De Winkelbel

26 maart 2003

Op bezoek bij:

The Four Seasons – Aad van Meijde 

Aad van Meijde was werkzaam in de bloemen en planten en als ontwerper van bloemsierkunst was hij immer creatief bezig. Zijn partner heeft een zaak waarbij fotografie een grote rol speelt en waar ook regelmatig attributen en bloemen nodig zijn. Zo ontstond het idee om mooie creaties te vervaardigen in de cadeaus- en sier- decorsfeer.
Aad betrok het leuke, op dat moment leegstaande pand aan de Wilhelmtellplaats 90.
De zaak oogst enorm gezellig en je kijkt je ogen uit. Alles op het gebied van cadeaus uit alle werelddelen zijn te vinden bij The Four Seasons. Maar ook prachtige bloemdecoraties, met echte of kunstbloemen, alles is er. Aad: ‘We hebben soms maar enkele stuks van een bepaald ontwerp zodat je een redelijk uniek cadeau koopt hier. Daarnaast zijn er heel veel handgemaakte dingen die allemaal hun eigen karakter hebben meegekregen natuurlijk.’
En of het nu gaat om een eenmalig cadeau voor een moeder of opa of voor een jubilaris maakt bij The Four Seasons niet uit, alles kan geleverd worden of gemaakt. Maar ook grotere hoeveelheden voor bijvoorbeeld een relatiegeschenk voor het personeel van een bedrijf of zomaar als bedankje voor groepen, behoren tot de mogelijkheden. 
Te veel om op te noemen
 
Reeds vanaf november vorig jaar is de zaak open en al die tijd zijn er steeds nieuwere dingen in de collectie bij gekomen. Schilderijen, fotolijstjes, spiegels, posters, bijzondere handgemaakte kaarten en zelfs een uitgebreide verzameling sierraden vullen de smaakvolle ruimte. De bloemwerken worden vervaardigd van perfecte bloemen die geselecteerd zijn voor export, dus altijd hyper vers en mooi. 
Maar daar blijft het niet bij, een slabbetje voor een kind, met of zonder tekst er op, een mooi beautypakket voor bijvoorbeeld de man, een fraai Boeddha beeld om aan iemand te schenken, een T shirt met bedrukking, of een mooi opgemaakte reddingsboei of dukdalf, allemaal artikelen die The Four Seasons u kan leveren. 
En dan natuurlijk de grote verscheidenheid aan beeldjes, van elfjes tot dwergen en van indianen tot Egyptische wonderen of gewoon een vlinder, het kan allemaal.  
Geuren en kleuren
 
We zeiden het al, je kunt het zo gek niet opnoemen of het is er wel. Naast een collectie bloempotten en vazen vindt men er ook een grote verzameling lekkere geuren. Parfums maar ook wierrook met de meest exotische geuren. Geuroliën, wierrook houders, en geurbranders, het maakt niet uit allemaal, ze hebben het in huis. Scheepvaart artikelen of prachtig houtsnijwerk, maar ook tuinplanten, aarde en bladglans zijn dingen die passen in het grote assortiment van The Four Seasons.
Aad werkt aan de voorbereidingen om te gaan uitbreiden in de sector cadeau pakketten voor  bedrijven, dan kan hij nog sneller en met meer mogelijkheden fraaie artikelen vervaardigen of laten maken. 
Op maat
 
The Four Seasons heeft voor elke gebeurtenis wel wat in huis. Aad: ‘We hebben inderdaad van alles en wat we niet hebben proberen we zo snel als mogelijk in huis te halen. Ik maak graag dingen speciaal op maat, dat wil zeggen dat ik er graag een voor de ontvanger persoonlijke noot aan toevoeg. Als er een kinderschoentje als cadeau wordt gezocht dan is het natuurlijk leuk als er iets persoonlijks van dat kindje in wordt verwerkt. En dat probeer ik bij de meeste dingen wel te doen, alles natuurlijk op verzoek van de klant.’
Aad van Meijde is zeer handig en creatief, hij heeft ruime ervaringen in bloemschikken en het maken van bijzondere presentjes en kan vrijwel elk creatief klusje wel aan. Als de klant iets bijzonders wenst bekijkt hij graag samen met deze hoe het te realiseren is.
The Four Seasons is werkelijk een mooi adres om eens te snuffelen naar iets wat anderen niet hebben en waar de kans van slagen zeer groot is. Naast de slager en tegenover Big L maakt hij op het Winkelcentrum Wilhelm Tellplaats nummer 90 het winkelen aldaar een stuk leuker. Ik ga snel ook eens kijken want ik zoek al jaren naar een dukdalf met een meeuw er op.

Tot ziens!
Jan.