De Winkelbel

5 mei 2004

Op bezoek bij:

De Versmarkt Wilhelm Tell 

 

Wim van Lith zat al heel wat jaartjes in de groenten, fruit en andere versproducten toen hij uiteindelijk voor zichzelf begin. Zijn jarenlange werkzaamheden bij grote organisaties op het gebied van groenten en fruit hebben hem niet alleen de interesse voor het vak bijgebracht maar ook ontzettend veel warenkennis opgeleverd.
Het was daarom niet verwonderlijk dat toen hij de kans kreeg een eigen zaak begon. Het was even zoeken want de locaties liggen niet voor het oprapen. Gelukkig kreeg hij de kans een bestaande groentezaak aan de Wilhelm Tellplaats over te nemen. Eigenlijk had hij liever op een andere plek op het plein gezeten maar de beheerder van de panden aldaar wilde slechts n groenten en fruitzaak dus moest hij een bestaande winkel overnemen. Wim paste zijn zaak aan zodat hij lekker uit de voeten kon. De gezellige inrichting zorgt er voor dat klanten zich meteen thuis voelen in zijn Versmarkt. Oude typ- en rekenmachines op een hoge plank decoreren de winkel op leuke wijze en zorgen er voor dat een bezoekje aan de zaak ook nog iets leerzaams is.

Top producten
Bij de Versmarkt Wilhelm Tell is van alles te koop, maar centraal staat de kwaliteit. Uit liefde en kennis van en voor het vak zorgt Wim er dagelijks voor dat de producten vers zijn en op overzichtelijke wijze zijn uitgestald. Een geavanceerde koeling zorgt er voor dat de waar ook in optimale conditie blijft als het niet meteen wordt verkocht. Wim: De producten moeten altijd goed zijn, verlepte rommel verkopen is niet mijn stijl. Ik koop in bij de beste veilingen, onder andere bij den Hollander in Barendrecht, waar ik ook werkzaam ben geweest, echt top kwaliteit dus. Naast de verse producten verkoopt de Versmarkt Wilhelm Tell ook talrijke levensmiddelen van merk kwaliteit. De versproducten van HAK en andere gerenommeerde merken staan keurig uitgestald in de winkel en de klanten weten de weg maar al te goed te vinden naar deze mooie producten.

Gespecialiseerd
Hoewel de Versmarkt Wilhelm Tell eigenlijk gespecialiseerd is in alles wat vers en goed is mogen we toch wel opmerken dat op het gebied van de Antilliaanse keuken er wel het nodige extra is te vinden. De kruiden, peulvruchten, mas en al wat maar in deze verrukkelijke kookkunst past vindt men in deze versmarkt. Rijst, de hele of gebroken korrel, het maakt niet uit het is er. Frisdranken, al of niet om meteen te consumeren heeft de Versmarkt Wilhelm Tell net als een goed biermerk in de zaak staan. Watermeloen, mangas, (bak) bananen sinasappels of gewoon de Hollandse appel of peer, het is er en de kwaliteit is perfect.

Ook vers brood
Als je een versmarkt hebt dan kun je ook brood verkopen, mits het vers is natuurlijk. Door de sluiting van een bakker op het plein ontstond er een probleem voor de klanten die gewend zijn hun brood te halen om de hoek. de Versmarkt Wilhelm Tell sprong daar meteen op in en is brood gaan verkopen. Dagelijks wordt kersvers brood aangevoerd zodat hij zijn klanten kan voorzien van smakelijk groot of klein brood. Duur is de versmarkt zeker niet, maar zoals immer is alle waar naar zijn geld dus ook bij deze zaak, de kwaliteit is perfect en dat kun je niet kopen voor een stuntprijs. Wim heeft er best zin in, zijn zaak wil hij graag goed runnen en hoopt dan ook dat hij steeds meer goede en vooral verse producten aan de man kan gaan brengen. Hoewel de toeloop naar het Wilhel Tellplein nog niet optimaal is hoopt hij met zijn versmarkt toch weer een beetje de loop er in te krijgen. Uiteindelijk is zijn zaak goed bereikbaar, parkeren direct aan het plein is gemakkelijk en gratis, dus even de boodschappen doen is een fluitje van een cent. De Versmarkt Wilhelm Tell is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur en zit aan het Wilhelm Tellplein 86, telefoonnummer 010 438 36 88. Zelf ga ik snel weer eens kijken of er nog een appeltje voor de dorst is.

Tot ziens! 
Jan.