De Winkelbel

20 augustus 2003

Op bezoek bij:

‘Garagebedrijf Zalmplaat’ – A.v.d.Griend 

 

Als een carričre soms vreemd kan lopen dan is dat bij meneer v.d.Griend wel heel erg van toepassing. Hoewel hij reeds 44 jaar in de autobranche vertoeft was zijn beroep slechts zijdeling met deze voertuigen betrokken. Als boekhouder bij een garage bedrijf kreeg hij in 1978 ineens het gevoel dat hij ook zelf wel een garagebedrijf zou kunnen runnen. In dat jaar begon hij een dergelijk bedrijf in Pernis, en met succes!
Met vakbekwaam personeel en vaak mooie aanbiedingen, waarbij kwaliteit steeds voorop stond, groeide hij uit tot een geliefd adres voor autobezitters. In 1984 verkaste hij het bedrijf van Pernis naar de Zalmplaat waar hij tot aan de dag van vandaag aan de Zetangel een centrale rol vervult voor mobiel Hoogvliet en omstreken.
De drang om zelfstandig een zaak te runnen is bij v.d.Griend niet zonder gevolgen gebleven. Steeds meer mensen hebben de weg weten te vinden naar zijn garagebedrijf. Elke reparatie kan worden verricht in zijn goed uitgeruste werkplaats en tegen altijd scherpe prijzen. Of men nu de auto een grote of kleine beurt wil laten ondergaan maakt niet uit, garagebedrijf Zalmplaat maakt er iets goeds van en men kan rekenen op gedegen werk. 
APK 
Ook voor de afhandeling van schade kan men bij het garage bedrijf terecht. Echte grote plaatwerken laat men elders uitvoeren, maar dan krijgt men ook wel iets goeds. Een uitlaatje, nieuwe banden, remblokken, schokdempers, motorproblemen, volle asbak, het maakt niet uit, garagebedrijf Zalmplaat maakt het in orde.
Ook de jaarlijkse APK kan door het bedrijf worden gedaan. Eventuele reparaties  of onderhoudbeurt kunnen worden gecombineerd met deze keuring, ook weer handig.
Van der Griend: ‘We vinden een tevreden klant heel belangrijk, we hebben niks aan gemopper en we proberen met de klant altijd de beste en goedkoopste oplossing te vinden bij een reparatie. We hebben een vrij grote vaste klantenkring, dat geeft al aan dat mensen graag terugkomen.’ 
Brandstof station
 
Naast de reparatiewerkplaats heeft garagebedrijf Zalmplaat ook een aantal brandstof pompen om voertuigen van benzine of diesel te voorzien. Dit ‘tankstation’ verkoopt alle soorten benzine en diesel tegen de allerscherpste prijs. Van der Griend: ‘Ja het hangt van de markt en de afronding in de euro af hoeveel we aan korting kunnen geven, maar reken er maar op dat we er alles aan doen onze brandstofprijs zo laag mogelijk te houden ( vorig jaar werden ze in een groot landelijk blad nog de goedkoopste in onze regio genoemd).’ 
Sociale functie
 
Het repareren van auto’s en die voorzien van brandstof behoren natuurlijk tot de hoofdtaken binnen het bedrijf, maar er is meer. Lachend merkt v.d. Griend op dat ze ook een beetje sociaal werkers zijn aan de Zetangel. ‘Vaak kunnen mensen hun ei kwijt bij ons. Als er dingen niet lekker gaan krijgen we dat vaak te horen en men is dan blij er met iemand even over te kunnen praten. We zijn wat dat betreft een gewillig oor en al is het niet onze taak, we zijn er best blij mee dat mensen ons zien als een luisterend oortje, een soort buurtsuper maar dan anders.’ 
24 uurs service bij tanken
 
Overdag kan men uiteraard tanken, waarbij dan de pompbediende netjes uw tank weer vult, maar ook buiten de openingstijden kan men tanken bij garagebedrijf Zalmplaat. Men kan er dan betalen met pinpas, bank of giro, zodat men nimmer zonder brandstof hoeft te zitten.
Overigens heeft dit garagebedrijf ook wel eens een leuke occasion in de aanbieding, dus ook voor startende automobilisten is er wellicht iets leuks te vinden. Garagebedrijf Zalmplaat bevindt zich aan de Zetangel 22- 24 en kunt u per telefoon bereiken via nummer 010 416 46 36. Zelf ga ik ook snel weer eens een kijkje nemen, want mijn wagen kreunt als hij van gas op benzine moet gaan rijden. 

Tot ziens!
Jan.