De Winkelbel

3 maart 2004

Op bezoek bij:

Autobedrijf Hans Eindhoven 

 

Jaren geleden was Hans Eindhoven nog havenwerker bij Wilton Feijenoord waar hij stoere arbeid verrichte en later zelfs als letterzetten de schepen een fraaie naam gaf. Als bewoner van Rotterdam Zuid begon hij later, deels als hobby, met de handel in tweedehands auto’s naast zijn gewone baan. In kroegen werden toen al de eerste ‘Eindhoven wagens’ verkocht en Hans merkte dat hij er goed is werd. Zijn kennis van auto’s, de techniek en ook voor kwaliteit, ontwikkelde zich in die tijd heel ver. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij toen hij in Hoogvliet kwam wonen, aan de Koolvisweg, de draad verder oppakte en zijn autohandel uit ging bouwen. Het gezin Eindhoven had het geluk om in een hoekwoning onderin een flat te wonen, daar was een grote tuin omheen zodat er plek genoeg was voor een paar wagens in deze groenstrook. Toch was het voor Hans en zijn eega Manny nog niet genoeg. Een deel van het openbare groen werd geprivatiseerd waardoor de tuin groot genoeg werd om er een heuse garage in te bouwen. Deze garage, of eigenlijk meer een schuur, werd niet alleen voor de autohandel gebruikt, er gebeurden ook heel andere dingen zoals het nuttigen van koffie met buurtbewoners en mensen die langs de weg werken. Het werd een soort sociaal buurthuis waar je even bij kon kletsen en waar de koffie, vreemd genoeg, gratis was. Hans: ‘Ja dat waren leuke tijden, je maakte er heel veel mee en mijn Manny zat in allerlei activiteiten voor de buurt en had daar haar handen vol aan. De sfeer was er prima en je was één met de buurt.’ 
Weg uit de straat
 
Maar het vernieuwende Hoogvliet rukte op en ook Hans moest uiteindelijk plaats maken voor de op handen zijnde nieuwbouw. Maar dat viel niet mee want waar kun je nou in Hoogvliet het beste je autobedrijf vestigen?  Gelukkig kreeg hij bij zijn zoektocht steun van het OBR en Jenka vastgoed alsmede van dagelijks bestuurder Jaqueline Cornelissen. Uiteindelijk werd het oude ‘Karweipand’ aan de Oudelandseweg 13 in bedrijvenpark de Gadering het nieuwe onderkomen voor Autobedrijf Eindhoven. En al is de tijd van de Koolvisweg, waar soms een draaiorgel heen werd gehaald door Hans voorbij, de sfeer en kwaliteit is meegenomen naar de Gadering. Met ongeveer duizend vierkante meter ruimte om zijn wagens te etaleren kan het bedrijf lekker vooruit. De zoete inval voor klanten, mensen die beroepsmatig rondtoeren en ander volk, zoals Hans het noemt, is gebleven. Naast de uitgebreide materialen om auto’s perfect in orde te maken staat er ook een professionele dranken automaat waar naast ‘koffieverkeert’ ook gewone prut en zelfs chocolade of soep uitgehaald kan worden, en nog steeds gratis! Het ‘bio alarm’ de papegaai Pino, zorgt voor nog wat extra gezelligheid terwijl men over auto’s of andere wereldse zaken kan praten in de knusse ruimte boven de garage. 
Alles APK in orde
 
Er staan heel wat wagens dagelijks te pronken bij Eindhoven, van een goedkoop modelletje tot de duurste ‘slee’ zijn aanwezig zodat er voor elke knip wel iets te vinden is. Alle wagens hebben een APK keuring ondergaan en staan glimmend gepoetst rijklaar voor de klanten gereed.  Financiering is mogelijk en lang wachten na aankoop is niet nodig, men kan al snel met de nieuwe bolide wegrijden.
Hans: ‘kwaliteit is voor ons heel belangrijk, we willen graag dat de klant ons later weer bezoekt. Natuurlijk kan er wel eens een klein dingetje niet helemaal perfect zijn aan een wagen, kom je bij nieuwe ook tegen, we zijn dan zeker de beroerdste niet en gaan er wat aan doen. Autobedrijf Hans Eindhoven geeft elke koper van een wagen op als (gratis) donateur voor de stichting Doe Een Wens waarna hij een bedrag overmaakt en zo zieke kinderen helpt het leed te verzachten door de wens van hun leven werkelijkheid te laten worden. Hans sponsort daarnaast veel verenigingen en ook diverse artiesten konden rekenen op een bijdrage.
Hans: ‘Ja is toch mooi om te doen? Ik heb hier nu een prachtig bedrijf en het loopt goed, dus wat heb ik meer te wensen? Tevreden klanten zijn mijn beloning en doordat we alleen maar kwaliteitswagens leveren hoef ik nooit wakker te liggen dat er iets niet goed is. Als een klant een bepaald model wenst en ik heb dat niet in huis, dan ga ik onmiddellijk in de handel kijken of een dergelijk type te halen is. Alles is in perfecte staat, of dat nu een Micra is of een dikke BMW, het moet goed zijn. We geven de wagens netjes gepoetst en schoon mee, altijd rijklaar en de meeste hebben ook nog net een beurtje gehad.’
Hans kan terecht trots zijn op zijn bedrijf, de keuze is groot, de uitstraling is fraai en de sfeer is eveneens perfect, net als de kwaliteit van zijn auto’s.
Autobedrijf Hans Eindhoven zit aan de Oudelandseweg 13 en het telefoonnummer is 010 438 78 33. Ook kunt u op het internet een kijkje nemen: www.hanseindhoven.nl. Zelf ga ik ook snel weer een kijkje nemen, niet om een auto te kopen want dat deed ik onlangs al bij Hans, maar gewoon voor de (gratis) koffie en gezelligheid.

Tot ziens!
Jan.