De Winkelbel

24 september 2003

Op bezoek bij:

Bloemenstudio Helleborus – Annelies Sas 

 

Bloemen zijn altijd al haar liefde geweest. Annelies Sas was al op jonge leeftijd gefascineerd door bloemen en planten. Het was dan ook niet zo vreemd dat ze de Agrarische school bezocht om haar kennis te verrijken. Na nog wat vervolgopleidingen kwam ze uiteindelijk in een bloemenzaak terecht. Ze kreeg in mei 1996 de kans de zaak over te nemen waar ze op dat moment zo’n vier jaar werkte. De bloemenstudio liep goed en daarom moest er meer ruimte komen. Van een ‘tussenwinkel’ schoof Helleborus toen op naar het hoekpand op de Lengweg 86, alwaar beduidend meer ruimte was en waar nu nog steeds Annelies en haar ‘Helleborus meiden’ hun domicilie hebben. Annelies die zelf de meester binder opleiding heeft gedaan, ziet zich omringd door medewerksters die vakbekwaam zijn en weten waar het om gaat. 
Specialiteiten te over
 
Helleborus blijkt voor veel (vaste) klanten het adres te zijn voor aparte boeketten. Een heel bijzondere specialiteit is de opmaak van bijzondere materialen, gebruiks- en siervoorwerpen. Annelies: ‘We zoeken samen met de klant altijd naar de mooiste oplossing voor elke gebeurtenis. Soms krijgen we verzoeken die minder gewoon zijn maar die wij dan als een uitdaging zien. Het opmaken van een gitaar van een overledene, of een knuffel gebruiken als basis voor een fraaie bloemenpracht, we doen het graag. Zo hebben we ook wel eens een mooi bloemenkunstwerk gemaakt met de bloemen uit de tuin van een overledene, zo werd de laatste eer wel heel bijzonder. Bij bruidswerk spannen we ons ook tot het maximale in. Samen met de klant doornemen wat het mooiste is, het liefst met een foto van de bruidsjapon erbij zodat je alles perfect op elkaar kunt afstellen. Bij ons hoef je dus niet van een plaatje te kiezen, je kunt een boeket precies op maat krijgen met de bloemen die je zelf wenst. Natuurlijk is het soms wel eens een uitdaging om aan bloemen te komen die net in dat seizoen moeilijk te verkrijgen zijn, maar dat maakt juist dit vak zo mooi, dan gaan we er echt voor om er toch aan te komen.’ 
Speciale technieken
 
De ‘meiden van Helleborus’ zijn gek op speciale dingen, hoe uitdagender hoe leuker vinden zij. Met allerlei technieken stoeien en vooral de wens van de klant optimaal vervullen is hun ideeaal. Wat ook een bijzonderheid is bij Helleborus is wel de snelheid. Als er voor half twaalf iets wordt opgegeven dan heeft men het diezelfde dag nog in huis via bezorging, tenminste als men in de regio woont. Mocht men evenwel elders iets fraais willen laten bezorgen dan maakt Helleborus gebruik van Fleurop, via dit systeem kan men zelfs in het buitenland iemand met bloemen verrassen. Helleborus is voor het bedrijfsleven allang geen onbekende meer, vaak maken ze gebruik van de kwaliteiten van het bloementeam van deze zaak. 
Altijd vers en fris
 
Zo’n drie tot vier keer per week wordt de veiling bezocht om steeds de mooiste aankopen te kunnen doen, als Annelies zelf een keer niet kan dan kan ze rekenen op vakbekwame collega’s. En of het nou gaat om bloemenpracht op de confessionele basis of hydrocultuur maakt Helleborus niet uit, ze weten op elk gebied van wanten. Annelies heeft naast haar zaak ook nog een mooie hobby die perfect op haar vak aansluit. Regelmatig maakt ze kerken en andere gebouwen vrolijk door mooie bloemen decoraties. Zo is ze in de Rotterdamse Doelen geen onbekende en ook het Concertgebouw in Amsterdam pronkt regelmatig met de creaties van Annelies. Altijd een vers bloemetje op de balie bij een bedrijf, een fraai boeket voor oma of gewoon een sierlijk bloemstukje voor een leuke gelegenheid, het kan allemaal bij Helleborus. Kortom in de bloemen van Annelies zit muziek, al is dat laatste zeker geen toeval want ze is een gevierde koperblazer bij de muziekvereniging waar ze niet onverdienstelijk ook alweer de mooiste (muzikale) boeketten ten gehore brengt. 
Helleborus zit aan de Lengweg 86, mooi op de hoek met volop parkeermogelijkheden en de meiden van Helleborus staan immer klaar om u vrolijk te ontvangen. Leuk ingericht en vooral heerlijk geurend is deze zaak een bezoekje meer dan waard. Mocht u meer willen weten dan kunt u ook bellen met Helleborus, het telefoonnummer is 010 416 33 48 en wie weet kunt u dan meteen wel iets leuks laten bezorgen bij die goede vriend of vriendin die u bijna was vergeten. Zelf ga ik weer snel eens kijken, want het wordt tijd om eens met iets verrassends thuis te komen.

Tot ziens!
Jan.