De Winkelbel

17 november 2004

Op bezoek bij:

Siebel – Bruidsmode en fashion 

Soms ontstaan dingen heel berekenend en een andere keer is het een spontaan idee. Toen Eunice Siebel ooit haar bruidsjurk verkocht en zag dat deze snel werd doorverkocht kreeg zij onder het motto: ‘wat een ander kan kan ik ook’ het lumineuze idee een bruidsmodezaak te beginnen. Haar zaak, toen nog op het Wilhelm Tellplein, deed het uitstekend en spoedig werd overgestapt op uitsluitend nieuwe creaties die vaak zeer exclusief waren. Speciale wensen en aanpassingen waren toen al belangrijke onderdelen van de service aan haar klanten. Sinds mei dit jaar heeft Eunice een nieuwe zaak geopend aan de Lavasweg, een fraai pand met vele mogelijkheden. Een grote hoeveelheid prachtige bruidsjurken markeren de gezellige en zeer ongedwongen winkel die de ogen van de aanstaande bruid, en natuurlijk de gom, mateloos verwennen. 

Geen inpakken en wegwezen 
Bij Siebel bruidsmode is het heel gewoon om de wensen samen door te nemen zodat de ‘grote dag’ ook een grote dag wordt. Grote maten, wespentaille, lang, kort, wit of een leuk kleurtje, het kan allemaal. Een gezellig ‘zitje’ waarbij een kop koffie of thee zeker niet ontbreekt nodigt al snel uit om er eens lekker voor te gaan zitten, een bruidsjurk koop je uiteindelijk niet elke week. De ervaring en inzichten van Eunice helpen de bruid goed want al heeft deze vaak al mooie ideeën, een beetje advies is nooit weg. Natuurlijk is de pasvorm enorm belangrijk, het moet als gegoten zitten en er mag beslist niets op aan te merken zijn want vele ogen en vaak camera’s zijn ‘de’ dag op de bruid en haar japon gericht. Siebel heeft daarom een team perfecte coupeuses die haarfijn zorgen voor de juiste snit. Het is dus beslist niet zo dat men even snel een jurkje moet kopen en wegwezen, bij Siebel mogen alleen vrolijke en tevreden klanten het pand verlaten. Trouwens voor een vraag of advies kan iedere trouwlustige of aanstaande schoonmoeder gerust even langskomen want Eunice geeft graag antwoord of uitleg. 

Accessoires 
Bij een bruidsjurk horen ook sierraden, vaak combineert men de nieuwe jurk met een nostalgische  parelsnoer van oma zaliger, maar bij Siebel kan men ook iets heel bijzonders uit de kast halen. Prachtige sieraden van ondermeer ‘Strass’ zijn verkrijgbaar en geheel afgestemd op de gekozen bruidsjurk. Eunice: ‘Ja op zo’n dag moet toch alles perfect zijn, het moet allemaal goed bij elkaar passen en de bruid moet zich lekker voelen in haar outfit. Elke tevreden klant is voor ons een weldaad want daar doen we het uiteindelijk voor. Het is voor mij niet alleen maar verkopen, het is mijn liefhebberij en die wil ik dan ook 100% goed uitoefenen.’ Siebel Bruidsmode kan overigens ook zorgen voor ‘cadeaudingetjes’ en sieradendoosjes. Heel bijzonder is dat men een speciaal ringkussentje kan leveren met daarop, met de hand geborduurd, de namen en datum, iets wat nog maar zelden te verkrijgen is. 

Meer dan bruidsjurken 
Al zal de bruidegom meestal de eerste zijn die het mag zien hoort bij een mooie jurk ook een leuk lingeriesetje. Ontstaan uit een behoefte heeft daarom Eunice naast bruidsmode ook een onderdeel ‘Stiena Fashion’ toegevoegd aan haar activiteiten. Prachtige lingerie van middeleeuws degelijk tot frivool modern heeft ze in haar collectie. Op afspraak komt ze graag een lingerieavond verzorgen bij de mensen thuis, maar ook in de winkel zijn vele leuke setjes te koop. En ook in de lingerie zijn zowel de grote als kleine maten geen probleem, er is voor iedereen wel iets moois te verkrijgen. Een andere belangrijke activiteit die plaats vindt vanuit de ‘alles doener’ Eunice Siebel, is fotografie. Zo kan men zorgen voor de bruidsreportage, maar ook portretfotografie of een hele groep. Maar ook sportfotografie en zelfs bedrijfsfotografie zijn mogelijk. Een fotostudio is aanwezig, dus ook voor het degelijke ‘statieportret’ kan men hier terecht. Eunice Siebel en haar partner zitten dus duidelijk niet stil. De zaak straalt dit ook uit, men gaat niet stilletjes op een stoeltje zitten wachten op de dingen die gaan komen, het ondernemen vanuit hun hart staat bij hen primair. 

Voor elk wat wils 
Ook aan de kleine knip wordt gedacht, want ook mensen die wat minder te besteden hebben moeten van Eunice er stralend uit zien op hun huwelijksdag. Het mooie is dat Siebel er voor zorgt dat je aan een lagergeprijsde jurk niet kunt zien dat hij minder kost dan de brokaatjapon van een paar ‘eurootjes’ meer.

Het is vrijwel onmogelijk om hier alles te beschrijven wat er mogelijk is bij Siebel Bruidsmode en Stiena Fashion, beter is het om gewoon eens een kijkje te gaan nemen, heus u krijgt ideeën genoeg en als u nog niet getrouwd bent dan gaat u daar vast anders over denken na uw bezoek. Mocht u meer willen weten, ga gerust eens langs bij Siebel aan de Lavasweg 19. U kunt natuurlijk ook bellen: 010 4385777 of 0618514863. Zelf ga ik eens met mijn eega overleggen want zo’n lingerieshow lijkt me ook wel wat. 

Tot ziens!
Jan Koopmans