De Winkelbel

10 september 2003

Op bezoek bij:

Petit rest. ‘Kordon’ – Mustafa & Ertan 

 

Een ruime ervaring bij verschillende grote restaurants en een grote interesse voor het vak heeft er jaren geleden toe geleid dat Mustafa zijn eerste eigen Shoarma zaak opende. Wie kent niet meer ‘Shalom’ waar hij en zijn compagnon de heerlijkste gerechten klaarmaakte. Vanaf 1988 tot 2002 runden zij deze zaak met veel succes. Maar in april 2002 was het welletjes en openden ze een nieuwe zaak, ‘Kordon’, aan de Texasweg op de Oude Wal. Een prachtige maar vooral gezellige ruimte waar je meteen een welkom gevoel krijgt. Leuke zitjes en een fraaie lange bar. De leuke versieringen en ontspannen sfeer scheppen zo een klimaat waarbij het fijn is om te genieten van een overheerlijk gerecht. 
Vergunningen
 
De prima keuken en de professionele apparatuur garanderen top kwaliteit en wat nog belangrijker is; zeer smaakvolle producten.
Mustafa: ‘We hebben steeds verse grondstoffen, altijd vers vlees en alles wat we verwerken komt direct van de leverancier die alleen de allerbeste producten aan ons levert. In ons restaurant ontvangen we mensen uit alle culturen, gewoon omdat iedereen van de gerechten houd die we hier bereiden. Wat ook heel fijn is dat we een alcohol en tap vergunning hebben. Vaak komen mensen zomaar even langs om wat aan de bar te drinken, heel gezellig dus.’
Een van de specialiteiten, spareribs, zijn uniek vanwege de bijzondere wijze van kruiden. Natuurlijk kan men ook gewoon een broodje shoarma eten of afhalen bij Kordon. Maar ook voor uitgebreidere gerechten kan men goed terecht bij deze zaak. Kordon levert ook aan bedrijven en heeft een thuisservice waarbij de bezorging gratis is bij besteding van 15 euro of meer. 
Veel lekkers
 
In het smaakvolle restaurant is echt van alles te verkrijgen. Een groot aassortiment broodjes, variërend met shoarma, kebab tot kipfilet of kaas, alles is mogelijk. Kipvariëteiten zijn trouwens ook een specialiteit van Kordon. Dat is ook weer terug te vinden in de talrijke stokbrood specialiteiten en de grote en kleine schotels. En wie eens lekker spareribs op een bijzondere wijze wil eten kan gebruik maken van de mixschotels die uit twee soorten vlees bestaan. De Turkse pizza is zo’n voorbeeld van een culinair hoogstandje, want buitengewone combinaties zijn mogelijk.
Naast de gangbare shoarma gerechten is het bij Kordon ook mogelijk deze gerechten te bestellen met uitsluitend lamsvlees, zodat ze aansluiten bij elke culturele achtergrond. 
Bezorgen, afhalen en sparen
 
Kordon kent ook bijzondere acties. Zo zijn de maandag en dinsdag schoteldagen en krijgt men maar liefst 15% korting op deze dagen. Op woensdag en donderdag krijgt men eenzelfde korting op Spareribs. Deze kortingen gelden voor afhalen bij de zaak. Bezorgen van gerechten kan in Hoogvliet, Rhoon, Poortugaal en Pernis. Kordon is op vrijdag en zaterdag geopend van 16.00 tot 02.00 uur en zondag tot en met donderdag van 16.00 tot 01.00 uur. De bezorging kan alleen plaats vinden tijdens de openingstijden.  Hoewel de prijzen zeker niet hoog genoemd mogen worden is er voor de trouwe klant nog een extraatje. Kordon heeft een spaarkaart waarop 12 stempels gezet kunnen worden. U krijgt een stempel elke keer als u meer dan 15 euro heeft besteed. Voor zo’n volle kaart krijgt u dan een gratis gerecht.
Kortom; het is lekker eten voor een leuke prijs bij Grillroom en steak house (petit restaurant) Kordon. De zaak is rustig gelegen aan de Texasweg 52 b, net om de hoek van de Oude Wal. Voor de mensen die met de auto komen ook handig want er is parkeergelegenheid genoeg. Wilt u meer informatie of iets lekkers bestellen dan kunt u bellen met 010 472 09 34. Zelf ga ik snel weer een kijkje nemen want een saté schotel met wat lamskoteletten lijkt me wel iets.

Tot ziens!
Jan.