De Winkelbel

23
juni 2004

Op bezoek bij:

De Vloerenwinkel – Firma Weijers 

De Vloerenwinkel in de Gadering te Hoogvliet is niet alleen een bedrijf met een keur aan fraaie producten om uw vloer af te werken, maar heeft ook een lange historie als het gaat over opbouw van ervaringen en kennis. De firma is een echt familiebedrijf dat zijn oorsprong zo’n dikke tachtig jaar geleden vond in Rotterdam. Opa Weijers begon in de twintiger jaren van de vorige eeuw met het vervaardigen van meubels met het hout dat hij zelf kapte in Amerika. Hij importeerde het materiaal en verkocht een groot deel daarvan door. Van het hout dat hij zelf hield maakte hij radiomeubels en verwierf daarmee een grote naam. Grote bedrijven zoals Jéwé, Mennema en de Bijenkorf wisten de weg naar zijn bedrijf te vinden. De crisisjaren maakten een eind aan de meubelmakerij en Weijers begon zich meer en meer te richten op verkoop van materialen aan bedrijven, instellingen en particulieren. In de Tollenstraat 43 – 45 ontstond een doe het zelf zaak die tot op heden nog prima loopt. De nu inmiddels derde generatie Weijers die het bedrijf runnen openden op 31 oktober 2003 in de Gadering te Hoogvliet De Vloerenwinkel. Bij deze opening was ook het deelgemeente bestuur, waaronder voorzitter Kees van Pelt, aanwezig om de lancering van deze zaak een extra feestelijk tintje te geven.

Ervaring en kennis
Drie generaties deden al die jaren heel veel ervaring op met betrekking tot de materialen waar ze mee werken. Weijers: ‘Hout, het leeft en je kunt er enorm veel mee doen. We weten alles van dit materiaal en genieten van de vele mogelijkheden dat het heeft. Naast de vele mogelijkheden op het gebied van parket en laminaat kunnen we de cliëntèle ook goed adviseren over de afwerking, onderhoud en eventuele bijbehorende accessoires.’
In het bedrijf aan de Mandenmakerstraat in de Gadering bestaat daarom de voorraad niet slechts uit pakken met parket of lamellen maar zijn er talrijke andere zaken te vinden, van ondermateriaal tot plinten voor de afwerking en een grote hoeveelheid onderhoudsproducten.

Opslag
Eigenlijk had de firma Weijers het pand aan de Mandenmakersstraat bedoeld als extra opslagruimte voor hun producten, maar inmiddels worden er vanuit dit bedrijf orders door heel het land en zelfs daarbuiten uitgevoerd. Daarnaast is het bedrijf op maandag, vrijdag en zaterdag open voor verkoop aan particulieren. Velen weten inmiddels de zaak te vinden zodat Weijers naast de orders uit alle windstreken ook klanten uit de regio goed van dienst kan zijn. Weijers: ‘De mensen kunnen hier zien wat ze willen kopen, ze kunnen het vastpakken, er aan voelen of er zelfs aan ruiken! We hebben een grote voorraad in huis zodat we direct kunnen leveren. We leveren alles op het gebied van vloeren, dus ook de toebehoren. Natuurlijk geven we een goed advies bij de materialen want wij zijn net als de klant pas tevreden als alles naar wens is. En dat we gewaardeerd worden om onze kennis en ervaring, maar natuurlijk ook door de hoge kwaliteit van onze producten, blijkt wel uit de enorme groei die we meemaken, ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan.’
De Vloerenwinkel, die overigens ook door fabrikanten wordt gebruikt om klanten heen te zenden om nader kennis te maken met hun producten, beschikt over maar liefst 500 kleuren laminaat. Voor advies worden klanten regelmatig door fabrikanten naar De Vloerenwinkel gestuurd want ook als servicepunt scoort dit bedrijf hoog. Naast de lamel- en parketvloer verkoopt De Vloerenwinkel ook ornamenten, lijsten voor langs het plafond of lambrisering, kitten en zelfs het vilten dopje onder de stoelpoten ontbreekt niet in de collectie.

Hoge kwaliteit
Kwaliteit staat heel hoog in het vaandel van Weijers en dus ziet men alleen de beste producten in de zaak. Quick – Step en Fixx ontbreken natuurlijk niet met het geweldig handige ‘uniclic’ systeem. Orac Decor is een topmerk als het gaat om fraaie afwerkingen met lijsten of ornamenten, het is er allemaal.
De Vloerenwinkel kan leveren voor een zeer concurrerende prijs omdat men groot kan inkopen en direct van ‘het schap’ verkoopt. Wie ooit door de Mandenmakerstraat is gereden zal ongetwijfeld de grote sneeuwpop hebben gezien voor de deur van De Vloerenwinkel. Ooit de blikvanger om mensen opmerkzaam te maken dat het bedrijf is geopend, thans alleen nog maar gewoon leuk om te zien want velen weten inmiddels de weg te vinden naar deze zaak. De Vloerenwinkel kunt u vinden op de Mandenmakerstraat 76 Gadering Hoogvliet. Telefoon 010 - 472 32 00 of 010 - 466 41 80. Zelf ga ik binnenkort maar weer eens een kijkje nemen want wat is er mooier om te zien dan de natuurlijke nerven en kronkels in hout? Wilt u nog meer weten? Kijk op het internet bij: www.vloerenwinkel.nl .

Tot ziens!
Jan.