De Winkelbel

23 april 2003

Op bezoek bij:

JOMA Sport – Johan Spinhoven 


Als het om sportief, strak in het pak en discipline gaat dan is er eigenlijk maar één echt goed adres waar deze drie dingen samensmelten tot een fantastisch product.
JOMA Sport Nederland, gevestigd in Hoogvliet en met verve gerund door Johan Spinhoven is al jaren toonaangevend op sportief gebied waarbij vooral de aankleding een hoofdrol speelt.
Het was begin 1996 toen Johan, die zeker geen onbekende is in sportief Nederland, de vertegenwoordiging in ons land op zich nam van JOMA Sport, waarvan de bakermat in Spanje ligt. Het Spaanse topmerk is reeds 35 jaar koploper op het gebied van Sport- en vrijetijdskleding en Johan is er maar wat trots op dat hij deze fantastische producten mag verkopen. Johan: ‘JOMA maakt materialen voor sterren maar eigenlijk zijn deze ook weer gemaakt door sterren. Door gebruik te maken van de expertise van topspelers en clubs, kunnen de producten steeds verder worden ontwikkeld en nog perfecter worden afgestemd op de wensen van de gebruiker die daardoor hun prestaties nog verder kunnen uitbouwen.’ 
On display
 
Dus niet voor niets is het JOMA credo: ‘JOMA – gemaakt voor sterren, door sterren.’ In de Showroom te Hoogvliet is het assortiment voortdurend ‘on display’ en hier staan werkelijk op fenomenale wijze de creaties op onnavolgbare wijze te pronken.
Johan is iemand die zeer gedisciplineerd werkt, dat eist hij van zichzelf maar ook van de mensen waarmee hij werkt. Dat vindt men dan ook terug in vrijwel alles, de inrichting, de werkwijze, maar ook in de omgang met klanten, deze zullen altijd op hem kunnen rekenen, afspraken zijn afspraken en het product is immer zoals de klant het had bedoeld. 
Grote namen
 
Als Johan begint te praten over sport dan is het hek van de dam, hij weet er alles van en heel enthousiast begint hij dan over grote voetbalteams in binnen en buitenland waarbij dan Spanje er zo nu en dan net even wat vaker uitschiet. Trots komen er dan een aantal grote namen ter tafel die de paradepaardjes zijn van JOMA. Om er maar een paar te noemen: Alfonso van Real Betis, Morientes en Portillo van Real Madrid. Maar er zijn er veel meer die er ‘Joma gekleed’ bijlopen. Topschoenen zijn immers altijd nodig voor een topprestatie. Als je over Haarlem begint dan ratelt Johan meteen door over HFC Haarlem, maar kan het dan ook niet laten MW Maastricht of Sportclub Exelcior er bij te halen, want ook daar weten ze wie JOMA is. 
Er zijn talrijke clubs in alle divisies te noemen die Johan in zijn klantenboekje heeft staan, teveel om hier allemaal op te sommen. Wat dichter bij huis is JOMA natuurlijk al helemaal geen onbekende. Ome Jan Schildkamp, maar ook zoon John lopen apetrots in de outfit van JOMA Sport. ‘Zijn’ Hoogvliets voetbal team SV Meeuwenplaat kan ook immer rekenen op de snelle service en goodwill van Johan en JOMA. 
Casual
 
Hoewel JOMA natuurlijk wereld beroemd werd en is, vanwege de hoogwaardige voetbalschoenen, ook Ben Wijnstekers en zijn Superstar Soccerteam en voetbalschool lopen op deze juweeltjes, heeft het bedrijf veel meer in het assortiment. Sportshirts, - broeken, trainingspakken enzovoort, worden van de allerbeste materialen vervaardigd en geleverd. Maar ook accessoires als sporttassen, kousen, ballen, scheenbeschermers, bekers, sportprijzen doelnetten en noem maar op zitten in het JOMA pakket. Ook de casual lijn voorziet in een grote verscheidenheid aan shorts, sweaters, T- shirts, broeken, jacks en parka’s voor zowel mannen als vrouwen en natuurlijk de kids. Voor de junioren heeft JOMA Sport ook prachtige zomer- en regenkleding en zelfs voor de baby is er gemakkelijke kleding in de collectie opgenomen. Voor het geval u liever zwemt dan voetbalt heeft JOMA ook een groot assortiment zwemkleding in huis, net als trouwens caps en hand- en bagagetassen. 
Handwerk
 
Johan Spinhoven, de manager en director, zoals dat in hun prachtige brochure zo mooi staat, is een gedreven man die nauw bij zijn producten betrokken is, ook als het de deur al uit is. Hij reist als sportief liefhebber van hot naar her om ‘zijn’ teams te zien optreden in JOMA outfits, hij houdt er van de supporter te zijn die er immer is met adviezen maar ook om wensen aan te horen waarop hij dan weer kan inspelen.
Er zijn maar weinig producten te verzinnen waar zoveel liefde in de productie zit als bij de sportartikelen die Johan en JOMA Sport op de markt brengen. Johan: ‘Er zitten vaak zes mensen te werken aan één schoen, het is allemaal handwerk en alles moet honderd procent perfect zijn als het de deur uitgaat.’ 
Talrijke, vooral de betere, sportzaken verkopen heel graag de producten van deze firma, overal in den lande. Hier in Hoogvliet is het Intersport Ted Moritz die de collectie in het assortiment heeft. U hoeft niet perse Marc van Wonderen of Michel Kruyer te heten om in een JOMA outfit te lopen, maar de kans dat u even ver komt dan zij is er natuurlijk wel met het uitgekiende product van dit topmerk.
Mocht u meer willen weten over JOMA Sport dan kunt u deze vinden in de Mandenmakerstraat 106a in de Gadering of u kunt bellen met telefoonnummer 010 438 39 84, en natuurlijk kunt u ook e- mailen: joma@hoogvliet.tmfweb.nl.
Op de internationale website van JOMA kunt u overigens nog veel meer bekijken over de producten maar ook over de clubs, dus dubbel leuk om er eens een kijkje te nemen. Het internet adres is: www.joma-sport.com .
De goedlachse maar ook op vele fronten zeer deskundige Johan kan wat ons betreft zeer zeker trots zijn op zijn bedrijf maar ook op de sterren die op hun beurt weer trots zijn op hem. Zelden staat een product zo dicht bij de gebruiker als de sportieve outfits die Johan heeft geleverd. Zelf ga ik snel weer eens een kijkje nemen want mijn ‘kluppie’ wil dit jaar wel eens in een leuk shirtje lopen als ze straks meedoen aan het benefietvoetbal bij sv Meeuwenplaat.

Tot ziens!
Jan.