De Winkelbel

7 april 2004

Op bezoek bij:

Maron’s shop 

 

In een van de drukst belopen delen van het Winkelcentrum Hoogvliet aan de Binnenban zit alweer dik twaalf jaar Maron’s shop. Ronald en Maria van Meer runnen deze leuke winkel al die jaren met heel veel plezier. Toch is de start van hun activiteiten anders begonnen dan voor de meeste ondernemers. Lang geleden, zo tijdens de verbouwing van het winkelcentrum, hadden ze een standplaats op straat. Met hun prachtige posters en kunstwerken trokken ze de aandacht van het winkelende publiek. Als het slecht weer was dan mochten ze even schuilen bij een bevriende winkelier tot er weer een klant kwam. Ronald denkt er met plezier aan terug maar is ook wel blij dat ze 12 jaar geleden de kans kregen een heus winkelpand te betrekken. Ronald: ‘Dat was best fijn, eindelijk een vast onderkomen. We begonnen destijds met posters en schilderijlijsten. Het inlijsten deden we er toen al bij en is nu een van onze specialiteiten geworden, we kunnen vrijwel alles professioneel inlijsten.’ 
Veel meer dan beelden
 
De posters en andere creatieve decoraties bleven niet lang alleen want telkens kwamen er meer interieurartikelen bij. Ronald en Maria volgden de trends en de wensen van de klanten en haalden steeds meer producten hun winkel binnen. Maria hield zich ook nog eens bezig met het aanpassen en decoreren van beelden en zo ontstonden talrijke bloemstukken geheel naar eigen ontwerp in een prachtige sculptuur of simpele vaas. En nog steeds worden decoraties, indien mogelijk,  aangepast aan de wensen van de klant. De beelden werden almaar groter en de collectie breidde zich gestaag uit. Niet alleen een simpel beeldje voor in de vensterbank maar zelfs tuinbeelden bevolken de winkel en vinden daarna snel een enthousiaste koper. Hoewel men Maron’s shop al snel ‘die beeldenwinkel’ noemt is er eigenlijk veel meer te koop dan zomaar wat beelden. Sieraden, gimmick artikelen, al of niet met een licht erotisch tintje en talrijke niet in een bepaalde categorie onder te brengen interieur decoraties zijn er te vinden. Tegenstellingen genoeg in deze leuk ingerichte winkel, van elfje tot draak en van Bhoeda tot Romeinse god, het is er allemaal. Klassieke afbeeldingen naast moderne kunst, je vindt het allemaal samen op de planken staan in deze zaak. 
De zaak moest groter
 
Met al die beelden en muurdecoraties ontstond er wel een ruimte probleem dat toen er steeds meer tuinbeelden bijkwamen erg nijpend werd. Gelukkig kwam het pandje naast hun winkel leeg, zo’n dik twee jaar geleden, zodat Ronald en Maria geen moment aarzelden en dit pandje er bij namen. Er volgde een doorbraak, zowel letterlijk als figuurlijk want er werden muren doorgebroken en vanaf dat moment kon de collectie pas echt goed groeien.
Een leuke hoek waarin men modellen van lijsten kan bekijken werd mogelijk zodat men hun specialisatie wat meer naar voren laat springen. Ook werden er meer sieraden in het assortiment opgenomen, vaak exclusief en bijzonder van vorm en uitstraling. Griezels 
Natuurlijk is er echt voor iedereen wel wat te vinden, voor de kinderkamer zijn er altijd wel leuke ‘dingetjes’ aan te treffen maar ook voor de wat stoerdere mensen zijn er macabere griezels of simpele toverkollen te vinden. Zo ook combinaties van beeld- en gebruiksvoorwerp. Een spiegel die als lijst een enge draak bevat of asbakken met bijzondere decoraties, men zou het roken er door afleren. Eigenlijk is het niet te beschrijven wat men kan vinden in Maron’s shop, gewoon even binnenstappen is toch wel het meest handige, al zal ook dan niet meteen duidelijk zijn wat men er allemaal verkoopt. Grappig genoeg kan men ook nog een simpele wenskaart kopen in deze werkelijk unieke zaak.
Inmiddels is de collectie echter zo groot geworden dat niet alles meer in de winkel past en daarom heeft men een internet site geopend zodat ook daar nog kan worden rondgesnuffeld. Een bezoekje aan www.marons-shop.nl is zeker de moeite waard. Wie gewoon eens binnen wil wandelen bij Maron’s shop aan de Binnenban 73 (in de poort tegenover het politiebureau) zal verbaast zijn over de verzameling bijzonder leuke producten en vast niet met lege handen de deur weer uitgaan, de kooplust gaat al kriebelen bij binnenkomst. Bellen voor meer info kan natuurlijk ook: 010 4168019. Ook ik ga binnenkort weer een kijkje nemen want ik hou wel van extreme beelden.

Tot ziens!
Jan.