De Winkelbel

27 februari 2002

Op bezoek bij:

John en Yvonne Verschuur en Ed de topper

Wie kent niet de ijzerwaren en gereedschap winkel van Verschuur?
De aan de Middenbaan Noord 126 gelegen zaak van John en Yvonne Verschuur is nauwelijks van die plaats weg te denken. Of je nou een kraanleertje of een stoere Bosch of Metabo boormachine nodig hebt maakt niet uit, je kunt het allemaal vinden bij Verschuur, die ook nog eens is aangesloten bij de brancheorganisatie 'Idee voor Vakwerk'
John Verschuur is al sinds jaar en dag een bekende verschijning in het Hoogvlietse winkelgebeuren. Al vanaf 1966 is hij niet meer weg te denken uit de handel.
Zaak overgenomen.
Uiteindelijk belande hij als werknemer bij van Vugt aan de Middenbaan Noord in de zaak, alwaar hij thans nog steeds werkzaam is, maar nu samen met zijn vrouw als eigenaars. Want op 7 januari 1987 nam hij de zaak over en al meteen begon hij deze uit te bouwen tot een bedrijf waar je op z'n Hollands gezegd 'de duvel en z'n malle moer' kunt vinden.
Er kwamen topmerken in zijn zaak, het totale assortiment werd uitgebreid en talloze services kwamen er bij, zoals de sleutelmakerij, naamplatengraveringen, slotenmakerij en noem maar op. Toen later ook Ed erbij kwam was die al snel bevangen door het enthousiasme van John en Yvonne en behoord inmiddels na al die jaren bij de inventaris, zoals John gekscherend opmerkte. Met z'n drieën vormen ze tot op de dag van vandaag een eenheid die ieder een schakel vormen van de sterke ketting. John doet de in- en verkoop en is de man met kennis van alles wat er maar te koop is in de zaak, en dat is zoals gezegd niet mis. Yvonne heeft de boekhouding en administratie op zich genomen maar springt ook regelmatig bij in de winkel. Ed is ook niet meer weg te denken bij Verschuur, hij is een verkoper met kennis van zaken, want deze man weet waar hij het over heeft, maar hoe kan het ook anders, een topper dus.
Duurzaam en veilig.
In 1988 haalde Verschuur nog de pers met een uniek rolluik voor zijn zaak, want vanwege de veiligheid moest er een dergelijke afsluiting voor zijn fraaie etalage komen. Maar John zou John niet zijn als hij daar niet een mooi compromis mee kon sluiten. Hij liet graffiti een fraai kunstwerk op zijn rolluik spuiten waarmee hij meteen het gebruik van rolluiken wat vriendelijker maakte.
Veiligheid en duurzaamheid zijn Verschuur ijzerwaren en gereedschappen niet vreemd. Een uitgebreid assortiment materialen aan hang en sluitwerk dat voldoet aan het politiekeurmerk Veilig Wonen heeft hij in de zaak te koop.
Een greepje uit de artikelen.
Naast de bekende ijzerwaren zoals boutjes moertjes, scharnieren, kabels, touwen, kettingen, sleutelhangers, boren, tappen, nietjes, pluggen en nog wel duizend dingen, hebben John, Yvonne en Ed ook nog schakelmateriaal (elektra), hand en elektrisch gereedschap, gordijnrail met toebehoren, kitten en lijmen, tuinmaterialen en gereedschappen en voornoemde sleutel en naamplaten fabricage.
Topmerken als Bosch, Makita, Metabo en Black & Decker behoren tot zijn trotse leveringen.
Het prettige van het kopen van dergelijke producten bij Verschuur zit hem er ook nog eens in dat men niet alleen een product hoeft aan te wijzen en af te rekenen, men kan ook nog eens terug vallen op de vakkennis van de mensen in de winkel.

Want men weet bij Verschuur wat men verkoopt, wat je er mee kunt en wat niet, kortom een advies zit in deze winkel nog gratis bij de aankoop, trouwens ook als u niet meteen iets koopt.
John: 'Wij hebben vrijwel alles voor de klusser of doe-het-zelver, maar ook voor de vakman die professioneel bezig is. We hebben hoogwaardig gereedschap en dat kan tegen een stootje.

Nog tijd voor de klant
Er wordt steeds meer geklust door de mensen, dat merk je wel, maar ook de behoefte aan advies groeit en daarom vervullen wij een belangrijke taak in deze branche, want waar heeft men nog tijd voor een klant? We hopen hier nog een poos mee door te gaan, want de behoefte aan dit soort zaken is groot, hoewel er ook veel concurrentie is van grote klusmarkten etc, maar de persoonlijke benadering en adviezen zul je echter eerder bij ons vinden dan daar.' Daarnaast kunnen de klanten van Verschuur er van uitgaan dat de prijzen bij deze winkel vaak erg mild zijn en zeker bij aanbiedingen zelfs schandalig laag. Door steeds de markt goed te verkennen kan Verschuur tegen scherpe prijzen leveren. Wat ook heel prettig is bij John, Yvonne en Ed is dat de klant iets kan bestellen dat niet in het assortiment zit.
'Wat we niet hebben bestellen we' aldus een enthousiaste Yvonne. Wat de tevredenheid betreft over de plaats van de winkel zegt John: 'We zitten hier prachtig, lekker tegenover de parkeerplaats, makkelijk te bereiken, wel jammer dat die ruïne (De Vaste Burgh kerk aan de Overhage) aan de overzijde zit, maar ach.'
Voorlopig gaat dit drietal nog wel even door met hun mooie werk, maar goed ook want waar haal je zo gemakkelijk even een schroefje, tuinslang, zaagblad, schroevendraaier, boormachine, kopfrees, trapleer, emmer, sleutel, gloeilamp, holnietje, rol prikkeldraad, boekensteun of al die andere dingen die je in het dagelijks leven soms zo hard nodig kunt hebben? Bij J. Th. Verschuur Hoogvliet bv dus, aan de Middenbaan Noord 126, telefoonnummer 438 88 97.