De Winkelbel

2 april 2003

Op bezoek bij:

Hifi Video - Wim Middendorp 

Van de oude radiobuis tot aan de allernieuwste microprocessor gestuurde elektronica, en van de oude Revox bandrecorder tot aan de uiterst geavanceerde DVD concertzaal in huis, Wim Middendorp heeft het allemaal meegemaakt.
Wim zit al zo’n dertig jaar in het vak, hij is een doorgewinterde hifi, tv, video en randapparatuur specialist die niet alleen goed weet wat apparaten doen maar ook wat er in zit.
Zijn huidige zaak, ‘Hifi en Video Wim Middendorp’ aan de Texasweg 58 is dan ook het warme kloppende hart van het Winkelcentrum Oude Wal. Wim: ‘Vroeger zaten we hier aan de overkant op de Oude Wal, maar uiteindelijk kwam ik in het huidige pand hier aan de Texasweg terecht, nu alweer zo’n 20 jaar geleden. We hebben hier lekker de ruimte, we kunnen onze apparatuur ruim opstellen zodat de klant het goed kan bekijken. Ik heb een hekel aan die ‘pakhuis opstellingen’ van stapels audio en tv apparatuur waarbij je dan slechts voorkantjes ziet.’
Kennis van zaken 
Wim Middendorp weet waar het over gaat, hij is meer dan een handelaar in apparatuur. Door zijn kennis van zaken weet hij niet alleen de juiste apparatuur aan de wensen van de klant te verbinden, hij weet ook heel goed wat hij wel en niet in huis wil hebben.
Wim: ‘Al onze artikelen hebben iets, daar zit voor mij een verhaal aan, ik wil weten wat ik verkoop en dus moet ik echt achter een product staan en er voldoende van weten. Ik weiger slechte producten te verkopen.’
In de zaak zie je dan ook alleen maar fraaie apparatuur, welke uitblinkt in kwaliteit. Een goede prijs- kwaliteitsverhouding zorgt er voor dat u toch voor een betaalbare prijs een ideaal apparaat kunt aanschaffen. 
De wondere wereld
 
De zaak van Wim Middendorp is een speciaalzaak en dat is te merken ook. Naast een indrukwekkende ‘thuisbioscoop’, een groot plasmascherm en perfect uitgerekende luidsprekertjes, vindt men ook een enorme sortering audio en video apparatuur, waar telkens verrassende snufjes op en aan zitten, maar nimmer het bedieningsgemak verminderen. Wie echt eens iets moois wil zien en beluisteren, en wellicht zelfs aanschaffen, moet eens kijken in de B&O hoek bij Middendorp. Bang & Olufsen apparatuur is al jarenlang toonaangevend op het gebied van beeld en geluid. De ‘eigenwijze’ styling gecombineerd met hoogstaande technische snufjes en kwaliteit maken dit product tot iets unieks. Vol trots toonde Wim Middendorp de vele mogelijkheden. Tv’s die hun scherm in de richting van de kijker plaatsen op verzoek van de afstandbediening, een verticale CD- DVD speler die niet alleen perfect werkt maar ook een sieraad is in elke ruimte. Middendorp kan dan ook wat ons betreft trots zijn dat hij al dit prachtige materiaal in zijn zaak heeft. 
Vele merken van niveau
 
Middendorp heeft de bekende merken zoals Bang & Olufsen, Loewe, Onkyo, Revox, Bose en Boselifstyle, Metz, Marantz, Sony, Technics, Philips, JVC, Technics, Panasonic, Elac, Magnat, Tannoy, Piega als paradepaartjes in huis. Naast complete apparatuur kan men ook voor accessoires terecht, van plugje (connector)  tot snoertje en van adapter tot (beveiligings)camera. 
De locatie
 
Wim Middendorp is bijzonder tevreden over de plaats waar hij met zijn zaak gevestigd is. ‘Ja een fijne plek, op de hoek van de Oude Wal en geen parkeerproblemen. De Oude Wal gaat weer lekker, we hebben in het verleden wel  eens wat met verpaupering te maken gehad maar dat is helemaal verleden tijd, de Oude Wal leeft en heeft het weer helemaal!’
Dit jaar bestaat overigens het Winkelcentrum vijftig jaar en dat gaat natuurlijk gevierd worden.
Hifi Audio Wim Middendorp geeft de optimale service en installeert tv systemen natuurlijk bij u thuis, ‘niet een beetje maar gewoon helemaal goed’, zoals Wim graag opmerkte.
Een bezoekje is dan ook zeker de moeite waard want als u zich eerst goed wilt laten informeren over apparatuur dan kunt u zeker rekenen op de vakkennis van Wim Middendorp en zijn medewerkers. U vindt de zaak op de Texasweg 58, dat is net even om de hoek van de Oude Wal. Het telefoonnummer is 010 4388118 en u kunt ook op internet meer informatie over Middendorp aantreffen:
www.middendorp.rbp.nl. Zelf ga ik binnenkort weer eens terug om te zien wat de Sony digitale video camera allemaal kan, want ook die verkoopt Wim Middendorp.

Tot ziens!
Jan.