De Winkelbel

15 januari 2003

Op bezoek bij:

Ad van Werkhoven - VBW Makelaars & taxateurs 

Een prominent gebouw voor een prominente makelaar, beter kun je het niet zeggen als je binnenstapt bij VBW Makelaars en taxateurs aan de Middenbaan Noord 41.
Het onderkomen van VBW in het oude Raadhuis van Hoogvliet is enorm gezellig en ongedwongen ingericht. Een vriendelijke dame zorgt er meteen voor dat je jas wordt aangepakt, en de koffie komt er aan. De indeling is open en functioneel maar blijft ook intiem,  waardoor men zich meteen op het gemak voelt.
Ad van Werkhoven, een goedlachse en zeer open man die weet hoe het allemaal werkt leidde uw scribent naar zijn (directie) kantoor. Ook alweer een ruimte waarin je de gemoedelijkheid proeft die eigenlijk in heel het bedrijf terug te vinden is. Schilderijen van de bekende kunstenaar Bob Kempe vrolijken de ruimte op, net als een foto van het gezin van Ad van Werkhoven.

Hoe het allemaal begon

Pa van Werkhoven was in begin van de jaren tachtig nog makelaar bij een grote organisatie, maar daar kwam een einde aan.  En omdat het vak hem in het bloed zat begon hij in die tijd zelf een makelaardij in Poortugaal. Al vrij snel kon hij zon tachtig a negentig panden tot zijn handelswaar rekenen, het liep perfect. In 1989 kwam Ad in het bedrijf en leerde het vak door en door. Uiteindelijk trok in 1996 Ad het bedrijf naar Hoogvliet waar het tot op heden nog steeds een succesvolle organisatie is.
Van Wekhoven: We werken nu zon twintig jaar in dit gebied en we zien het steeds beter worden, Hoogvliet gaat echt met sprongen vooruit. Met name de laatste zes jaar zie je steeds leukere huizen en blijken de prijzen ook betaalbaar te blijven. Kijk eens naar de Digna Johanna omgeving, wordt toch gewoon enorm leuk daar? 
VBW is gespecialiseerd in woningen en dat betekend dat ze zich voor honderd procent kunnen concentreren op die markt. Van heel goedkope tot de luxere woning kan en wil VBW haar klanten adviseren, voorlichten en eventueel ook met de juiste hypotheek adviezen helpen.
De honderden woningen die door tussenkomst van VBW de laatste jaren van eigenaar zijn gewisseld zijn het beste bewijs dat deze makelaars en taxateurs hun werk goed doen.
De naam VBW  herbergt overigens de familienamen, het staat voor Van Brouwershaven Werkhoven.
Strak in het pak 
Een kaasboer loopt in een witte jas, een rechter in een toga en dus een makelaar in een driedelig kostuum, maar dat zegt niks over zijn kwaliteiten aldus Ad van Werkhoven. Het krijtstreepje van van Werkhoven mag dan wel deftig staan, zijn kwaliteiten zitten meer in het klant vriendelijk omgaan met adspirant kopers en verkopers. Ad: We zijn altijd naar de klant toe gericht, de klant is uiteindelijk bij ons nog steeds koning. We bekijken samen met de klant de mogelijkheden, al of niet met een bakkie koffie er bij, we geven duidelijke adviezen en samen lopen we de financile mogelijkheden door, er is altijd wel iets te koop dat binnen het budget van de klant past. En als lid van het VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend goed) kunnen we ook bij andere leden kijken in die gevallen dat we voor onze clint net even niet die woning hebben die hij of zij zoekt.
VBW heeft aan Hoogvliet een groot markt gebied maar dit neemt niet weg dat er ook in de regio regelmatig objecten worden verhandeld, van Rhoon tot Pernis.
Geen loze kreten 
In Hoogvliet is er natuurlijk best veel te doen, veel nieuwbouw en het vrijkomen van bestaande koophuizen zorgen voor een bloeiende markt  waarop VBW goed inspringt. Ad van Werkhoven: Wij houden van eerlijkheid, openheid en we zijn van mening dat je nooit de boel moet besodemieteren, je klanten rekenen je af op je prestaties en hebben recht op een serieuze behandeling zonder slimme trucjes. Ik heb hier vier fantastische medewerkers die stuk voor stuk staan voor wat ze moeten doen, de klant tevreden stellen en er voor zorgen dat we een gezond bedrijf blijven waar diezelfde klant graag terug komt.
Ons bezoekje aan VBW maakte meteen al duidelijk dat men daar niet van loze kreten houd, wat men beloofd doet men en waar men voor gaat daar gaan ze ook werkelijk voor.
Gebruik maken van moderne computers om woningbestanden goed te kunnen overzien is natuurlijk n van de middelen waar deze makelaars- taxateurs gebruik van maken, dat de oude IBM typemachine van van Werkhoven senior nog steeds een bescheiden functie tussen de beeldschermen mag hebben geeft slechts aan dat men bij VBW ook oog heeft voor nostalgie.
Natuurlijk kunt u VBW ook vinden op het internet: www.vbw.nl , u kunt daar op uw gemak eens rondkijken. Maar u kunt natuurlijk ook elke werkdag, liefst op afspraak, tussen 08.30 en 17.30 uur eens langskomen in het fraaie pand aan de Middenbaan Noord 41. Het telefoonnummer van VBW Makelaars en Taxateurs is; 010 2954888.
Zelf ga ik vast weer eens een kijkje nemen, want wie weet komt mijn droomhuis wel in de aanbieding. 

Tot ziens!
Jan.