De Winkelbel

15 december 2004

Op bezoek bij:

Groot Slagerij Rijnmond 

 

Wie kent niet de slagerij in Winkelcentrum Hoogvliet? Het afgelopen jaar is daar geopend de Groot Slagerij Rijnmond. De zaak wordt gerund door John van Wijngaarden, die als slager in Hoogvliet zijn sporen al jaren verdiende. De inrichting van de zaak is onconfessioneel, anders dan men verwacht in een slagerij. Fraaie koelvitrines nemen een prominente plaats in en opvallend is het duidelijke overzicht van wat men verkoopt. Keurig en overzichtelijk kan men zo rund- varkens- kip of paardenvlees aantreffen. Ook de vleeswaar is makkelijk te vinden zodat de klant een keus kan maken.
Nieuwe stijl
Voor Hoogvliet een nieuwe stijl die zeker voor de klant een aanwinst is. Kersvers wordt het vlees aangevoerd waarna een team slagers in de zaak het bewerken tot prachtige stukken die direct in de koelvitrines terecht komen. Het vlees wordt hygiënisch verpakt en het exacte gewicht alsmede de kwaliteit komt er op te staan zodat de klanten weten wat ze kopen. Door de speciale transparante folie kan men trouwens de kwaliteit ook goed beoordelen.
Vakmanschap

Het vlees is van een bijzonder goede kwaliteit, aldus de enthousiaste John van Wijngaarden. ‘Het is altijd kersvers en alleen de mooie en goede stukken komen bij ons in de zaak terecht. Op ambachtelijke wijze versnijden we de grote delen tot hoeveelheden die wenselijk zijn voor de klant. Er is ons veel aan gelegen het product zo eerlijk en mooi mogelijk aan de cliëntèle te presenteren want uiteindelijk wil iedereen graag een heerlijk stuk vlees op tafel.’ Door de efficiënte werkwijze kan Groot Slagerij Rijnmond met sterk concurrerende prijzen werken. De prijzen liggen ver onder het gemiddelde en dat terwijl de kwaliteit er ver boven is.
Advies en meedenken
Ondanks de ‘zelfbediening’ is het persoonlijke karakter volledig aanwezig. Men kan aan het personeel gerust de wensen kenbaar maken of eventueel vragen stellen. Als men een barbecue gaat houden dan kan men in overleg met de slager bekijken wat men daar voor nodig heeft. De klant ziet wat er te koop is maar soms heeft men toch behoefte aan wat meer informatie, dan zijn de vakmensen er om uitleg te geven.

Naast het heerlijke biefstukje of de karbonade kan men ook voor vleeswaar goed terecht bij Groot Slagerij Rijnmond. Keurig verpakt in verschillende hoeveelheden kan men de versgemaakte worst of plak ham voor de boterham verkrijgen.
Diverse worstsoorten, allen vers vervaardigd, liggen te pronken in de vitrine en men kan altijd de gewenste hoeveelheid wel aantreffen.
John: ‘Het is heerlijk om in deze zaak je klanten te mogen verwelkomen. Het product is perfect en dan sta je er ook achter. Het ambachtelijke is in onze zaak iets wat hoog in het vaandel staat en en dat houden we ook zo. De toelevering van het beste vlees maakt het voor ons als slager tot een genot om het de klant aan te bieden. Het mooie van ons systeem, het zelf uitzoeken, is dat het hectische wachten op je beurt er niet meer is, men kan op het gemak een keuze maken en bij de kassa afrekenen.’
Groot Slagerij Rijnmond kunt u vinden in Winkelcentrum Hoogvliet aan de Binnenban 184, telefoon: 010 4161165. Ook kunt u (binnenkort) op internet een bezoekje brengen: www.gsrijnmond.nl. Zelf ga ik weer eens snel langs want als ik aan al die mooie stukken vlees denk krijg ik al weer trek.
Tot ziens!

Jan Koopmans