De Winkelbel

5 maart 2003

Op bezoek bij:

Arap – Relatiegeschenken 

 

Tiny de Witte en Menzo van den Berg runnen al jaren Arap Relatiegeschenken met verve. In het fraaie pand aan de Mandenmakerstraat in de Gadering is niet alleen een mooie showroom, er worden ook ontwerpen en logos bewerkt en gemaakt om uiteindelijk terecht te komen op een relatiegeschenk. Menzo: ‘Ja en dat doen we al heel lang. Mijn vader heeft in 1980 in Rhoon dit bedrijf opgezet, hij zal al jaren in dit vak en vond het tijd worden zelf te beginnen. Tiny, mijn compagnon kwam in 1986 in het bedrijf werken en bekwaamde zich steeds verder in deze materie. Ik was nog bezig met mijn studie maar toen die eenmaal was voltooid in 1990 ging ik ook in het bedrijf aan de slag.’ Uiteindelijk kwamen Tiny en Menzo in 1995 op eigen benen te staan want toen ging pa met pensioen en bleef deze nog slechts op de achtergrond een adviserende rol vervullen. 
Naar Hoogvliet
 
Zo’n tweeëneenhalf jaar geleden kwam de grote verhuizing van Rhoon naar Hoogvliet. Een prachtig pand waarin op de bovenetage de showroom is gecreëerd met duizenden fantastische voorbeelden en op de beneden verdieping de andere voorzieningen.
Op professionele wijze worden daar met krachtige computer programma’s de toekomstige opdrukken bewerkt en soms helemaal ontworpen. Tiny: ‘Ja het moet natuurlijk helemaal goed zijn, de klant wil nu eenmaal kwaliteit en daar hebben ze ook recht op. We kunnen hier de meest ingewikkelde dingen construeren met een grote perfectie.’ Snelheid  Hoewel Arap zijn grootste klandizie heeft van het bedrijfsleven kunnen ook particulieren, maar zeker ook verenigingen en clubs heel goed gebruik maken van de prachtige relatie geschenken die snel en op maat kunnen worden geleverd. 
Menzo: ‘Snelheid is een van onze troeven want dat is onze specialiteit. En het hoeft niet altijd om enorme hoeveelheden te gaan, of iemand nu 100 of 1000 stuks van een product wil hebben maakt ons niet uit, iedereen moet tevreden zijn.’
De klantvriendelijke benadering van Arap is verfrissend, men denkt mee en probeert altijd aan de wensen te voldoen. Hoewel Tiny en Menzo op elk gebied in de relatiegeschenken sector hun ‘mannetje’ staan hebben ze toch ook nog een specialiteit die al jaren hun troetelkind is. Glas en aardewerk, daar hebben ze al jaren ervaring mee en je kunt het zo gek niet maken of ze vinden een smaakvolle oplossing voor wensen op dit gebied. Bekers, glazen, flessen of zelfs wijn in fles met een eigen etiket! 
Steeds mooiere producten
 
Gedecoreerd glas en aardewerk, bedrijfsdassen, handdoeken en draagtassen, ballpoints en aanstekers, T-shirts, sweaters, Sheaffer en Parker pennen, mouse pads, lederwaren of 3M post-it memo blokjes, zomaar een greep uit wat er zoal te verkrijgen is bij Arap en natuurlijk met uw eigen gewenste opdruk.
Menzo: ‘De producten worden ook steeds mooier en de keuze ook groter. En de mogelijkheden om iets te bedrukken groeien even snel mee. We leveren niet alleen weggevertjes zoals een standaard balpen maar ook duurzame gebruiksvoorwerpen. En wat is er nou mooier dan je eigen logo of slogan te zien op een fraai product?’ 
Naast de vele relatie geschenken zorgt Arap ook jaarlijks voor kerstpakketten. Ze kunnen een standaard pakket leveren maar ook op maat, met bijvoorbeeld individuele wensen. En net als bij de andere producten maken de aantallen niet veel uit, van 25 tot 1000 pakketen is mogelijk dus ook voor de kleinere ondernemer is er keus genoeg. Arap heeft grote en kleine klanten die allemaal even klantvriendelijk worden behandeld. De SHELL, verzekeringsmaatschappijen, gemeenten, grote ondernemers maar ook kleine middenstanders behoren tot hun vaste klantenkring.
Hoewel het pand aan de Mandenmakerstraat 108 geen winkel is, is het wel mogelijk om op afspraak langs te komen om de producten te bekijken. Maar er is ook een catalogus verkrijgbaar waarin alles perfect is weergegeven. Daarnaast kan men op internet ook een deel van de collectie bekijken. De website vindt u op www.arap.nl . Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook bellen met telefoonnummer 010 5015488.
Zelf ga ik snel weer eens kijken want met al die relaties zal ik toch ook iets moois moeten gaan uitzoeken.

Tot ziens!
Jan.