De Winkelbel

16 april 2003

Op bezoek bij:

‘Eddie’s taartenservice’ – Eddie en Monique Slagboom 

Al lang was het de wens van Eddie Slagboom om ‘iets’ in de gebakbranche te gaan doen. Van jongs af aan had het bakkers en banket al zijn interesse. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat hij in die richting zijn opleidingen koos. Reeds op zeventien- jarige leeftijd was hij actief in het maken van smaakvolle maar ook visueel zeer aantrekkelijke gebaksoorten. Op de VBH ( Vakschool voor Bakkerij en Hotelpersoneel) te Rotterdam leerde hij de kneepjes van het vak zodat hij met goed gevolg daarna nog talrijke aanvullende en specialistische opleidingen kon gaan doen. Eddie: ‘Ik heb zo’n beetje alles wat er aan opleidingen is wel gevolgd en voltooit. Mijn interesse in het vak was erg groot en ik wilde gewoon graag alles weten en kunnen. Natuurlijk haalde ik ook mijn Patroonsdiploma want ik wilde toch ooit wel graag voor mezelf beginnen en dan heb je dat echt nodig.’
Ondertussen bekwaamde Eddie zich ook nog verder in de praktijk door bij bakkerijen het vak verder uit te diepen maar vooral om ervaring op te doen. 
Het begin
 
Aanvankelijk begon Eddie thuis te experimenteren met smaaksensaties als taarten voor de familie, maar al snel groeide de belangstelling voor zijn kunsten door naar vrienden en kennissen. Steeds vaker gingen zijn gedachten in de richting van een eigen zaak waarin hij zijn kwaliteiten verder uit kon bouwen en op grotere schaal daar mensen van laten profiteren. Een bestaande zaak overnemen was voor hem niet haalbaar want daarvan waren de kosten enorm hoog.
Eddie: ‘Zelf een bedrijf starten bleek toch het handigst. Ik kocht steeds wat machines en zo bouwde ik, toen nog vanuit mijn huis, alles op om uiteindelijk in de zaak waar we nu zitten aan de Lengweg goed uit te pakken.’
Eddie had toen hij de zaak opende al een mooi klantenbestand en dat was mooi meegenomen natuurlijk bij zijn start aan de Lengweg. Eddie heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, de producten die hij verkoopt zijn elke dag kersvers en zijn niet alleen wat smaak betreft een sensatie, ook de creatieve vormgeving en vaak zeer verrassende extra elementen die hij er in verwerkt maken zijn lekkernijen tot een smaakvol hoogtepunt. 
Exclusieve taarten
 
Standaard taarten verkoopt Eddie niet, elke taart is een unicum en afgestemd op de wensen van zijn klanten. Van bruids- kinder en communietaarten tot taarten voor een bijzonder gebeuren zoals een jubilaris dan wel een gebeuren thuis of in het bedrijf, het maakt niet uit, Eddie maakt er wel iets speciaals van. En niet alleen de taarten zelf zijn belangrijk, want een taart betekend feest en dus horen daar ballonnen en slingers bij.  En zelfs deze laatst genoemde attributen kan Eddie’s Taartenservice leveren, waarbij zelfs met helium gevulde ballonnen heel gewoon zijn. Accessoires zoals bruidssuikers of zelfs handdoekjes met namen er op geborduurd behoren tot het leveringsprogramma van Eddie’s Taartenservice. Eddie: ‘Soms komen klanten met een foto van een taart die ze graag net zo willen hebben, dan maak ik die zo nauwkeurig mogelijk na. Met de klant overleg ik graag wat de bedoeling is, want niets is leuker dan iets maken waar de klant blij mee is.’ Eddie is ook nog werkzaam als leermeester in de gevangenis waar hij gedetineerden opleidt in het bakken van groot en klein brood met als doel een diploma te behalen. Daarom is het zo fijn dat als Eddie les geeft, zijn eega Monique er is om in de zaak de klanten te helpen, zo vullen ze elkaar fantastisch aan. Naast de speciale taarten kan men overigens ook voor klein gebak terecht bij Eddie’s Taartenservice. Heerlijke gebakjes, zoals men ze in de volksmond noemt, staan in de zaak kersvers gereed om naar de verwende smulpaap te vertrekken.  
Locatie 
Eddie en Monique zijn best tevreden over de plek waar ze met hun zaak zitten. ‘De mensen weten ons goed te vinden en het is hier best gezellig op het winkelcentrum aan de Lengweg.’ Aldus de enthousiaste Eddie die ook nog plannen heeft om in de zomermaanden een soort terrasje voor de zaak te maken zodat de liefhebber er een kopje koffie of thee kan nuttigen, natuurlijk met een lekker gebakje erbij. Dus voor een speciale taart, vruchten, crème, slagroom of zelfs een tropisch kunstwerk draait Eddie zijn hand niet om, hij maakt het gewoon.  Voor wie nu trek heeft gekregen of binnenkort een groot dan wel klein feest in het vooruitzicht heeft is het sterk aan te raden eens langs te gaan, want wat Eddie’s Taartenservice allemaal kan maken is buitengewoon veel. Het adres is Lengweg 64 en voor meer informatie kunt u ook bellen naar telefoonnummer 010 438 67 83. De zaak is open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Zelf ga ik natuurlijk ook snel weer eens kijken want ook ik blijf niet onberoerd bij het zien van zoveel lekkers.

Tot ziens!
Jan.