elkaar steekt en wat hier speelt.
We weten van dit gebied heel veel, we volgen de planologische ontwikkelingen en zitten dichtbij de mensen die aan de vernieuwingen van Hoogvliet werken. Mensen die bij ons komen kunnen we daarom ook heel goed van advies dienen. Waarom zou iemand in Hoogvliet gaan wonen, wat heeft deze deelgemeente te bieden en noem maar op. Hoogvliet is de eerste ISO gemeente en heeft wat veiligheid betreft inmiddels een enorm goede naam in Nederland, dat was jaren geleden wel anders. Mede hierdoor kunnen we heel positief zijn en zeggen dat het kopen van een woning in Hoogvliet zeer zeker een goede keus is.
Perfect advies en gecertificeerd
Ik denk dat Hoogvliet binnen nu en tien jaar een topgemeente is en dat het nu een uitgelezen moment is om hier een woning te kopen nu het nog betaalbaar is.' Raymond Timmers is gecertificeerd makelaar -taxateur, dat gelijk staat aan beëindigd makelaar, deze laatste benaming is komen te vervallen. Doordat Timmers en zijn mensen van alle markten thuis zijn kan een klant ook rekenen op een prima advies op maat. Samen met de eventuele koper kan men nauwgezet berekenen wat er wel niet mogelijk is. Door een grote verscheidenheid aan wensen, maar ook aan beschikbare huizen, kan de aspirant koper bij Timmers zijn hart ophalen want er zijn talrijke mogelijkheden. Timmers besteed veel aandacht en zorg aan de presentatie van aangeboden woningen, de foto en bijbehorende tekst worden keurig op kaarten aangebracht zodat de cliëntèle op voornoemde plaatsen alvast een indruk kan krijgen van het geboden vastgoed. Timmers: 'soms maak je ook wel eens mee dat de woning al weer is verkocht voordat de foto goed en wel is ontwikkeld, dat is wel leuk natuurlijk.'
Locatie
Timmers Makelaardij & Hypotheken bevind zich aan de Middenbaan Noord 140 en in Winkelcentrum de Fuik. Over deze locaties is Raymond best te spreken. Met de goede parkeervoorzieningen en midden in het bruisende hart van Hoogvliet voelt hij zich als echte Hoogvlieter bijzonder goed thuis. Voor wie iets zoekt dat niet op een van de fotopresentaties staat is er geen man overboord want bij Timmer kan men zich laten inschrijven als woningzoekende. Men kan dan wensen ten aanzien van prijs, afmetingen en type woning kenbaar maken zodat Timmers een waarschuwing geeft als een met deze gegevens overeenkomend type woning beschikbaar komt.
Wie belangstelling heeft doet er goed aan eens even binnen te stappen of te bellen, want wellicht heeft Timmers iets moois voor u in de aanbieding. Het telefoonnummer is 010 472 02 22.

Jan.