De Winkelbel

6 maart 2002

Op bezoek bij:

Jan Koetsveld en Jaap van de Waal, de visspecialisten

Vis kopen en eten in Hoogvliet is al jaren mogelijk bij De Visspecialist in Winkelcentrum Hoogvliet. Jan Koetsveld en Jaap van de Waal runnen al een jaar of acht de zaak in de 'poort' van de toegang tot het winkelcentrum vanaf de Middenbaan Noord. De beide eigenaren van Visspecialist Hoogvliet hebben de vishandel als het ware in het bloed zitten.
Jan 'zat' al in de zaak van zijn vader, destijds in Spijkenisse. Toen bleek dat uitbreiding er niet echt meer in zat op die locatie kwam uiteindelijk de nieuwe zaak in Hoogvliet terecht. Jan nam de zaak over en samen met Jaap, toen nog als medewerker, maakten ze de zaak tot iets buitengewoons op het gebied van verse vis- en specialiteiten. Uiteindelijk werd ook Jan mede eigenaar en samen vormen deze twee kenners van het visgebeuren de spil van de succesvolle zaak aan de Binnenban 79.

Altijd verse waar
Vis hoort altijd vers te zijn en daar zorgen Jan en Klaas dan ook wel voor. Ze hebben om altijd het beste en mooiste product op de afslag te verkrijgen aparte mensen klaar staan om de beste aankoop voor hen te doen. Jaap: 'Juist die versheid is heel belangrijk, want niets is vervelender dan een product dat dat niet is, je proeft het meteen. We krijgen de vis meestal al schoon hier in de zaak zodat we ons kunnen concentreren op nog belangrijker dingen omtrent de kwaliteit.'
Wat we niet meteen hebben komt er aan.
Natuurlijk zijn er wel eens klanten die iets bijzonders wensen, dat kan bijvoorbeeld een zeeduivel zijn, die bestellen ze dan en een paar dagen later is hij vers in de zaak aanwezig.
In de regel heeft de Visspecialist vrijwel alles in huis, van een haring tot een kabeljauw en van een lekkerbekkie tot kibbeling, maar natuurlijk zijn er evenveel wensen dan mensen dus kan het voorkomen dat men voor bepaalde gelegenheden een bijzondere delicatesse zoekt, Jan en Jaap helpen dan graag mee speuren.
Bijzondere mogelijkheden.
Door de uitgebreide bak mogelijkheden in de winkel zijn de Visspecialisten in staat snel de cliëntèle te helpen maar ook om grotere hoeveelheden te verwerken. Daarnaast kan men altijd rekenen op goede kwaliteit van het gebakken product, omdat steeds wordt gewerkt met moderne en professionele apparatuur. Jaap: 'Vaak zie je in andere bedrijven gehannes met een veel te kleine bakgelegenheid, dat willen we niet en daarom hebben we dat groots aangepakt. Natuurlijk komt dat ook de kwaliteit ten goede, altijd verse oliën en andere materialen die bij bakken van belang zijn, zijn voor ons onontbeerlijk
Even lekker bijkomen.
De verkoop aan de fraaie en moderne, ruim opgezette vitrine is dan weliswaar voor het grootste deel verantwoordelijk voor de omzet, toch kan men ook ter plekke genieten van een heerlijk visgerecht aan een van de 'zitjes' die de zaak rijk is. In een smaakvolle ruimte naast de feitelijke winkel is een knusse hoek gemaakt, waar men even lekker plaats kan nemen om moe van het winkelen rustig te genieten van een kopje koffie, thee of 'frisje', met daarbij een visje met of zonder broodje er omheen.

Deze zithoekjes zijn via een aparte deur te betreden en maken het mogelijk om in de juiste sfeer even tijdens het nuttigen van een van de kersverse zeeproducten weg te dromen naar de kotters die deze lekkernij aan land brachten. Het vakbekwame personeel maken het de klant, samen met Jan en Jaap, volledig naar de zin in deze unieke combinatie.
Ideale locatie
Halverwege het 'straatje' of 'poortje' zoals de Hoogvlieter dit deel van het winkelcentrum vaak noemt, zit de Visspecialist Hoogvliet op een fraaie plaats die veel winkelend publiek trekt. De grote parkeerplaats aan de Middenbaan Noord maakt het tevens mogelijk om op de valreep onderweg naar huis of kantoor snel even een visdelicatesse te halen, want parkeer problemen zijn er nauwelijks. Jan: 'Ja dit straatje heeft wel wat, de bakker, de vis, de kip, de vlaai en de blommetjes alles kom je hier tegen, eigenlijk missen we nog een groenteman, maar wie weet.'
Jan Koetsveld en Jaap van de Waal laten duidelijk zien met hun zaak dat ze er zin in hebben, maar hoe kan het ook anders met de liefde en ervaring die ze jarenlang met vis hebben, dan wordt je vanzelf wel enthousiast. Met een tasje verse vis, om thuis nog eens heerlijk na te genieten, ging uw verslaggever de deur uit bij deze fantastische vakmensen om zeker later nog eens terug te komen. Mocht u iets willen bestellen of om andere reden contact willen met Visspecialist Hoogvliet dan kunt u dit doen via telefoonnummer 010 438 74 27. Tot ziens!