De Winkelbel

28 mei 2003

Op bezoek bij:

Videotheek Pinokkio – Trudy Veldhoen 

 

Alweer zo’n zeven jaar geleden was het dan eindelijk zover, Trudy Veldhoen nam een bestaande zaak aan de Wilhel Tellplaats over en zette de daarin gevestigde videotheek voort onder de naam Pinokkio. Niet zomaar doorgaan zoals het was want Trudy had veel te veel ideeën om zomaar naast zich neer te leggen en begon de zaak verder op- en uit te bouwen. Ze was trots op haar zaak, en had er echt zin in. De klanten wisten reeds de weg te vinden maar dat kon beter zo vond ze. Langzaam aan breidde ze het assortiment uit en zorgde er voor dat er in elke categorie voldoende keus kwam.
De sfeer en knusheid was er al maar ook daarvan heeft ze er in de loop der jaren nog een behoorlijke dosis bijgedaan.
Trudy: ‘Ja we gingen steeds weer op zoek naar wat de klanten wilden, ons aantal films bleef groeien en ook naar spelletjes werd steeds meer gevraagd.’ 
Stil zitten is er trouwens niet bij want Trudy wil altijd leven in de brouwerij en is steeds op zoek naar dingen die leuk zijn voor de klanten of ‘haar’ winkelcentrum. Als bestuurslid van de winkeliersvereniging organiseert ze regelmatig leuke dingen voor het fraaie plein waaraan de videotheek is gevestigd. De gezellige braderieën, de kerstvieringen, zomaar een leuke dag en noem maar op, ze gaat er voor, elk jaar weer. 
Veel verandering
 
In de loop der jaren heeft Pinokkio veel zien veranderen en is daar telkens weer snel op in gesprongen. Zo groeit het aanbod van DVD’s enorm en Trudy zou Trudy niet zijn als ze niet onmiddellijk van deze zilveren schijfjes voldoende in huis zou halen. Veel films staan tegenwoordig op DVD en dus heeft Pinokkio ze gewoon in huis. Zo ook een redelijk assortiment koopvideo’s, gewoon op VHS maar ook op DVD natuurlijk. De spelletjes worden ook gretig gehuurd en ook daarin groeit het assortiment enorm bij Pinokkio.
Maar naast verhuur en verkoop van films etc doet Pinokkio nog meer. De zaak is volledig aangepast aan de eisen die worden gesteld bij verkoop van het jaarlijkse vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Trots kan Trudy daarom elk jaar een leuk assortiment van deze vrolijke knal- en sierartikelen verkopen. 
Steeds iets nieuws
 
Trudy houd van haar zaak, ze is er bijna altijd te vinden, net als trouwens ook andere familieleden, ‘want het is een beetje een familiebedrijf’, zo merkt je jolig op.
Elke week moet er van Trudy een aanvulling zijn op de films dus speurt ze constant naar dat waar de klant behoefte aan heeft.
Het assortiment omvat dan ook heel wat, van kinder- kleuterfilms tot actie en avonturen, maar natuurlijk ook films voor in de late uurtjes. 
Trouwens voor de kids die zelf nog niet een film mogen huren maar wel graag even langskomen bij Pinokkio is het ook erg plezierig. Snoep en ijs maken namelijk ook deel uit van de handelswaar en vreemd genoeg komen kinderen hier graag op af.
In de zaak is het trouwens altijd gezellig, de indeling van de films in de rekken is heel overzichtelijk en goed doordacht, maar toch blijft het ongedwongen en sfeervol in de zaak. Bij de afhandelbalie kijkt een vrolijk balletje met gezicht je guitig aan, als je het een tikje geeft dan slingert het meteen aan een lange sliert heen en weer.
Trudy: ‘Ja leuk he, we hebben talrijke ‘rageartikelen’ die gewoon leuk zijn om te hebben. In onze vitrine en toonbank staat altijd wel iets grappigs te pronken, trouwens sommige dingen zijn ook nog functioneel.’ 
Pinokio die elke maand wel een aanbieding probeert te hebben verkoopt ook nog telefoonkaarten, dat is in de tijd dat iedereen een gsm bezit geen slecht idee. 
De locatie 
Over de plaats op het Winkelcentrum is Trudy niet echt ontevreden: ‘Maar er zouden  best eens wat meer grote activiteiten mogen plaats vinden. Het plein is enorm groot en heeft ruimte voor bijvoorbeeld een mooi muziekgebeuren, een enorme braderie en noem maar op. We organiseren zelf natuurlijk al dingen maar vanuit de deelgemeente zelf zou het ook wel eens leuk zijn om hier iets groots te laten gebeuren.’
Het Wilhelm Tellplein, waaraan Pinokkio zit, is overigens makkelijk te bereiken en heeft ook geen problemen met parkeren, dat overigens gratis is. De videotheek voorziet gezien de aanloop duidelijk in een behoefte en trekt jong en oud naar zich toe. De videoverhuurprijs is heel redelijk en de wijze waarop men de klanten te woord staat en helpt mag beslist prima genoemd worden. Voor mensen die het echt niet meer zelf kunnen opbrengen is Pinokkio zelfs bereid het gehuurde thuis te brengen, waar kom je dat nog tegen? Videotheek Pinokkio vindt u aan de Wilhelm Tellplaats 144 en voor meer informatie kunt u bellen met 010 472 27 75. Zelf ga ik snel weer eens een kijkje nemen want een filmpje kijken kan best een keertje tussen alles door.

Tot ziens!
Jan.