De Winkelbel

1 december 2004

Op bezoek bij:

Kapsalon – Ron Wagemakers 

 

Dit keer belanden we bij de kapsalon van Ron Wagemakers op de hoek bij de Oude Wal. Ron heeft onlangs zijn oude stekkie na 24 jaar ingeruild voor een prachtig nieuwbouwpand even verderop aan het Lokhorsterland 5.
De modern ingerichte ruimte, met alle denkbare gemakken om de cliëntčle optimaal te kunnen helpen, straalt efficiëntie uit maar ook een soort van gemoedelijkheid. Riante kapersstoelen, modern en praktisch, worden door slim bedachte lichtbronnen omgeven door een perfecte bundel helderheid.
Tijdens ons bezoek waren Ron Wagemakers en een medewerkster juist bezig met het creëren van een totaal nieuwe look bij twee modellen. Hoewel men gerust voor een beetje ‘bijknippen’ een bezoek kan brengen aan deze mooie zaak is het voor Ron pas echt een uitdaging als hij zijn creatieve geest er helemaal op los kan laten. Ron: ‘Ja eigenlijk doe ik het werk grotendeels voor mezelf, ik geniet van het werken met haar en als ik dan ook nog affiniteit heb met de klant en het haar dat hij of zij heeft dan ben ik in mijn element.’
Enthousiasme
Als Ron bezig is dan is het een streling voor het oog om te zien hoe hij met verve en enthousiasme het kappersgereedschap hanteert om uiteindelijk te komen tot een prachtig resultaat. Het is als een schilder die het model uitricht met zijn penseel. Ron kijkt en handelt meteen, trefzeker en met durf snijdt, knipt en modelleert hij tot het gewenste resultaat is bereikt.
De jarenlange ervaring en het enthousiasme zie je in de zaak niet alleen terug in het handelen maar ook in het uiteindelijke resultaat, wie iets bijzonders wil of juist niet is zeker aan het goede adres in kapsalon Ron Wagemakers.
Kappersproducten
Naast de perfecte haarbehandeling kan men net als vroeger in het oude pand, ook kappersproducten kopen in deze zaak. Een keur aan betere materialen zijn verkrijgbaar zodat de klant niet verder hoeft te zoeken.
Ron Wagemakers ontvangt in zijn zaak zowel dames als heren en het liefst heeft hij dat er even van te voren een afspraakje wordt gemaakt.
Ron zelf noemt het anders: ‘Ik heb het liever over een tijdsafspraak, het is handig om globaal te weten wanneer iemand komt en wat de bedoeling is, dan kunnen we ons daar op richten.’
Voor als de klant het belieft is er natuurlijk een kopje koffie mogelijk, want Ron heeft aan alles gedacht.
De bereikbaarheid is fantastisch, ruime parkeerplaats voor de deur en met om de hoek het Winkelcentrum Oude Wal kun je je haast geen mooiere locatie wensen. Kortom: kapsalon Ron Wagemakers is het goede adres als men trots wil zijn op een fraai koppie.
De kapsalon kunt u vinden aan de Lokhorsterland 5 en het telefoonnummer is 010 4160616.

Tot ziens!
Jan Koopmans